Umberto Eko "Baudolinas"
Perskaitei visas knygas, kurias as susipirkus ir vis dar ketinu bet nesuspeju skaityt? Jau pradeda taip atrodyti
O man visgi is kolkas skaitytu Eco knygu (Rozes vardas, Vakarykstes dienos sala, Fuko svytuokle) butent Fuko svytuokle paliko neisdildoma ispudi. Niu ziuresim kaip bus su Baudolinu
Knygos yra nerelus dalykas Man patinka psichologinio stiliaus ,gal ka rekomenduosit…
Niu…ka aš rekomenduoju gali pasižiūrėt ankstesnėse šitos temon žinutėse.
biblija
Tai sakai "Fuko švytuoklė" patiko Man kol kas "Rožės vardas". O "Baudolinas" po pirmo puslapio strigo. Labai jau jau ten imantri kalba Nors tikriausiai reikia isivažiuoti ir viskas bus gerai
Ar skaitei "Bridžitos Džoauns dienoraštį" ? Man idomi tavo nuomone, nes draugės gyrė, o kai paskaičiau nieko ten idomaus neradau . Kaip tau?
Pumpotaukšlio (Landsbergio) "Rudnosiuko istorijos" ertos dėmesio. Tai knyga suaugusiems vaikams arba suvaikėjusiems suaugusiems
ir dar vienas Coelho shedevras "sedejau ash prie upes verkdama"…
zodziu, nepakartojamas rashytojas su ishskirtiniu stiliumi
bitek rašė:
Tai sakai “Fuko švytuoklė” patiko Man kol kas “Rožės vardas”. O “Baudolinas” po pirmo puslapio strigo. Labai jau jau ten imantri kalba Nors tikriausiai reikia isivažiuoti ir viskas bus geraiAr skaitei “Bridžitos Džoauns dienoraštį” ? Man idomi tavo nuomone, nes draugės gyrė, o kai paskaičiau nieko ten idomaus neradau . Kaip tau?
Pumpotaukšlio (Landsbergio) “Rudnosiuko istorijos” ertos dėmesio. Tai knyga suaugusiems vaikams arba suvaikėjusiems suaugusiems
Bridžitos dienoraštį žinoma skaiciau. Ar patiko? Pirma dalis patiko,antra jau nebe taip. Kai tam tinkama nuotaika tai visai smagiai skaitėsi, bent jau man.
O va “Rudnosiuko istorijų” neskaičiau. Bet iš tavo apibūdinimo (suaugusiems vaikams arba suvaikėjusiems suaugusiems) atrodo visai verta dėmesio O detaliau apie ką ten?
O va dėl “Rožės vardo” tai man tų pasakojimų apie krikščionybę per daug buvo, nu tiesiog krikščionybės istorija manęs kaip ir ypatingai nedomina, tai ir tie pasakojimai man truputį per daug ištęsti pasirodė ir “stabdė procesą” skaitymo. O va “Fuko švytuoklėj” visai kas kita. Sėdėjau naktim su knyga ir tarptautinių žodžių žodynu šalia ir žiūrėjau visus religijų, sektų ir pan. pavadinimus, jų istoriją, kiek žinoma to galima rasti tarptaut.ž.ž. arba “Pasaulio religijose”. Rimtai, nerealiai kaifavau skaitydama tą knygą.
Escape rašė:
O va "Rudnosiuko istorijų" neskaičiau. Bet iš tavo apibūdinimo (suaugusiems vaikams arba suvaikėjusiems suaugusiems) atrodo visai verta dėmesio O detaliau apie ką ten?
Tada viena trumpa istorija iš tos knygelės
Trumpa Rudnosiuko istorija
Rudnosioko gyvenime labai dažnai padėdavo batai. Jie jį išgelbėdavo tiesiog klaikiose gyvenimo situacijose: mat norint tvirtai stovėti ant kojų reikia gerų batų. Antraip gali įsidurti, susižeisti - taip manė Rudnosiukas, pametęs paskutinius batus, vaikščiodamas su šlepetėmis.
Kai Rudnosiukas numirė, jam nupirko kelias poras batų,o šlepetes išmetė pro langa. Tada Rudnosiukas atsikėlė ir pasakė: "Ačiū, nebereikia".
Agentas Asilas
Ir daug kitų tokių istorijų. Man labiausiai patiko apie Logiką O knygą aš tuoj mintinai išmoksiu Dar panašaus stiliaus yra Obuolių pasakos, bet dar nenusipirkau.
nu rimta labai viskas cia
"22 islyga"
baika tokia… dievu mishko stilius vov vos…
to bitek :
he, gal ir visai nieko skamba, reikes pasiziuret, pavartyt gal ir nusipirkt
Nors ir taip namie daugybe knygu kuriu niekaip nespeju perskaityt…norisi tiek daug visko perskaityt, o laikas neissitempia iki tiek kiek reikia…
Escape, jei rasi pirkti, pasakyk kur Nes zinau dar 5 zmones kurie noretu nusipirkti.
bitek rašė:
Escape, jei rasi pirkti, pasakyk kur Nes zinau dar 5 zmones kurie noretu nusipirkti.
susitarėm
sleeper rašė:
Gabriel Garcia Marques "Simtas metu vienatves"
Nerealiausia knyga,nazinau kaip kam,bet nieko panasaus iki siol man skaityti neteko-tiesiog nepalyginama.Neverta aptarinet ar pasakot-reikia perskaityt…
dar tik puse perskaiciau o jau esu apstulbes ne,ne sukrestas is ties verta demesio…
Vat ka tikrai rekomenduočiau paskaityt - tai Milaną Kunderą. Man jis megstamiausias jau koki 8 metus, angliškai Prahoj susipirkdavau… Per kelis pastaruosius metus daug kas išejo ir lietuviškai. Ypatingas dedė, jo knygose - retas įžvalgumo, kandumo ir meiles derinys
Ir šiaip, rekomenduoju paskaitinet megejiškas knygu apžvalgas http://www.skaityta.lt , ypač jei mėgstat padiskutuot
mergaiciukas rašė:
Knygos yra nerelus dalykas Man patinka psichologinio stiliaus ,gal ka rekomenduosit…
Visas Dostojevskis. Jis raso tik apie zmoniu santykius. Pradek nuo "Baltosios naktys". Trumpa knygele, bet labai gera. Vien is geriausiu - "Losejas". Idiotas. Zodziu Doztojevkis tikrai turejo ka pasakyti…
Ech zmones nezinot jus turbut kad egzistuoja tokia knyga “Praamziai ir kiti laikai”, va cia tai tikrai NEREALI
[quote]
lunar rašė:
[quote]
drasusis zuikis rašė:
Mika Waltari " Sinuhe Egiptietis" "Turmsas Nemirtingasis" "Mirties Angelas"
[/c
Sita autoriu labai myliu, o "Turmsas" isvis nereali knyga - perskaicius ilgai dar negalejau paleist is ranku
Matau Waltari daug kam istrigo- Sinuche du kart skaiciau ir dar gal skaitysiu, Turmsas kazko liko neiveiktas.
Remarko "Trys draugai", Kingo "Tylos zona"
S. King "Širdys atlantidoje" - Turi kažką tokio.
A. Bulgakovo "Meistras ir Margarita" - Nereali
R. Bachas "Džonatanas Livingstonas žuvedra" - super
Paulo Koelo "Alchemikas" (paskutine skaityta laisvu pasirinkimu),Bacho "Dzonatanas Livingstonas zuvedra" … kam patinka ismintis ir gyvenimishka patirti .O pries kelias dienas baigiau skaityti Mickeviciaus ‘Velines’ (mokykline programa), kas issilge pasakojimuu apie meile, kaip galima myleti, kai ji bet atsako, kaip zmogus tampa vaiduokliu netekes mylimos moters…Tai poema…