D.Tart “Slapta istorija” puikus detektyvinis romanas
Jei jau prakalbai apie detektyvus, tai nepamirsk detektyvu karalienes Agatos Kristi O ar zinai, kad savo geriausius romanus sukure plaudama indus…
na jei prisimineme A.Kristi, tai neuzmirskime ir A.Konan Doilio Mano galva jo detektyvai geresni uz A.Kristi romanus
Neprisimenu autoriaus, bet labai patiko "KVEPALAI- vieno zudiko istorija". Ji labai savotiska. Pasakojimas apie truputeli sutrikusio intelekto zmogu, labai jautru kvapams. Jis del kvapo gali netgi nuzudyti. Ir zudo… SIAIP KNYGA IDOMESNE NE APRASYMAS
vat ko nemegstu, tai detektyvu…
cia visu taip isliaupsintas ‘alchemikas’ irgi nepaliko visiskai jokio teigiamo ispudzio… man asmeniskai labai pamokslaujantis tonas… ir gana nesunkiai nuspejamas siuzetas… ir siaip… nzn net. nepatiko.
Pritariu. Man A.Kristi knygos kažkaip ne itin, o va Konan Doilio visas apie Šerloką Holmsą turiu ir po kokius 5 kart perskaičiau Ir ne tik apie Š.H. bet ie keletą kitų apsakymų, nors jie gilesnio įspūdžio nepaliko, o va Š.H. man
Patrick Suskind
Kvepalai - Vieno žudiko istorija (Alma Littera 1995)
"1985 metais į vokiečių literatūrą įžengė išgama žudikas Žanas Batistas Grenujis, neregėtas Patricko Suskindo romano "Kvepalai" herojus. Rašytojas pasakoja genialaus parfumerio istoriją, įvykusią XVIII a. Prancūzijoje, negailėdamas spalvų, kvapų ir detalių vaizduoja ano meto tikrovę ir reto, įdomaus amato subtilybes. Tačiau tai ne istorinis romanas. Tai netikėtas, pasakiškas, be galo itaigus ir todėl juo labiau bauginantis pasakojimas apie neapykantą, meilės priešybę,- kupinas fantazijos ir sąmojo, parašytas su tiesiog šiurpą keliančiu įkvėpimu. Ne veltui ši knyga šešetą metų be pertraukos buvo viena iš labiausiai skaitomų pasaulyje, išversta į dešimtis kalbų. Ji iš tiesų kitokia negu viskas, kas skaityta iki šiol."
Aš irgi kiek girdėjau atsiliepimų visi sakė, kad šita knyga tiesiog nepanaši į kitas, pabaiga sakė tiesiog pribloškianti, ir visi rekomendavo būtinai perskaityti. Va dabar guli šalia, laukia savo eilės
a man ir Kristi labai patinka, bet su Holmsu visdelto nepalyginsi
sorry visi detektyvu megejai bet as ju nemegstu…dar kartely sorry
na ir ko čia atsiprašinėti? Kiekvienam savo. Tu nemėgsti detektyvų, man gaila visų kertamų miškų kai paskiau popierius naudojamas meilės romanams spausdinti ir nesuprantu jų. Kiekvienam savo,taip ir turi būti
asiu uz supratinguma
pritariu plūstantiems Alchemiką ir giriantiems Škėmą, bet po 90ties komentaru perskaitymo pačiam bet koks komentaras kažką savo rašyti atslūgo. netrukus skaitysiu du Hesse’s hitus - "Stepiu vilkas" bei "Sidharta", taciau vien tam, kad perprasciau, kas juose taip zavi pusiau-mases ir aiskiau apciuopciau vietas, uz kurias reikia kritikuoti.
Bulgakovas, Dostojevskis - genialus. mano megstamiausi vakariečiai - Fowles ir Irving; Kunderos neskaiciau nuo "Nemirtingumo", kuris man nepatiko savo dirbtinumu (kvaili, nenaturalus dialogai ir - nors ir tycia akcentuojamas - personazu isgalvotumo rodymas), bet atrodo, kad tai vertas demesio cekas.
INSTRUKCIJOS
Kad gautumėte logotipą, melodiją ar atviruką:
Tiesiog nusiųskite SMS su kodu (pvz. 190) į numerį 1322. Mes atsiųsime pasirinktą logotipą, melodiją ar atviruką į Jūsų telefoną. Tai kainuoja 1.95 Lt. Jei norite tai gauti į SIEMENS ir ERICSSON telefoną, nepamirškite prie kodo pridėti raidelę S ar E (pvz. 190s arba 190e).
Ši paslauga tinka daugeliui šių telefonų:
Rokkas rašė:
INSTRUKCIJOS
Kad gautumėte logotipą, melodiją ar atviruką:Tiesiog nusiųskite SMS su kodu (pvz. 190) į numerį 1322. Mes atsiųsime pasirinktą logotipą, melodiją ar atviruką į Jūsų telefoną. Tai kainuoja 1.95 Lt. Jei norite tai gauti į SIEMENS ir ERICSSON telefoną, nepamirškite prie kodo pridėti raidelę S ar E (pvz. 190s arba 190e).
Ši paslauga tinka daugeliui šių telefonų:
o prie ko cia tavo instrukcijos Kulturos forume?
Paskutine skaityta knyga kaip tik yra Richard Bach "Dzonatanas Livingstonas Zuvedra" : "Tikrajam Dzonatanui Livingstonui Zuvedrai,gyvenanciam kiekviename is musu" - tikrai patiko!
Visada zavejo Remarko knygos,o viena is labiausiai patikusiu - "Triumfo arka".
O dabar kaip tik pradejau skaityt Gabrielio Garsija Markeso "Simtas metu vienatves",tai kai baigsiu,butinai pasakysiu ar patiko.
Dabar skaitau R.Bacho "Tiltas per amžinybę". Tiesa pasakius negaliu sustoti… Dar viena knyga tai K. Makalou "Erškėčių paukščiai". Senai skaičiau, bet patiko. Taip pat esu pradėjusi Hesės "Stiklo karoliukų žaidimas", bet kažkaip sunkiai sekasi skaityti, gal tik pradžioje… Patarčiau visiems paskaityti Bachą…
jeffery konvitz "the apocalypse"…nezinau ar yra isleista lietuviu kalba, bet as turiu anglu…knyga, kurios negalima komentuoti…
Na tikiuosi nepyksim uz pasikartojimus,perskaiciau daug puikiu komentaru, ale tikriausiai ko neskaiciau, artimiausiu laiku i neskaitysiu, bo knyguciu kainos kandziojasSkolintis ir nekas, bo pati skolinu sunkiai Na bet griztam ish pievu…
Shimtas metu vienatve, skaitau labai sunkiai(tiesa pasakius i pabaiga jau susmaishiau kas kieno vaikai ir aplamai, kam ju tiek?)o zmogeliukas romana rashe 23 metus, tikejaus geriau.
P.Coehlui jauciu simpatija, verta paskaityti"Veronika ryztasi mirti".
Norintiems meiles istoriju siulau Cveika, berots “Nepazistamosios laishkas” …intriga idomi…
C.Aitmatovas …“Kasandros zenklas”, “Eshafotas” na ziauri ta nudiena ar dabar ar jau priesh 20 metu …vos ne ateities knygos sukasi tas pasaulis ratu…
Neseniai atradau V.Sirijos-Gira, savotishka…ale skaitymas vyksta atmetimo budu agitacija jaucias…(cia "Kanareles"
A kitu Remarko, Kingo, Bacho matyt persivalgiau kaip tais knygos suvienodejo jau gali nuspeti kuo baigsis
Gera temaAle kolei kas gana
PATI TEISINGIAUSIA, JUOKINGIAUSIA, NUOSTABIAUSIA IR T.T., IR PAN. PASAULYJE KNYGA-„MIKES PUKUOTUKO PASAULIS“
FANTASTISKIAUSIA (zinoma, fantastikos gerbejams)-L.RONO HABBARDO „KOVOS LAUKAS-ZEME“.
FILOSOFISKAI-GYVENIMISKAI-JAUTRIAI APIE MEILE IR KT. GYVENIMO TIESAS KALBANTI-R.BACHO „TILTAS PER AMZINYBE“.
LABIAUSIAI „ITRAUKIANTI“,ZAVINTI PAPRASTU-NEPAPRASTU PASAKOJIMO STILIUMI IR LABAI GYVENIMISKAIS VEIKEJAIS-G.MARKESO „SIMTAS METU VIENATVES“.
BAISIAUSIA-S.KINGO „NAMINIU GYVULELIU KAPINES“.
FILOSOFAMS-J.STIUART MILL „APIE LAISVE“.(I)