Tas pats
o krikstytas ? ar ne ? priemes pirma komunija ar ne ?
Tikėjimui logikos nereikia: arba tiki arba ne. Kaip su meile: arba myli arba ne. Katalikai prašo tikėti: ir klesti. Protestantai logiški labai nori būti, viską bando paaiškinti- ir merdi… Nreikia į viską žiūrėti tiesiogine prasme: skaitykit tarp eilučių. Labai skaniai NT skaitosi po budizmo, induizmo ir kt -izmų studijų. ST pernelyg sudėtingas…
zose ,is kur paemei tuos merdejimus ir klestejimus …o ST sudetingas ,bet NT vistik pratesimas tad reikia zinoti ir a ir b…
Nepamenu iš kur paėmiau, kažkur skaičiau, o ir mačiau Vokietijoje. Ten ir vieni, ir kiti yra… reikia, bet vis vien ST man per kietas riešutas. Nepriaugau
hm… idomus klausimas gal duotum pavyzdziu, kaip ir delko galima ja nusivilti?
nuvylė ir jau seniai tikėjimas yra gerai, bet realigija per daug atitrūkusi nuo tikrovės
Lieva religija. Yra uzh ja blogesniu, taciau pati tikrai ne prie geruju. Cia mano asmenine nuomone. Netikiu i dieva, nesilankau bazhnycioje. Nematau prasmes.
Niu pwz inkvizicija, visiskai nezmoniska ir slykstu, nu as suprantu kad tai viduramziai, kai kaimietis toliau uz sawo kaimo nei mate nei girdejo, ir viskas kas tik protingiau buvo laikoma setono ismislo, bet tai baznycia tai skatino, ne kas kito, na dar ir kryziaus karai, i musu tarkim krasta, suprantu kad be ju ltu nebutu susikurusi, bet tokie patriotiski jausmai atsiranda, kodel to reikejo dbr tai praeitis… dbr turbut as kitaip suprantu sita klausima, ar radot joje tai ko ieskojot…
siaip visi skaito kryziaus zygiai blogi dalykai , bet kaip pavyzdziui europieciai nuvyko i meksika ,afrika ir kitur kur buvo vietines religijos jie kraupo matydami kaip dievams aukojami tukstanciai zmoniu juos paskerdziant (actekai ir ju karo dievai visi ,afrikos religijos …) ,tad zodziais tais laikais nelabai ka isaiskintum,(tolerantiski lietuviai iskarto vokieciu misionieiu Bruno paskerde ,nespejus jam ir daug prasizioti). Dabar mes jau daugmaz visame pasaulyje turime civilizacija (ishskyrus kai kur azijoje ,afrikoje ir artimuosiusiuose rytuose) ir lengva is sios dienos siltos kedes ziureti i praeiti.
Prisimniau anekdota: Kalbasi du kunigai: - Kaip manai, ar mes sulauksim, kada gi panaikins CELIBATĄ? Kitas jam ir sako: - Mes gal ir ne, bet mūsų vaikai gal sulauks. Užeina kunigas į viešnamį ir sako sekretorei: - Noriu merginos. Sekretorė jam: - Va, prašom imkit katalogą ir pasirinkite kokią norite. Kunigas žiūri į žurnalą ir pagaliau išsirenka: - Šitos noriu. - Šita dabar užimta: - Aš palauksiu. - Šventas tėve, kam laukti - Išsirinkit kitą. Na kunigėlis vėl išsirenka, bet pasirodo ta irgi užimta šiuo metu ir sako: - Nieko. Aš palauksiu. - Tai šventas tėve kam laukti. Aš laisva. Galime užsiimti čia pat… - Per daug jau tavo snukis bjaurus! - Kokį jau Dievas davė toks jau ir yra. - Dievas davė, todėl pats tegul ir kruša, o aš palauksiu!!!
kaip religija? tikrai ne… jeigu tik labiau pasidometum, galima butu joje tiek daug wisokiu “ydomybiu” atrasti…;.
visi cia tik sako… ka man Dievas dave? ats.:nieko! o kitos religijos turbut dave labai daug? niekas nieko neduoda shiaip, prashot… atrodo nieko blogo nepadarot, o tik kenciat… o Dievas jum niekad nepadeda… bet gi niekas ir nezadejo,kad uzh viska ka padaret gero bus atsidekota, o uzh visa skausma atlyginta… cia jau nieko nepakeisi…nedave… gal ir neduos…
as isvis netikiu dievu o baznycia nzn… patylesiu
Na cia jau visiems tikintiesiams metei pirstine. Visi juk tiki tuo kad dievas pades ir palengvins ju kancias, o tu paskutine vilti atimi is zmoniu, negerai oi negerai nubaus tave dievulis uz tokius darbelius.
dar is krikscioniu butu isskirti katalikus ir staciatikius, ir is kataliku dar i protestantus, tep mastant krikscionybe turi toki kaip po pasirinkima, bet kadangi mes esam romos katalikaitai mes zinom tik vienam krikscionybes puse.
Zinau…Ash to verta;> o ka padarysi… gi zmones viliasi,kad Dievulis viska uzh juos padarys… ;> ash tik norejau padet!:>>
sian buvau misiose (tam tikra proga) gan senokai isvis baznycioje buvau, ir kunigaas pats uzdawe klausima - AR KAS MATET DIEVA ?visi tyli… jis pats pasake kad niekas nera mates net ir jis kaip ir visi. As pagalwojau tam tarpe, tai kodel as tureciau tiket i dieva kai jo niekas nera mates ? islamas - turi tokia istorine asmenybe, machomedas, budizmas irgi turi tikrai egzistavusia asmenybe. Jezus Kristus, galime spresti kad irgi buvo, is kur tada tiek daug meno kuriniu susijusiu ta tematika? o toliau - DIEVAS ? kas mate ? svenciausioji trejybe sako, galima butu Jezu Kristu kaip Dieva tada traktuoti, na cia mano mintys. Kunigas dar pasake - susidarykit patys nuomone apie krikscionybe, o ne is aplinkiniu. tai tiek…
netikiu,nx…
mačiau