Budizmas siaip nera religija, nes joje nera Dievo. Budistai propaguoja savipazinima ir iesko kelio nusvitimo link.
daug kaip galima apibudinti budizma
Dar-budizmas neturi dievo ir pan-ty neturi to i ka galima butu tiketi arba ne Deja budizmas-laidas i salies ekonumini nestabiluma ir nuskurdim
gali buti …juk jie nevertina turto ir verslo, kaip tarkim tam tikros protestantu atshakos…ir ishvis man rodos jie menkai vertina gyvenima shiame pasaulyje …
materialistas tu
siaip zinau kad daug sekmingu verslininku ispazista budizma ir tikrai daro nemazus pinigus. tai ne manau kad tai laidas i skurda
Kai manes klausia kokio as tikejimo? Atsakau: kosmopolitas. Nes as tikiu i geri,laime,meile,dziaugsma. Mano suvokimu visos religijos geros kurios propaguoja geri. O fanatiku pilna visose religijose. Fanatizmas ir farizejiskumas man nepriimtina. Taip pat yra koktu kada per jega brukamas tikejimas. Krikscionybeje daug ivairiu konfesiju ir visos saukia kad tik ju tikejimas yra pats tikriausias ir gazdina dievo bausme ar tuo kad nepateksi i roju negausi isganymo nes tu ne ju konfesijos tikejimo zmogus. Ypac sunku bendrauti Tikejimo zodzio ar Babtistu-adventistu ar sekmininku, sunkiai galima susisneketi ir su Jachovos liudytojais. Bet ir ju tarpe yra normaliai ne fanatiskai nusistaciusiu, bendrauti linkusiu, su savotiska biblijine interpritavimo maniera zmoniu. Jie daznai cituoja biblija su savita jos suvokimo maniera.
taip, labai nuvylė, įpač kai pasiskaitai, ką seniau visi tie “krikščionys” išdarinėdavo…
Manau neteisingai suprantamas geris - geris tai nera saldus pyragelis arba koks paglostymas… Geris yra tiesa, tvarka… Blogis yra melas, netvarka, chaosas… Jeigu kazkas ivyko nemalonaus tai del to, kad buvo tam priezasciu… Siaip sau niekas neatsitinka, viskas yra desninga, priezastys turi pasekmes ir tai yra tiesa, dievas, geris… Niekada zmogus negali ivertinti ka nors teisingai, nes jei vienas zmogui kazkas yra gerai, tas pats kitam gali buti blogai - tai kur tiesa ? Tiesa yra dievas ir ne mums ja (ji) suprasti… Mes galim tik priarteti prie tiesios (dievo) myledami… Meile yra tiesa, meile yra geris, meile yra dievas… P.S. Tiketi reikia ne religija, o dievu…
mano nuomone krikshcionybe nera “teisinga” religija ir krikscionishkas mastymas ir paprociai. krikscionybe tikrai neatspindi tu aukshtensiu jegu kurios tikrai yra
Manau, kad pasaulyje nera nei vienos tobulos religijos. Visos turi savo + ir -. Krikscionybe taipogi yra su savo pliusais ir minusais. Negerai, kai tikejimas pagristas dievobaimingumu. Tikintys zmones turetu jausti ne baime, o pagarba tam, kuo tiki.
O tu tikinti ir jauti baime ?
turbut siais laikais jau niekas nebejaucia dievo baimes, nes kaip ir XXI amzius. Zmogus atitolo nuo baznycios, suprasdamas kad baznycia uz tave duonos neuzdirbs ir malda sotus nebusi. Nebent islamo ispazinejai tikrai tiki alachu ir pomirtiniu gyvenimu, ir ypac fanatikai ir ekstremistai nors jie labai iskreipe korana ( gal tai narkotiku poveikis, nes siaip normalus zmogus su blaivia samone to tikrai neitu daryt, na cia tik spejimas)
kažkada krikščionybė man pasirodė banalu ir nuėjau į visokias ezoterikas, budizmą… po kurio laiko, įgijusi kitokį matymą, regiu, kad ir krikščionybė yra puikus dalykas tereikia įžvelgti, kas po paviršium. Žinoma, oficialūs dalykai, tokie kaip celibatas, yra ginčityni, bet juk žmogus neturintis šeimos, visą energiją ir širdį gali skirti tarnystei žmonėms Be to juk visi kunigai ŽINO, kad jie negalės turėti šeimos… vis gi manau, kad tai turėtų būti pasirinkimo dalykas. O ir kuniges moteris norėčiau matyti bažnyčioj Budizmas nėra toks logiškas ir “bedievis”, kaip tai galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Po kurio laiko pasirinktas mokytojas pasako, kad reikia tikėti. Be tikėjimo neveikia praktikos, kurias darom O dievybių ten gyva galybė. Pats Buda nei paneigė, nei patvirtino Dievo egzistavimo: pasiūlė patiems sužinoti. Tikėjimas apskritai yra didelė vertybė: juk ir laimingesni tikintys, ir sveiksta greičiau. Pagaliau jau ir mokslas jau randa maldos prasmę ir poveikį. Dėl islamo: pusę korano perskaičiau (paskui pabodo) ir tikrai, ten juodu ant balto moterų padėtis yra žemesnė nei vyrų. Vienareikšmiškai. Tai tiek.
Nesu labai uoli tikinčioji, tas mano tikėjimas nėra labai gilus. Tiesiog biški tikiu kažkuo, esančiu aukščiau už viską, ir įvardinu tai kaip dievą. Baimės nejaučiu, nebent tik pagarbą. Tai va O Jūs kaip
Bijoti Dievo yra tas pats, kaip bijoti besišypsančio kūdikio.
Krikščionybė galėtų susirinkti savo daiktus ir gryžti ten, iš kur atėjo…Pasisvečiavo 600 metų ir užteks. Tai tas svečias, kuris žuvimi dvokia.
Bijau ką nors supainioti su induizmu, bet rodos induizmas tiki į reinakarnacija, nors velniai juos ten žino.pynėsi ir susipynė tos religijos indijoje. šiaip ar taip, manau, kad esu nusivylus ne religija, o šią religija išpažystančiais žmonėmis.Iš esmės religija gana geras dalykas, manau ji ir buvo tam sugalvota, kad palengvinti sau gyvenimą.kiekvienas tikėjimas turi savų minusų, savų pliusų, manau mūsų regiono žmonėmis, tai yra priimtiniausia, pagal jų gyvenimo būdą.Turbūt mes visi gerai žinom Jurga Ivanauskaitę, kuri buvo atrodytų tikrai pasišventusi budistė, tačiau kaip vienoje knygoje (kelionė į šambalą) ji rašė, kad visgi ji atsigrežė į savo gimtąsias vietas, šaknis, paprotį ir tradicijas.Nes nei pagal jūjų temperamentą, bei gyvenimo būdą mums netinka.šiaip ar taip nemanau, kad reiktų trenktis į kitą pasaulio kraštą suprasti, ieškoti ramybės savyje. bet būna išiimčių…būna.
Pats Buda nei paneigė, nei patvirtino Dievo egzistavimo: pasiūlė patiems sužinoti. wa tuo man ir patinka budizmas
as esu nusivyles visom religijom, aisku jose atskiru geru dalyku yra pakankamai daug, bet imant bet kokia religiaj kaip visuma - gaidys skiauteretasai!!! dziaugiuosi, kad su nei viena is religiju nesu susijes