man vat idomu, cia dabar madinga ant krikscionybes visus sunis kart? nera NE VIENOS geros religijos. visosjos savo smegenu neturintiems ir minios instinkto vediniems galvijams skirtos. kad uz juos kas pagalvotu, bo, neduokdie, patieks teks
Gerai, o kaip pasirinkimo laisvė? Kaip liberalumas? Krikščionybė nepripažįsta jokios kitos religijos apart jos. Krikštas. Krikštyja vaikus dar naujagimius. Ar jie gali pasirinkti? Už juos yra nusprendžiama, padaroma. Neturiu nieko prieš visas religijas, bent jau stengiuosi jas toleruoti. Tačiau mane auklėjo kaip krikščionį, priėmiau visus sakramentus ir ką man tai davė? Ogi visiškai nieko. Žinau, turėjau dvasiškai patobulėti, surasti vidinę ramybę… Na bet pažiūrėjus kaip tas kunigas, kuris tau aiškina Dievo mokymus nusisukęs sodinasi zakrastijos virėją sau ant kelių ir koketuoja kas del kriksto pritariu - as ir tevams sakau, kad as gi negalejau pasirinkti nes jie manes net neklause, pasake ryt krikstijam ir usio. O ka as padarysiu, priimta seimoje krikstyti nu tai ir tave reikia. O dbr ? atgal laiko nebepasuksi mano sesei pasiseke ja gan suaugusia pakrikstijo, reiskias jos valia buvo o ka as ? 4metu vaikas ir jokio gi sprendimo pats negalejau priimti.
niekada nenuvyle manes krikscionybe… I Dieva visada tikejau o kriscionybe kaip religija pripazinau visai neseniai ir tikrai nenusivyliau… Per religija per baznycia mums legviau priarteti prie dievo… Priedo smagu giedoti giesmes kurios tikrai yra labai grazios, gera medituoti baznycioj… nu zodziu krikscionybe arba tiksliau katalikiskumas yra labai gerai bent jau as taip manau.
anksčiau nesuprasdavau jo Šventenybės Dalai Lamos XIV kvietimo laikytis tradicinio tikėjimo, nebent yra kokių nors specialių poreikių… jis atkreipė dėmesį į kultūrinius ir kitokisu sunkumus, suvokiant ir perprantant kitose kultūrose brendusius tikėjimus ir sistemas, arba priešingai, į lengvatas, persimant ir panaudojant tai, kas artima nuo vaikystės, sava kultūroje… su krikščionybe turėjau “konfliktų”, kol žiūrėjau gana paviršutiniškai, į formą labiau, nei į turinį… šiaip jau, kai aiškiau suvoki tikslą, supranti, kad visos sitemos - tai transporto priemonės judant į tą patį tikslą… žinoma, skiriasi greitis, komfortas, kaina… krikščionybėje irgi yra visko, nuo riedučių iki karietų… kas ieško ir žino, ko ieško, tai visada randa… dabar esu su Jėzum taikoj, nors nebevaikštau į tas bažnyčias (nebent dalyvaučiau kieno nors vestuvėse ar laidotuvėse, ar užpirktose mišiose)
Darkness kodel baznychioje toks nusistovejes poziuris i gyvenima? kuris siems laikais apskritai netinka? kodel baznycia duoda tik isakymus kaip gyvent o ne pataria kaip ta daryt? man baznycios poziuris i gyvenima yra per daug archajiskas ir konservatyvus.
Vienas is dalyku, ko niekaip negaliu suprasti krikscionybeje-celibatas.Kam reikalinga tokia nesamone?Tik nesakykit, kad tai normalu, tai priestarauja zmogaus prigimciai ir nera ko stebetis, kodel po to kyla visokie skandalai.Kunigai irgi yra zmones ir ju poreikiai zmogiski.Siaip nesu labai tikinti, gal dar neradau religijos, kuri man butu priimtiniausia
pritariu - priestarauja zmogaus prigimciai ir poto kyla skandalai… ko noret? daug dalyku yra krikscionybeje, kurie sunkiai suprantami man.
Truputi pazvelkim i istorija. Celibtas ivestas apie 11amziu. priezastis paprasta: kunigai buvo pasileide, turedavo zmonu net vaiku. Tuo metu baznycia buvo labai turtinga, turejo daug zemiu ir popiezius susirupino. Jei tures palikuoniu, tai jie laisvai gales tapti zemes paveldetojais, o tai reiske,kad baznycia galejo netekti daug zemiu. Tuo tikslu ir buvo ivestas celibatas. dabar tai jau nebeaktualu, bet norma liko norma.
krikscionybes idejos yra istikro geros.vien sventas rastas ko vertas! is jo galima labai daug ismokti, pasisemti. taigi, krikscionybe nenusivyliau. BET… nusivyliau dauguma krikscioniu… kryziaus karai, inkvizicijos ir dar daug daug kitko…
Ne! nenusivyliau Netikiu ja. Bet ji gerai sugalvota. Juk tai viena labiausiai paplitusiu pasaulio religiju Nors ash netikiu bet ji sumastyta nedurnai
bet tai buvo 11 amziuj…sakyciau praejo pakankamai laiko, galima juk kazka keisti, nebutina stoveti vietoj.Kokia, jusu nuomone, galetu buti kunigo seimo?Kalbu apie tikrus kunigus, kurie atejo i tai is pasaukimo ir tik su dorais ketinimais?Mano nuomone-tobula…
kunigas ka ne zmogus ? ne vyras ? esme tame turbut kad baznycia pasidare “uab” ir reikejo kazka daryti radikaliai, bet vistiek baznycia liko toks pat “uab”.
esu labai netikinti, todel visos religijos man vienodai sviecia, taciau krikscionybe man nepriimtiniausia nes jos istorijoje egzistavo / egzistuoja : kryziaus zygiai / paklusnumo reikalavimas / neturto izadai / posakis ‘atsuk kita skruosta’ / celibatas
Išsakysiu nuomonę kodėl nei popiežius nei krikščionybės “aukštuominė” nenori panaikinti celibato. Tai mano nuomonė kurioje yra argumentai kažkur skaityti, kažkur girdėti. Juk ir taip krikščionišką bažnyčią iš visų pusių spaudžia - kodėl nėra kunigių moterų, celibatas, eutanazija ir t.t.Ir dabar pradėjus judinti vieną dalyką iškart banyčia priversta būtų judinti ir kitus dalykus. Tai toks pirmas argumentas. Antra - kunigų tapti kunigais niekas neverčia, jie patys taip nusprendžia kada yra įsitikinę esą pašaukti dvasiniai ir kitokiai bažnytinei veiklai. O kaip žinia jie yra pašventę savo gyvenimą dievui(terminai gal ir panašiai skamba su vienuoliai, bet kitaip supratingiau išsireikti nemoku), todėl visą savo gyvenimą turėtų jam ir tarnauti o ne gyventi su šeima, vaikais ir t.t. Tam juk ir yra atskri du gyvenimai - pasaulėtinis ir ne.
Juk krikščionybė teigia, kad yra tik vienas Dievas, todėl ir negali pripažinti kitų realigijų. Trūksta liberalumo? Kagi, gali nebūti krikščionis. Nors aš kaiptik manau kad ji yra viena liberaliausių realigijų.
Žinai krikšto prasmę? primti naujus narius į Bažnyčią, o tai padaryti galima tik su krikštu. Juk realigingos šeimos negali laukti kol jų vaikais suaugs pakankamai, kol galės apsispresti kurią realigiją pasirinkti. Juk kaiptik nuo mažumės bandoma auklėti dorais krikščionimis.
kagi nieko negaliu pasakyti apie tokius kunigus. Žinau jie teršia krikščionybės vardą, tačiau vien dėl jų nežadu nusivilti Krikščionybe. Čia tik bandžiau išdėstyti savo nuomonę, nebandydama niekam jos įpiršti.
As tikintis, bet nereligingas
dievo nera bent jau kol kas jo nemaciau gal senatveje kai nebus ka veikt pradesiu tiket
Siūlau pasiskaityt, kas supranta angliškai, labai gerą saitą apie 100 pasaulyje dominuojančių religijų. Čia net ateizmas yra laikomas savotiška religija, nes netikėjimas į dievą vis vien yra tikėjimas į save. Taip pat rasite daugybę religinių judėjimų, kurių pagrindas yra biblija. Nebūtinai sektų lygio krikščioniški judėjimai kaip kad mormonai, baptistai, ir t.t., bet ir trys didžiosios krikščionybės pakrtaipos - Romos katalikai, ortodoksai ir protestantai - turi skirtumų. Na pvz., toks įdomus dalykas, kad ortodoksai sako, kad į rojų pateks geri žmonės, nesvarbu ar jie yra ortodoksai ar kitos religijos ar visai netikintys, na o blogi - į pragarą. Dar toks įdomus dalykas - induizma teigia, kad auškščiausias dvasinis pasiekimas yra kai užbaigiamas reinkarnacijos ciklas ir žmogaus siela savotiškai išnyksta - tai laikoma geriausiu įmanomu dalyku - nebeegzistuot. Tuo tarpu, ortodoksai teigia, kad didžiausia bausmė patiems blogiausiems žmonėms yra sielos sunaikinimas. Toks dalykas kaip budizmas negalėtų būt laikomas religija, o greičiau racionali filosofija, kadangi budizme nėra dievo. Pats Buda ir jo statulos yra ne garbinimo dalykas, o šiaip statulos. Budistai susikaupia ir stengias išvaduot savo proto nuo bet kokių norų. Nes kai žmogus kažko nori - jis kenčia. Kai jau nieko nebenori ir tenkinies tuo, ką turi - tampi laimongas dvasiškai. Induizmas yra ‘kiečiausia’ religija. Jie pripažįsta visas kitas religijas, yra ypač tolerantiški viskam. Kas domisi religijotyra turėtų pastebė panašumų su lietuvių pagonybe (o ir su kitomis senosios Europos paginiškomis religijomis). Islamas iš esmės yra patobulintas krikščioniškas tikėjimas, logiškesnis. Musulmonai tiki tik į vieną dievą, negarbina stabų, negarbina šventųjų ar angelų, melsdamiesi nenaudoja kažkokių išsigalvotų pagoniškų ritualų, o susikaupia visuje, glosto savo veidus ir barzdas, nes tai padeda nusiramint. Taigi, kas domitės, siūlau šį saitą. Tikrai turėsit daug malonių valandų. godulike.co.uk/az.php
Ne.
is esmes todel man ir patinka kad budizmas greiciau ne religija yra o filosofija, gyvenimo budas, psichologija ir t.t. labai daug prasmiu galima rasti budizmui. Neturejimas dievo tai pat labai patinka musulmonai stebiuosi , taip tiketi vienu dievu ir taip uoliai vykdyti jo isakymus ir gyvent pagal tuos istatymus kurie parasyti korane… as nznau - ne kiekvienas krikscionis gyvena taip pagal biblija kaip musulmonai pagal sawo sventaja knyga, bet aisq nepateisinu as nei “sventojo karo” nei panasiu dalyku, tiesiog stebiuosi kaip taip imanoma tiketi?
Krikscionybes niekad nepripazinau savo religija, kad ir kaip butu noreje padaryt is manes krikscione. Atgrasi ir atstumianti ji man tampa jau vien prisiminus kai vaikystej per jega versdavo eit i baznycia…