Corel ar photoshop7, kuris geresnis?

Corel ar photoshop7, kuris geresnis?

Noriu issirinkti nuotrauku redagavimo programa. Gal galit patarti, kuri yra tinkamiausia paprastam vartotojui, ir kuri turi daugiau privalumu?

Man patinka photoshop, nes labai paprasta naudoti (gal tiesiog ipratimas?), bet kiek zmoniu - tiek ir nuomoniu Mirkt

o corelis sunkiau valdosi?

Photoshop labiau skirtas nuotraukom redaguoti, o corelis paisymui… O del sunkumo tai abiems ivaldyti reikia laiko…

kai ash iprates prie adobe produkto, tai zhinoma man jis ir geresnis atrodo Šypsena Kazhkada bandzhiau pereit prie corelio, bet pasirode kad bus sunkiau nei maniau tai ir numojau ranka Šypsena

ne sunkiau.
corelis valdosi normaliai, photoshop - lengvai Laimingas

Na kiek zinau Corel Draw vektorinei grafikai skirtas (galima ir nuotraukas kazkiek apdorot, bet tai manau ner pagrindinis dalykas jame), o Adobe Photoshop rastrinei grafikai(nuotraukos ir t.t.). Nzn ar galima apie skirtingus dalykus pasakyt kuris geriau…

[quote]npn rašė:
Na kiek zinau Corel Draw vektorinei grafikai skirtas (galima ir nuotraukas kazkiek apdorot, bet tai manau ner pagrindinis dalykas jame), o Adobe Photoshop rastrinei grafikai(nuotraukos ir t.t.). Nzn ar galima apie skirtingus dalykus pasakyt kuris geriau…
[/quote]

man irgi atrodo, jog tai skirtingos paskirties programos Taip
photoshop’as daugiau nuotraukų redagavimui, o corel’is jau galutiniam darbo užbaigimui

Esu girdejes kalbas, jog Corel geriau tinka vektorinei grafikai, o Photoshop geriau dirba su spalvom. Man palyginti sunku, nes su Photoshop dirbau labai mazai. Daugiausia dirbu su Corel Photo Paint, redaguoju nuotraukas ir kuo puikiausiai pasidarau viska, ka reikia.

Tam kad is tiesu objektyviai ivertinti skirtumus, reikia kad zmogus butu daug dirbes ir su viena, ir su kita programa. Tokiu turbut nedaug.

Sakote Corel ir man toks itarimas kad nesat juzine… Nes yra Corel Draw, Corel Photopaint, Corel Rave, Corel Capture, Corel Texture, Corel Trace (Visa tai vienam pakete, is pirmo Corel 11 CD, is antro galima dar kelis komponentus… aka Scan Vizard, Font… tram pam pam kazkoks) ir kaip atskiras produktas Corel Painter.
Vienas Adobe Photoshop privalumas pries Corel Photo paint - tai darbas su linijomis. Visa kita zymiai patogiau Corel PhotoPaint. Jei imt mano darba su grafinem programom, tai Corel Draw daugiau naudoju apipavidalinimo darbams, diplomams, siaip visokiems, kas susijes su vektoriais, linijomis, ir pan… O Corel PhotoPaint galingas produktas grafiniu; jpg, gif, tiff ir kitokiu formatu redakcinis irankis. Bei savo *.cpp formato…
Rave darbui su animuotais dalykais, baneriukams, net issaugojimui kaip flash…
Kiti komponentai ir navarotai man nebuvo aktualus… praktika skurdi.
Na o imant santyki Corel produktu ir Adobe Photoshop, tai 80% Corel ir tik 20% Photoshopui.
Tiesa kas dziugina pas Photoshopa - jam daug plug-in’u…
Kalbejau su _flyer, tai sake uzsieniuose dizaineriai daugiau dirba su Photoshop… gal kad pigesnis siek tiek…

Eilinis "paprasto vartotojo" klausimas. Jei aprašytum, kokius konkrečius darbus darysi, tai gal ir patart galima būtų…

Esu išbandęs tokiam tikslui gal 10 programų. Būtent kaip paprastas vartotojas ir tik nuotraukų redagavimui, parametrų, ir kt. apdorojimui. Šiuo metu panaudoju ACD FotoCanvas 2.0, ACD FotoAngelo 2.0, Jasc Paint Shop Turbo Photo Album, Jasc Paint Shop Photo Album, Jasc Paint Shop Pro 8, Adobe Photoshop 7, Adobe Photoshop Elements 2, Ulead PhotoImpact 8, ArcSoft PhotoImpression.
Kiekviena jų turi savo niuansus. Vienos sudėtingos, profesionalams, kitos man kažkuo nepatinka, dar kitos tik dalinai patenkina.
O jei nori tik elementariam balanso, kontrasto ar šviesumo pakeitimui - pati mažiausia, paprasčiausia ir patogiausia - Irfan View.
Na, paimsi "pačią geriausią", o ji vien kol užsikraus 20 sek praeis. O jos galimybių, nebūdamas profesionalas, niekad neišnaudosi ir neišstudijuosi.
Panašiai, kaip į kiemą iš kambario su lėktuvu skristi.
Dabar daugiausia naudoju Adobe Photoshop Elements 2 ir Irfan View. Ir užtenka…

jei butent nuotrauku redagavimui, tai geriausias yra photopaint corelio.

Atsizvelgiant i Valiaus pastabas, manau jog Adobe Photoshop butu teisinga lyginti tik su Corel Photopaint ir neliesti kitu Corel paketo produktu.

Gal sioje diskusijoje butu galima isskirti 2 punktus:
a) ka svarbaus, patogaus (ar dar kazka tokio, ko tikrai pasigestumete) turi Adobe Photoshop ir neturi Corel Photopaint;
ir atvirksciai:
b) ka gero turi Corel Photopaint, ko nera Adobe Photoshop.
Privalumai ir trukumai turetu buti kaip ant delno Šypsena

Kai projektavau LT zemelapius is Sovietinio GenShtabo zemelapiu, dariau jiems navigacine sistema, karpiau, lipinau, tiesinau kai kur kreivai ir murzinai nuskenuotus Aido Zemulio zemelapius nepamainomas visuose tampymuose buvo Corel Photopaint. Galingas irankiu komplektas, greitas variklis, (Beje, RAM ryja nesvietiskai, SWAP file ishsipucia dirbant su 20MB jpg iki 2 ir daugiau Gigu) Bet vieno jame neradau patogaus… Idealiai vertikalios ir horizontalios linijos. Reikejo tiesint siek tiek zemelapius ir uznest kai kur koordinatines linijas. Corel turi minusa. Nera lengvai paimama, eit reikia per kelis meniu… Photoshope - viens du ir pripieshei kiek shirdis geidzia.
Photoshopo plug-in’ai Aurora ir panasus yra nuostabus jusu fantazijos realizavimas. Tik ismokit kokybiskai isreikst savo, kaip dailininko, minti. PhotoPaint Corel tokiu plug-in pasirinkimas, bent jau man, yra gerokai kuklesnis. Aisq galima galva i trilitri stiklaini ikisht ir su PhotoPaint’u… bet ar tai tikrai meninis lygis…
Irankiu komplektas mano nuomone yra zymiai patogesnis pas Corel Photopaint. Ir redagavimui ir meminiu palnu igyvendinimui… aka kurybai.
Photoshop sakyciau lengvesnis valdymas gal kiek, bet kai su Corel Photopaint atsikali dzin tas lengvumas. Darai darba ir tau viskas po ranka. Be to Customize visada po ranka ir meniu patogumo delei pasidarai savo, o ne tai ka pasiule bosas.

Pamastymas apie Albino mintis… ant greitos rankos labai gerai ir ACDSee ir jos FotoCanvas. Gerai
Ypac kai reikia internetinei grafikai apdorot ir imest i serva, kad pamatytu kiti. Megejiskame/WEB lygmenyje ACDSee ir jos redaktoriaus FotoCanvas - per akis.
Labai pravercia kai is skaitmeninio aparato ar is skenerio istraukta image reikia ant greituju pasodrint, patvarkyt kontrastus, uzpiest varvanti snargli ar kitoki broka fotkeje.
Bet prisiminkit - optimizuojant jpg failiukus jums liks tik 72 pixeliukai i coli.
Grazu, patogu, bet tada jau pamirskit apie profesionaluma. Cia megejiskiems dalykams ir ant smugiaus kai reikia…

Corel PP tiek su "Line Tool", tiek su "Paint Tool" gali nupiesti idealiai tiesia linija, jeigu tuo metu laikysi nuspausta "Ctrl". Arba tu kazka kita turi omeny.

Kaip jau minejau, su Adobe Photoshop dirbau nedaug, taciau jame pasigedau tokio dalyko kaip "Paint On Mask". Galimas daiktas jog tiesiog neradau kur isijungia, bet be sitos savybes neissiversciau darydamas ivairius nuotrauku retusavimo darbus.

o su kokia programa senos nuotraukos restauruojamos?Gal yra kokia spec. programa?

Labai prajuokino savoka "nuotrauku kurimui" - gal galima konkreciau apibudint ka tai reiskia, nes as tai tikrai nezinau Juokiasi

Na nebuk niurgzlys, zmogus nepanaudojo zodzio montazas o panaudojo platesne savoka kurimas.
Koks skirtumas. As jo minty supratau o pasiishsidirbinet jokio noro nera… Blogai