Bulgarija: info, įspūdžiai, patarimai...

Papasakokit kas apie kempingu aikshteles,ar yra ten ishvis tokiu?

nu va gryzau vakar is bulgarijos… vaziavom su 2 masinom… marsrutas i prieki: lietuva-lenkija-slovakija-vengrija-serbija-bulgarija marsrutas atgal: bulgarija-ruminija-ukraina-lenkija-lietuva vengrijoj uz autostrada sumokejom apie 15lt serbijoj 6+6+15=27eur ir nakty vaziavom tai mentu postai gal kas 10km ir saudo uzh greiti tai vokietukus pagrinde pasigauna nureketuoja ir paleidzia… mes kazkaip prasmukom… sustabde kodel yjungi priesrukinei zibintai jei ruko ner… bet nieko nebaude…veliau buvo rukas tai be jau nebejungem Šypsenabulgarijoj ant sienos durnei kad pasakem kad y varna vaziuojam tai paskaiciavo 32eur + dar 2eur neaisku uzh ka… nors kvitukus dave tipo viskas legalei… atgal vaziavom per rumunus nors ir daug kalbu prisiklause buvok kaip ten cigonai puldineja ir plesikauja… ir jau pasiryze begt ir nestot mentam jei stabdys ir pan Šypsenabet katik yvaziavus y rumunija pasitiko geresnis vaizdas nei bulgarijoj (tvarkingumo prasme) keliai tvarkingi pakeles nusienautos asfaltas neblogas… vaziavom nuo varnos link conastantos…toliau nesiekdami bukaresto link ukrainos tiesiausiu keliu… na ir ka nieko blogo neatsitikio… nei maziausio incidento Šypsena ir toks vaizdas kad rumunai geriau tvarkosi nei bulgarai… tesinys veliau…

Visa laimė kad Tu grįždamas namo važiavai nuo Varnos link Konstantos (ten pats saugiausias kelias ir sienos kirtimas). O jei būtum pasukęs link Ruse ir kirtęs sieną ties rumunų Giurgu, tai iškart netikėtumų malonių sulauktum nė poros šimtų metrų Rumunijos teritorija nepravažiavęs… MirktJo Taip, girdėjau kad pas bulgarus reik mokėti už kelius, priklausomai nuo to atstumo… Tad visi protingi sako, kad į artimiausius Bulgarijos miestus važiuoja… Tada nedaug už kelius mokėti reikia.

Sveikas sugrizes Sigi, shaunu kad praleket Rumunus be jokiu nuotykiu, turbut geri musu patarimai padejo? Cha cha kaip paskaiciau tai mintimis grizau i tas salis Šypsena

ruosiuosi vaziuot i bulgarus spalio pradzioj, ar ten dar sezonas nebus pasibaiges? beje, kiek kainuoja viezbuciai abiejuose minetuose kurortuose? planuoju vaziuot su auto, ziurejau zemelapy, marsrutas per lenkus, ukraina, rumunija trumpiausias gaunas, gal galit i privata kas daugiau info surasyt?

Na siaip tai oras jau bus vesokas…nes praeita rudeny rugseji vaziavau tai isteisu buvo jau ne kas, nors gal siais metais bus geriau?..siaip tai jei jau susiruosei i Bulgarija tai vaziuok per Jugoslavija, nes per Rumunija nesaugu, pasiskaityk ispudzius kurie vaziavo per sia sali… nors tokiu metu siulyciau vaziuoti i Graikija, ten dar bus silta Šypsena ir juk ta salis ribojasi su Bulgarija…

As vaziavau tuo keliu link Giurgiu, tikrai kad nieko gero PavargęsPilnos pakeles kazkokiu kareiviu, na bent jau taip apsirengusiu, ir prasinejanciu pinigu ir cigareciu.Neveltui furistai visokias beisbolo lazdas veziojasi su savim ten vaziuodami Taip

Jo tas kelias yra ziaurus Šypsena bet man ziauresniu tapo Pitešti miestas… Blogai

Nu va, neperseniausiai (prieš rugsėjo 1) sugrįžau iš Bulgarijos… Po dviejų metų pertraukos aš vėl tą šalį aplankiau… Šįkart ne per Rumuniją važiavau, o per Serbiją ir Juodkalniją… Vos atsigaut nuo šoko dar baigiu… Maršrutas buvo tox: Vilnius-Ržešov-Prešov-Miskolc-Heves-Cegled-Šeged-Novi Sad-Belgrad-Niš-Sofija-Plovdiv-Nova Zagora-Saulėtas Krantas-Varna-Zlaty Piascy(Auksinės Smiltys). Nu ir atgal beveik tuo pačiu maršrutu (Vengrijoje jį dar kiek patrumpinome radę puikų šalutinį kelią). Į vieną pusę 2500 km. Numynėm greičiau nei per dvi paras (keturių val pritrūko iki pilnų dviejų parų). Ačiū Dievui, kad čigonų juguose matyt neteko. Visi nemalonumai kelionėje nuo serbų prasidėjo. Ant sienos naktį nuskalpavo beveik 100 eurų už žalią kortą, nors ją turėjau su savim, bet pasienietis joje sugebėjo įžiūrėti kryžiuku pažymėtus jugus (senesnio pavyzdžio žalia korta išduota gegužės 15 dieną dar). Pasą konfiskavo ir liepė užsimokėt, pastačius auto aikštelėje… Į kalbas jokios nesileido. Pastebėjau, kad ant sienos tą naktį ne aš vienas su žalia korta vargstu ir turiu problemų (sistema čiotkai atidirbta nulupti pinigus nuo kertančių jų sieną). Kiek teko važinėti po visą Europą, o važinėjau aš tikrai gan daug, tai dar tokių čiūdų niekur nebuvau matęs (beje, toje turimoje mano Žalioje kortoje net buvo angliškai ir lietuviškai parašyta, kad Žalia korta galioja tik tose Serbijos ir Juodkalnijos vietose, kurios yra kontroliuojamos Vyriausybės…). Matyt jugai nekontroliuoja savo pasienių… O važiavom tarptautine trasa… Dar blogiau nei pas rumunus, kertant sieną ties Oradea. Apie Giurgu net nešneku… Beje, imdami (plėšdami) pinigus už Žalią kortą serbai nepamiršo ir nuteikti mūsų labai jau optimistiškai, pasakę, kad mums sumokėtus pinigus už Žalią kortą grąžins Lietuvoje Draudimo bendrovės, pateikus jų filkino gramatąCha chaPinigų keitimas ant vengrų - jugų sienos dar labiau suglumino mane: dar tokių keityklų kaip pas tuos serbus aš niekur nemačiau, kuriose NIEKUR NEBŪTŲ NIČNIEKO PARAŠYTA APIE TAI, KOKIU KURSU KEIČIAMA PATI VALIUTA! Tas valiutos keitimo kursas buvo pasakomas, nustatomas, pasižiūrėjus į snukį norinčio pasikeisti savo pinigus… Snukių mes pateikėme jiems irgi sočiai, tad tas keitimo kursas svyravo nuo 50 iki 72 jugoslaviškų tugrikų už vieną eurą net ir pas tą patį keitėją, kol jis neįsikirto, kad mes visi iš tos pačios mašinos… Ten, ant pačios sienos naktį, aptikome (suradome) net tris veikiančias valiutos keityklas (ketvirta, matyt, buvo apytamsiam tualete, bet mes ten nėjome…) Beje, visose to pasienio jugų valiutos keityklose - tas pats galiojantis populiarus feiso keitimo kursas… Gal būt jis tik negaliojo toje niekieno NEKONTROLIUOJAMOJE tamsioje tuliko keitykloje, nes niekam feiso neisimatė ten turbūt: anei tam, kuris keičia kumščiu į xarią, nei tam, kuriam keičia… Nežinau. O jei dar omeny turėt tą žuliką, kuris mums žalią kortą išrašinėjo dviem egzempioriais (vieną - mums, kitą - pasieniečiui, keista logika) labai norėjo pakeisti vietoje mums mūsų tuos pinigus visus (tada mums toji žalia korta būtų kainavusi jau ir virš 100 eurų)… Vienžo - naktinių cirkų ir fokusų, gerokai tuštinančių kišenes, prisižiūrėjau sočiai ant pasienio… Ir jokio kvito už sumokėtus pinigus (“kasos” aparatas tik išmušė mūsų keičiamų eurų sumą, kad mes nepamirštume ant kiek jie mus apšvarino ir ničnieko daugiau. Nei numerio kvito, nei numerio pačio kasos aparato, nei jokios datos. Baltas popieriukas su triženkliu skaičiumi ir tiek, patogus šluostyt užpakalį, kai nieko nėra po ranka daugiau…). Norint užsimokėti už mokamus kelius iki Niš’o, tai geriausia mokėti jų tugrikais tada net 23 eurų į vieną pusę gali užtekti keičiant net blogesniu kursu. Kitaip tai gali ir 25 eurų nepakakti bandant užsimokėti eurais už kelius… Toliau. Dar tiek prifarširuotų keliuose palicininkų aš NIEKUR NEMAČIAU Europoje… Jie kas 10 kylų NET autostradose stovėjo alkani su fenais rankose… Siawbas ! Kol atvažiavau iki jugų, aš nė vieno policajaus kelyje nemačiau, išskyrus pačią Lietuvą (4:30 ryte išdūmėme) ale net trijose vietose juos spėjom pamatyt besidarbuojančius ten paryčiais dar auštant (ties Veisėjais tai net užsieniečių furą susistabdę melžė). Nu tai nuo serbų policajų radarų šūviu krito viena po kitos kaip kokie lapai rudenį, ypač užsieniečių, mašinėlės… Fu, mus pranešė kažkaip, bo į spydometrą įsmeigę akis važiavome net trim egzempioriais akių… Nuo Nišo link Sofijos apie 40 km kelio atkarpa ypač vaizdinga savo nepakartojamais kalnų peizažais… Grožėjomės kalnais, primenančiais rumuniškuosius… Ties Serbijos - Bulgarijos pasieniu - vėl tie patys cirkai su Žalia korta ir ta pati puikiai atidirbta lupikavimo sistema, tad teko vėl beveik su 100 eurų atsisveikinti… plius niekur dar kitur neaptinkama dezinfekcija automobilio už 2 eurus ir mokesčiai už kelius (sakėm kad tik iki Sofijos važiuojame, o iki jos ten viso labo tik 57 km), bet vis vien suplojome 10 eurų (jei būtume pasakę, kad važiuojame iki Varnos ar Burgaso, tai turbūt virš 40 eurų netektume iškart. Skaitėm apie tai net internete kaip vieniems nenuskilo, leptelėjus kiek tolimesnį maršrutą). Beje, tų dujų, kaip man teigė, kad jų yra gerbiamasas esmis , neaptikta visiškai… Įvažiavus į Bulgariją, tox pats vaizdzialis su kelių policininkais kaip ir juguose - pilnos pakelės jų knibždėte knibžda ir greitį vis matuoja ar dairosi prie ko prisikabinti… Taip kad teko man Bulgarijoje pagrinde matintis vengriškom saulėgražom, kurių dar prisiskynėme pakelėje, važiuodami per Vengriją, ir graikškais riešutais, kurių pakelėse pilna, bei vaisiais, kuriuos surasdavome gausiose pakelių plantacijose… Kitaip išvis nebūtų ko ir valgyti, susimokėjus tokius pinigus už Žalias kortas, kurią turėjau… Laimė, kad Bulgarijoje dujų apstu ir pilna ant kiekvieno kampo. Dujos daugumoje kainavo po 78 stotinkų už litrą (kursas: 1 euras = 1,92 levo. Tai sudarė maždaug 1,8 lito už 1 levą arba 1 litras dujų kainavo 1,4 lito (benzas ten beveik dvigubai (1,43 levo) brangesnis už dujas, jei kam įdomu)). Jei geri būsit tai dar parašysiu apie kelionę ir įspūdžius iš jos… Mirkt

Sveikas sugrizes Labas, visu pirma sorry del duju dezinformacijos, rasiau kad mano info ne 100 procentine, nes man dujos buvo neaktualios, tai prabegom rodos ir maciau kazkokius uzrasus pakeliui taciau vadinasi klydau…pas mane juk dyzelis Mirkt Bet juk pagrinde tu klausei apie Bulgarija, o joje kaip pats isitikinai ju buvo gana daug… Del tos zalios kortos tai istiesu kai perskaiciau man tai naujas dalykas, gal visa problema del to kad ji pas tave buvo seno pavyzdzio?..nes as kaip naujai apsidraudes tai panasiu ciudu kertan Jugus tikria nebuvo… Nekaltas Mums su dokumentais ejosi viskas sklandziai tiek praeita rudeny tiek sia vasara, niekada jokiu papildomu mokesciu nemokejome, keista kad tau taip nutiko…uzjauciu… Pvz musu visi papildomi mokesciai buvo tik sia vasara ant Bulgaru-Jugu sienos kai Bulgaru muitininkas tipo liepe statyti mashina i atskira aikstele kad krastytu mashina taciau po minutes rusishkai sako “daj deneg i poexal” sakau “skolko dat?”, sako “skolko ne zhalko” tai daviau 5 levus ir jam uzteko… Šypsena Nekantriai laukiu keliones yspudziu tesinio MirktBeje gal ka nors Bulgarijos gero parvezei? Šypsena ar esi uzsiutes ant manes del mano suteiktos klaidingos info apie duju koloneliu padeti Juguose ir nieko neparvezei ko prasiau? Cha cha

To Razrucha : nekantriai laukiam pratesimo …

Ne, mielas esmi , neesu aš užsiutęs ant Tavęs dėl nekurios klaidingos info, juolab mano dujų bakas gan talpus, tad pavyko prašokti slovakus (132 km), vengrus (415 km) ir serbus (540 km) nepasipildžius dujų, juolab jų ten ir pakeliui visiškai nerasta. Vienoj vietoj tarp Belgrado ir Nišo buvo kažkas parašyta reklaminiam stende apie dujas, bet ten reikėjo išsukti iš mokamos automagistralės, kad nuvykti pasižiūrėti kas ten su tom dujom yra, bet kadangi net renkantys mokesčius už išvažiavimą iš magistralės tolkom nežinojo kas ten yra ir ar ten tik ne buitinės dujos pardavinėjamos balionuose, tai nenorėjome nei papildomų išlaidų nei dar kažkokių problemų nesvetingoje serbų žemėje, tad neišsukome iš mokamo greitkelio, sugebėję apsisukti kiek pasukę link išvažiavimo iš magistralės prie pat mokesčių posto… Dėl Tavo, esmi , paminėtos puikios degtinės “Aliaskos” matiniuose buteliuose aš net specialiai domėjausi (kitų gėrimų pavadinimų, deja, prisimnti nepajėgiau, o užsirašyti nespėjau, nes išvykimas buvo staigus ir netikėtas 3:30 ryto kompanionams netikėtai apsireiškus). O kainos buvo tokios tos Aliaskos: 0,7 litro - 5.90 levo, o viso 1 litro - 6,50 levo!!! 40 proc. stiprumas! Kai tik prasitariau kompanjonams kad šita degtine domisi ir Lietuvoje i-netiniai mano pašnekovai, tai kompanjonai iškart jos nusipirko po 2 litrinius butelius (norėjo dar daugiau, bet aš griežtai užprotestavau dėl galimos kotrabandos ir galimos konfiskacijos mano autiko puikaus…). Pats aš jau nieko nepirkau, bijodamas bet kokius ten limitus gabenamo spirito viršyti (ten juk dar ne ES ir muitinės egzistuoja), juolab ir su pinigais man buvo baisiai striuka po tokio SIAUBINGO ir neplanuoto reketo pasieniuose… 200 eurų šuniui ant uodegos! Kas link žalios kortos ir visų ten jos niuansų įmantrių (pasieniečiai juk puikiai žinojo, kad jų šalyse jau galioja ir pripažįstamos žaliosios kortos (čia kaip kad ir su moterim: arba ji nėščia arba ne ir jokių ten dar dalinai nėščių atvejų! Cha cha), bet jie juk surado ir žino kabliuką už kurio galima užsikabinti, tai ir pasinaudojo tuo iškart… Jei aš dar būčiau važiavęs ir per likusias kryžiukais pažymėtas šalis savo žalioje kortoje (tada, kai man dar išdavinėjo tą žalią kortą metams (gegužės 15 dieną) jos galiojimas tose šalyse gal dar nebuvo iki galo sutvarkytas, tai būčiau aš sulpojęs turbūt virš 1000 eurų vien už tokią kelionę per tas šalis, jei tose šalyse toks pasieninins piniginis reketas siautėtų). Aš pirmą kart su tokiu reketu per daugel metų kelionių patirties štai susidūriau… Ir kas įdomiausia, grįžtant, MANĘS NIEKS ŠITUOSE PAČIUOSE PASIENIO PERĖJIMO PUNKTUOSE JAU NEPRAŠĖ JOKIOS ŽALIOS KORTOS, PATEIKTI !!! Pakako vien pasų… Ir naktį juk grįžinėjome atgal, beje. Labai palankus metas reketui, kada nėra eilių… Jei tas man būtų nutikę grįžtant, tai dar galėčiau bandyti atsipirkti daug mažesniu kyšiu… Pikta, kad taip išdūrė ir nuskalpavo. Labiau nusausino nei kažkada tie rumunai mane ten kartą: virš 100 žalio esu palikęs kelių policininkams tada, kai žalias dar 1:4 kotiravosi… Visa laimė, kad čigonų jokių nepasitaikė ir naglų langų plovėjų… Bet ne kokie dar ten tie jų pasieniai Vengija-Serbija ir Serbija-Bulgarija. Beje, pastarasis yra daug civilizuotesnis, nei pirmasis, nes serbų valiutų keitimo punktuose ir kursas jau visur buvo užrašytas, paskelbtas ir popierius rimtus išdavė keičiant pinigus ir keitimo kursas pats palankiausias 1 euras = 73,5 serbiškų dinarų… Tad geriausia būtent tame sienos kirtimo punkte keistis savo pinigus už mokamas magistrales… Gal tik miestų bankuose keitimo kursas dar geresnis, bet nuvažiuok ten iki jų ir dar surask tuos bankus. Juolab nedaug ten ir keitiesi… Bet kad kyšių pasieniečiai labai jau laukia tai tas matosi net ir iš tolo ir labai aiškiai: per postų langelius jie drąsiai iškiša savo rankas ir aiškiai rodydami gniaužo delnus (mol duok jam pinigų su dokumentais Cha cha)… Matėm kaip bagažines nekuriems bezabydniems žmonėms mašinų kraustė… Mus irgi labai pakratė grįžtant serbų-vengrų pasienyje patys vengrai (statėm mašiną į boksus) ir muitininkai bandė išardyti kažkodėl ta didelį dujų balioną, nors aiškiai matėsi kad tai turistai vyksta… Ex, tiek to. Kitur nekratė - prašokome. Aš, esmi , tik stebiuosi ar Tau neteko mokėti už kelius grižtant? Nekaltas Nu, kai kirtinėjai Graikijos-Bulgarijos pasienį? Ir kaip ten su ta dezinfekcija? Nekaltas Ar irgi buvo? Kiek plojote jei buvo? Tęsinys kelionės įspūdžių tuoj kiek vėliau…

na ka gaila kad nepavyko man laukneshelio sulaukti, gal kita karta kada Šypsena na bet jums ir sekesi su tomis muitinemis, turbut labai itartini pasirodete Šypsena del mokesciu mes sia vasara juk grizome visai pro kita gala t.y. is Graikijos plaukeme i Italija o is ten i Sicilija, tai grizome pro Slovenija ir Kroatija…o rudeni kai buvau tai mokejau ir griztant per Bulgarija ir dezinfekcija ir keliu mokestis ir visi kiti velniai… zinai nustebinai savo duju baku… Apakęs kokios jis talpos kad tiek nuvaziavai su vienu uzsipylimu? Apakęs

Jei dujų užpylimo stotyje skaitliukas “nepaderintas”, tai užpila man iki 130 litrų dujų ir su šitu kiekiu, nepasipildęs niekur dujų, nuvažiuoju 1100 - 1200 km. Benzino bakas - 80 litrų talpos, tai su juo nuvažiuoju dar apie 900 km, jei dujų baisiai striuka… Vienžo, nepasipildęs kuro, galiu nulėkti iki 2100 km be sustojimo.

Nu tai visai normaliai Cha cha uzsipili Lietuvoje, paskui Bulgarijoje, o paskui vel Lietuvoje Šypsena tai pasakok tolimesnius nuotykius ar daugiau nieko ypatingo nenutiko sios keliones metu?

130 l Apakęs …pas mus 50 l, ir tai Kroatijoje niekur nebuvo uzhpiltas iki galo … tai 38, tai 41 daugiausia Nekaltas . Jie aishkino, atseit aparatas pats atsijungia. Kai bandem ish naujo piltis, vistiek atsijungdavo… Yra tik vienas paaishkinimas, kazhkas pas juos su spaudimu ne taip…

nu jo tie alkani mentai serbu su fenais tarp vengrijos pasienio ir belgrado nustebino, o duju mes pylemes paciam belgrade ant pagrindinio kelio buvo kazkokia kolonele ir salia jos panasei kaip pas mus balionas su budke ir zmogelis sedi tai ten budkes nebuvo o tas bicas tiesiog savo masinoj miegojo… tai mums privaziavus prabudo ir kadangi mas serbisku tugriku neturejom tai po 0.39eur paskaiciavo uz litra. Paskui sofijoj gal per 4 koloneles pravaziavom kol radom, kad ne grynais moket o kortele berodz OMV kolonele… papasakok kur uzh kiek gyvenai bulgarijoj? nes mums pirma nakty teko nakvot kempinge palatkej nes nuvaziavus vakare neradom kur ishsinuomoti ir jau temo… tik kita diena radom apartamentus 6zmonem su virtuve teliku ranksluosciais patalyne, iki plezo apie 250m… nu vienu zodziu neblogus uzh 10eur zmogui siek tiek pavaziavus uz sauleto kranto…

Vadinasi mano info Razruchai buvo teisinga, tik anas blogai ieskojo kad duju Juguose nerado Šypsena beje Sigi parasyk smulkiau kaip kelione sekesi, butu idomu paskaityti Mirkt

cia anksciau rasiau vaziavom su 2 masinom… marsrutas i prieki: lietuva-lenkija-slovakija-vengrija-serbija-bulgarija marsrutas atgal: bulgarija-ruminija-ukraina-lenkija-lietuva is lietuvos isvaziavom apie 6val ryto buvo daug keliu remontu ir tt tai apie 6-7vakare buvom krokuvoj na ir nuo ten link slovakijos… pervaziavom siena… reikejo berodz pirkt kazka tipo keliai mokami bet nepirkom (niekas slovakijoj nestabde tai neaisku antraip kaip butu pasibaige) ir ta pati vakara gal 9 val buvom kempinge apie 50km nuo lenkijos slovakijos sienos… ten pernakvojom… is ryto nuejom y terminius basenus… veliau uzhsikelem y kalnus kazkas apie 1700m auksti paslampinejom… ir apie 17val dar uzhsukom y Poprade berodz Tesco pavalgyt apsipirkt ir patraukem link vengrijos… vengrijos slovakijos siena be problemu… ir apie 24val buvom Budapeste… tiesa pries budapesta nusprendem kad geriau keleta litu sumoket uzh autostrada ir vaziuot siek tiek greiciau nei kratytis lygegreciu keliu… tai taip ir padarem… apie 3val. nakties pravaziavom siena vengru-serbu irgi jokiu problemu nekilo… (neatsimenu ar prase parodyt zalia korta ar ne…) ne ir serbija jau kaip rasiau (uz kelius serbijoj 6+6+15=27eur ir nakty vaziavom tai mentu postai gal kas 10km ir saudo uzh greiti tai vokietukus pagrinde pasigauna nureketuoja ir paleidzia… mes kazkaip prasmukom… sustabde kodel yjungi priesrukinei zibintai jei ruko ner… bet nieko nebaude…veliau buvo rukas tai be jau nebejungem Šypsena) ai tiesa apie dujas… tai pylemes prie krokuvos paskui slovakijoj kazkur… ir vengrijoj nedavaziavus budapesto… bet vengrijoj dujos brangios gal musu paskaiciavimais apie 2lt uz litra… na ir yvaziavus y belgrada (naktis matesi yra dideliu pastatu … kazkokx grazei apsviestas pakabinamas tiltas… , na ir radom duju kaip rasiau pries tai po 0.39eur centus ir patraukem link bulgarijos… siena bulgarija-serbija (jau rasiau bulgarijoj ant sienos durnei kad pasakem kad y varna vaziuojam tai paskaiciavo 32eur + dar 2eur neaisku uzh ka… nors kvitukus dave tipo viskas legalei…) apie 12val dienos buvom sofijoj… nusprendem is ten vaziuot ne link varnos o link Brgaso ir nuo jo apie 20km sauletas krantas, na taip ir padarem… su vietovardziais man ne kaip tai nelabai gerai ir atsimenu visu pavadinimu tixlei… na tai 5dienas pragyvenom netoli sauleto kranto… vis pasidarydami tai sian tai ten kokia ekskursijele… patiko Nessebar’as tokia sala tiltu (ar gal ten tiesiog kelias ispiltas) sujungta su sauletu kerantu yra pilies griuvesiai senamiestis su siaurom gatvelem kavinem ir pilna suvenyru pardavinetoju… na ir veliau nuvaziavom link varnos ir uzh jos tarp auksiniu kopu ir albenos yra kurortukas… tai ten dar pora dienu pagyvenom pavazinejom po apylinkes… dar vienas toks is ydomesniu KALIAKRA POINT iskisulys su aukstom staciom uolom… na ir atgal keip auksciau rasiau (atgal vaziavom per rumunus nors ir daug kalbu prisiklause buvok kaip ten cigonai puldineja ir plesikauja… ir jau pasiryze begt ir nestot mentam jei stabdys ir pan Šypsenabet katik yvaziavus y rumunija pasitiko geresnis vaizdas nei bulgarijoj (tvarkingumo prasme) keliai tvarkingi pakeles nusienautos asfaltas neblogas… vaziavom nuo varnos link conastantos…toliau nesiekdami bukaresto link ukrainos tiesiausiu keliu… na ir ka nieko blogo neatsitikio… nei maziausio incidento Šypsena ir toks vaizdas kad rumunai geriau tvarkosi nei bulgarai…) na nuo bulgarijos-rumunijos pasienio pralaukem apie 2val buvo eilute gal 15auto pajudejom apie 18val vakaro… jokiu mokesciu moket nereikejo ir tikrino pasus ir lygtai paprase bagazine atidaryt… nu pravaziavom be problemu nuvaziavus apie 200km nuo sienos lukoile radom kad priima korteles ir uzhsipylem duju… paskui dar syky pylemes likus apie 50km iki ukrainos sienos… na ir austant gal kokia 5val ryto buvom ant rumunijos ukrainos sienos… kazkokia bobule budelej paprase susimoket 11eur ekologija (cia vistik atrodo rumunijos ekologinis mokestis ar kazkas panasei, tik keista kodel isvaziuojant o ne yvaziuojant) prie slambauno kareivukui parodem kad susimokejom ir jis yleido y muitine… ten liepe pildyt deklaracijas ish kur ir kur vaziuojam varda pavarde tautybe… (deklaracijoj jokiu klausimu apie vezamus pinigus ir tt) turbut grynai del to kad zinotu kas kerta siena… muitinej paklause oruzhije-narkotiki-… veziote? as pradejau juoktis… tai muitinykas stamopuka uzdejo ir leido vaziuot… ai dar pakaluse per kury posta zadam isvaziuot ish ukrainos… tai nunesiau as jiem europos keliu atlasa ir pradejau rodyt kad mazdaug cia ir cia vaziuosim link Liublino nu tai jie pase ydejo stampuka ir su postu pavadinimais… nu 1 zhodziu pravaziavom siena, pasukom link Livovo… ten buvom apie pietus… pasivazinejom po miesta radom bankomata ishsiimem ukrainietisku grivinu berodz… seip ne taip suradom kur dujas pardavineja… ju kaina gal apie 80ct ir tuo paciu dar uzhsipylem pigaus smirdancio benzino, pries tai patikino kolonshcikas kad visas ukrainietikas benzinas besvinis… kaina apie 1,6lt/ltr (bet kodel taip smirdi is visu mieste vazinejanciu tuo benzinu auto neaisku) na ir patraukem link lenkijos sienos… privaziavom… stovejom apie 3val kad yvaziuot y muitine ten bardakas… sumokejom po 10$ kisi tipo kad pravaziavom muitines posta nepatikrinti… ir laimingi(pikti) yvaziavom y lenkija… yvaziavus y lenkija jau atrodo kad beveik namuose. po tiek pravaziuoto kelio… kazkiek pavaziavom ir nutarem kad per daug pavarge reik ieskotis kur apsinakvot, uzhvaziavom y kolonele sustojom ir visi(tie kurie dar buvo gyvi ir nemiegojo) nutarem nors nepatogu bet biski numiegam masinoj ten visi ir nusmigom. Pabudom jau ryte… na ir link lietuvos… na dar tiesa nusove mentai prie remontojamo ruozo pasistate 40km greiti… virsyta buvo apie 50km/h tai grasino 400zl… bandem acipirkt 10eur… nepavyko tai dar sukrapstem 10$ ir tada pavyko… na ir jau temstant buvome Kaune. na dar apie ukraina bendrakeleivio keleitaas necenzuruotu minciu: darpridek nu kad keliai griobani (apie lvova jo kelius susidareiau yspudy kad ten keliai tik akmenais grysti ir daug tranvajaus begiu Šypsenainformacines rodykles griobanos, priestarauja pacios sau (kazkokiam miestuki valanda grybavom kol nuvaziavom teisingon pusen kadangi rodykles buvo ir y viena ir y kita puse Šypsena ) zmones griobani, rusiskai nekalba (jei kokio paklausi rusiskai tai atsako ukrainietiskai, suprast nesunku bet tiesiog kazkaip keista) p.s. nekreipkit demesio y klaidas Šypsena

Gan idomiai cia viska aprasei, o beje kokiu tikslu vaziavote pro Ukraina? ar kad Lvova aplankyti ar kad arciau butu?..