eilinė gabalais miegota/nemiegota naktis…
kaip pavargau.
o dar du vaikus papildomai namie turim, tai dabar lenkų kalbą praktikuoju
Kažką su jais reiks veikt nuo 17 val.
Kai galva kvadratinė, idėjų badas, ką veikt tamsiu dienos metu
vienas iš variantų į boulingą nueit.
daugiau nesugalvoju.
vargas dėl proto
siandien maniskiai susipakavo visus savo kiesenpinigius ir isejo i supermarketa pirkti kazkokio vaikisko zurnalo su kazkokiom kortelem. Ta parduotuve siaip jau tolokai, nu isleidau, ai galvoju, reik pasitiketi. Tai grizo uz valandos, nieko nenusipirke, sake nebuvo. Tai sakau, net saldainiu nenusipirkot, kaip jus cia taip sugebejot. didysisi sako, tai as norejau, bet po to nusprendem , kad nepirksim. geriau truputi pataupysim. Jei butumem kartu nueje, tai jauciu butumem be saldainiu neiseje, butu mane grazia forma nureketave, bet kai vieni tada ir partaupyti gali Mazasisi dar prasitare, kad butu grieciau grize, bet dar pazaide vienoje zaidimu aiskteleje.
Buvom Kaledinej mugej, vis del to. Vaikas gavo is matematikos testo 1 (nepadare nei vienos klaidos) tai kazkaip man sirdis atsileido, nors dvi dienas iseiles gavo is prailgintos grupes pastabas, kad nedrausmingas per pamoku ruosima, trukdo kitiems. Nu jis mokykloje susitvarke, nes isigando del bausmes, bet vis tiek jam nesigauna, kazkur reik but nedrausmingam.
Kaledineje mugeje man vaikai pateike plana ka darysim: pirmiausia supsimes su karusele, po to valgysim desrele, po to supsimes su kita karusele, o po to valgysim ka nors saldaus ir tada eisim namo. Sakau, o tai Marijos su Jezum, ir gyvom avytem, neisim ziuret. Ne pernai matem
Ru, jeigu galvojai apie mokyklos keitima, gal keisk. ir nepranesk vyrui. ir spynas keisk. taupumo sumetimais paprasyk vyriskio kokio, o ne kviesk meistra. gal rookis pasisiulis
ir taip, pritariu Jurgai, sutark su mokytojomis, kad jis negali pasiimti vaiku, nebent tu ryte informavai ja kitaip.
ir kad vaikai bet kuriuo atveju, netgi sutarus, kad pasiims tetis, pries tai tau paskambintu.
bet jeigu jis tave ibaugina savo veiksmais, tai ir be tavo zodziu jis mato, kad tu bijai. non verbal communication…
Šiąnakt sapnavau, kad gaivinu kūdikius ir vaikus. Jie tinsta, mėlynuoja, o aš gaivinu. Atgaivinu, nepraeina nei 5 minutės ir vėl blogai - tas dūsta, tas tinsta, tas mėlynuoja . Toks maratonas buvo, bet visus išsaugojau (ne mano jie buvo, sapne žinojau kieno, bet jau neatsimenu)
Dar ten buvo musulmonų kažkoks religinis susiėjimas. Ir tos moterys aplink vaikščiojo - tai pasimelst (į tokią didelę salę, kažkodėl kartu su vyrais ), tai dar kur pro mane, bet joms niekas nerūpėjo.
Aš tokia stebėtoja buvau - niekas su manim nekalbėjo, ir aš su niekuo. Tik tuos vaikus saugojau.
parodyk parasciausiai jam , kad tu emeisi tvarkyti i savo rankas reikalu, kurie butini sutvarkyti, kokie dar cia grasinimai tau gali buti, nepasirodyk silpna jis irgi turi ka pasakyti tuo klausimu, neuzdrausta, bet ne tokia forma kaip grasinimai, pykciai. Agresija yra silpnuju ginklas, tirkai ne stipriuju.
Ru
as tai daryciau taip,
1.pirmiausia pranesciau aukletojoms, kad vaikai gali buti paiimti kitu asmenu tik su tavo “palaiminimu” , kad be tavo zinios vakai lieka darzelyje. Exui, ramiai pasakyciau, kad be jo pranesimo tau, kad pasiimi vaikus, nebus vaikai isduoti is pralikgintos grupes, kad tai pavercia i chaosa tavo visa dienotvarke ir tu bijai del vaiku, nes jusu abieju santykiai nera geri, kodel jam to nepaskyti i akis, ir jei jis nori paiimti vaikus, pirmaisiai turi tartis su tavimi, kad tu pasitiketum juo. Vienu zodziu prailgintoja grupeje aukletojos privalo vaiku neatiduoti jokiems kitiems asmenims, kol nera tavo leidimo, nepriklausomai nuo vaiku noro eiti ar ne, geriau nezaisti vaiku jausmais, geriau tegul jie zino, kad jei mama su teciu nesusitarus, taip negalima ir viskas. Tetis visa laika gali paskambinti mamai ir pasakyti, kad visi nori pasimatyti. Ir jis tai zino, buk tvirta tuo.
2. del buto, tai jau cia aisku, kad pasipils is exo ir giminiu baisios reakcijos. Man atrodo, cia jau tikrai neiko nepades, ir reik visais atvejais su jais i jokias kalbas ir diskusijas ir bendravimus leistis, kad sia tema tu nekalbi, sia tema teisiskai tvarko advokatas ir bus paskirta kiekvienam tas kas priklauso pagal tesinius paragrafus. Kad buto tema yra aktuali abiem pusem ir yra nesutvarkyta ir ATEJO METAS sisitvarkyti tai.
3. del vyro, kuris gyvens pas tave ir tave saugotu, as asmeniskai nepritarciau, man atrodo tada dar labiau ji erzins, pakeisciau spynas. Bet gal tavo brolis galetu lyg tarp kitoko aplankyti, jei tu/tavo vaikai turi turi susitikima su exu.
4. na visais atvejais as exo neprovokuociau visisuku nekalbejimu, nebedravimu, bet taip atsargiai pabandyciau uzkirsti kelia jo netiketams pasirodymams namuose, mokyklose, kad padetis cia butu 100% valdoma. Nepranese apie atejima, neiileidi i namus, nepranese apie vaiku pasiemima vaikai neisduodami is prailgintos grupes.
Nuotaika čiki, vaikas vienas išvarė į triatloną, aš varysiu į pardę, paskui kt vaiko pasiimt, maniškis grįžęs įkeps lazaniją, kad grįžtume ant pietų, bo kt vaikas nevalgo pusryčių, tai nėr kada žioplinėt su pietumis. Visai nieko susidėliojom
Oras lauke kažkoks drėgnas. Bet mums koks skirtumas, planuojam namie tupėt šian nuo pietų
aš dar velnių daviau. jis nuo tos pačios dienos, kai sužinojo, kad mergaitė - pradėjo coliuke vadint. nu ir taip kasdien vis tai va ir prišnekėjo bjaurybė
Gal kartais prie liftu - nes tik 6 tiems 5000 Buna tokiu idealesniu compoundu, kur aptverti ir vaikus gali ramiai paleisti. O turtingesni uzsienieciai gyvena miesto pakrasty nuosavose namuose, salia visos geriausios tarptautines mokyklos, prekes ir paslaugos uzsienieciams. Bet mano akimis, jie gyvena ne Pekine, ten kazkokia Mazoji Amerika
“Kalbos jausmas” ateina su laiku. Ir taip, knygų skaitymas, be abejo, tam padeda. Tačiau ketvirtokai dar neturi tiek skaitymo patirties ir to “kalbos jausmo”, tad išmokti keletą gudrybių, t.y. lietuvių kalbos taisyklių nepakenks Tuo labiau, kad taisyklių žinojimas leidžia pasitikrinti, kai suabejoji dėl rašybos.
nežinau, ar dabar būna pas mus pirkt vazelinas (ar kas ten) lūpom Libello - nuo seno aš jį mėgstu, gal pora besibaigiančių turiu… šįmet pirkau tokį nuo saulės (įdegimo/perštėjimo), bet ne LT.
Gal kokiam Th.Philippse yra