BUDUARAS. CLOSED.

ru: bet sveikai maitintis tikrai daug nekainuoja. Mano pirkiniu maiselis gerokai pigiau kainuoja, kai jame grikiai, ryziai, agurkai, pomidorai, svogunai, sokoladas Cha cha…nei tuomet, kai jame puikuodavosi mesa, majonezas, desreles, bandeles su varske.

Va, juros kopustai, tai brangus zarazos Taip

Man tai smagu ir naudinga pasiskaityt cia viska apie maista, bet mano baisinis svoris yra aisku del ko Šypsena kadangi to “aiskudelko” nemeginu pakeisti kol kas, tai ir tyliu sau.

Kita vertus, papostringavimai apie sveikus ir nesveikus maistus yra imanomi tik sociais laikais. Supersociu zmoniu diskusijos. T.y., gal tie supersotus dabar savo noru badauja, bet esme ta pati.

Smetoniškas tikrai galioja kelis mėnesius. Ai mane stebina ir pvz. varškė kai kokį mėnesį galioja. Nesuprantu kaip taip - kai pati darau, tai max 3 dienas skani būna Nekaltas

Cha cha

Man tai atrodo, kad mieles numiroja kai jas iskepi Miegantis

Miegantis

Sakes, kaip miegas lenkia… Ka daryt…

As tik cituoju Šypsena
“Praktiskai i visu rusiu duona dedamos kepimo mieles. Kepimo proceso metu jos “sukelia” tesla, kaupiasi duonoje, o kai patenka i zarnyna, itakoja ten fermentu veikla. Be to, kaip nustate amerikieciu mokslininkai, kepimo mieles skatina atsirasti navikus. Taigi valgydami duona mes savo virskinamaji trakta paverciame “musio lauku”, kuriame mieles susigrumia su naturalia zarnyno mikroflora. O kadangi duona valgome nuo mazens, tai mikroflora daugelio is musu organizme - retenybe. Viduriu uzkietejimas, putimas, virskinamojo trakto ligos - tai daugiausia duonos, bandeliu ir panasiu produktu gausaus valgymo padariniai.”

Ka gi, metas mano antrajam kavos puodeliui su sokoladu Gerai

Ka veiket? Su grupe mokais ar viena?

Skaitant visokia tokia literatura, reikia atsimint, kad lietuviskas sviestas nebutinai tas pats produktas kaip ir knygoje aprasomas sviestas.

Siaip sviesto namuos turim retai, bet jei turim, tai visada tikro (bet is pardes). Ir niekada nemaciau, kad jis galiotu kelis menesius.

Patre, kodel nusistatei pries duona su mielem? Nes jau ne is pirmos girdziu, esa duona su mielem yra blogai, kai tuo tarpu kitur teigiama, kad mieles Vit B saltinis ir pan?

Gal mes abi ta lakuji perkam? Nekaltas Nes irgi dingsta kazkaip Nekaltas, o va aliejus tai ilgai stovi Cha cha

Patre, neatsibodai Gėlė, tikrai Mirkt

Del sviesto - tai cia ne perdirbti konservantai salinami, o tiesiog perlydomas sviestas (ghi), kad pasisalintu pieno ar ko ten likuciai. Man asmeniskai saltas sviezias pienas, varske ir sviestas (to tai 200 g. galiu sukirst su sausainiais Cha cha) labai gerai ir skanu. o vaisiams - obuoliams, kriausems - t.t. netolerancija (pucia pilva Cha cha). As negaliu valgyti kosiu. t.y. siek tiek galiu, bet manes kankinimas - nedarbinguas ir paieska, ko galiu uzkast Cha cha, garantuotas.

Ievalota Gėlė - senoliai ne tik daug dirbdavo (abejoju, ar dvarininkai labai lenke nugaras), bet ir skurdziai valgydavo, be to, buvo maisto sezoniskumas. Vien ko verta tas valgis - bulves su silkes surymu (nes silke buvo prabanga), mesa irgi sezoniskai.

Gluosne Gėlė - didziai abejoju teiginiu, kad LT zmones alergiski gliutenui. 35 metus valgau kvietinius gaminius. Nu ner aplink mane tokiu “biski alergisku” - arba rimtai alergiskas, arba ne Mirkt. ir alergijos su metais ne silspta, o stipreja, jei jau yra polinkis alergizuot. O spuogai man kazkaip stebuklingai dingo nustojus dirbti, tuo tarpu kvietiniu gaminiu netgi padaugejo.

Visgi, kaip beziuresi, nu negimsta man loginis rysys tarp "tas man tinka ir jauciuosi geriau" ir "todel jis yra sveikas produktas, o kas man netinka - tai blogis visiems".

O aš metu darbą ir einu sportuot.
Šiandien labai gera anglų pamoka buvo Gerai

Cha cha… nezinau apie koki sviesta kalbama, nu bet man jis ilgai nepastovi… zodziu … gal as geriau einu darbus pabaigti dirbti.

Dar viena idomi informacija apie sviesta. Galit priimt tai kaip tiesa, arba ne - bet labai paprastai igyvendinama Šypsena

"Gaminant sviesta naudojami "paslepti konservantai", kuriu deka produkto vartojimo terminas pratesiamas keleta menesiu.Kad pasalintume ivairias kenksmingas priemaisas reiketu sviesta isvalyti - perlydyti. Perlydytas sviestas nedidina cholesterolio kiekio kraujyje, nebegenda ir gali ilgai issilaikyti be konservantu.

Sviesto priemaisu pasalinimas: 250 g sviesto sudeti i puoda, uzpilti 250 ml silto virinto vandens ir virti ant silpnos ugnies viena valanda. Atausinti ir deti i saldytuva. Kai sviestas sustings, nupilti vandeni. Jame liko visos priemaisos."

Nu jau turbut atsibodau Cha cha

Ne visi Mirkt… bet neirodyta, kad virsvoris del to, kad valgoma konkreciai mesa/konkreciai bulka ar dar kas nors. Kalba eina apie valgomo maisto kiekius ir kokybe. Apie persunkta riebalais maista/apie gerimus su dideliu cukraus kiekiu ir pan. dalykus.
Geras dokumentinis filmukas buvo per TV rodomas apie suvartojamo maisto kiekius ir kokybe. Buvo gana aiskiai parodyta kaip atrode big makdonaldo porcija pries 20 metu ir dabar.

Aga, ir eilerasciu atmintinai mokymasis.
Ezoterika tai turi visokiausiu pasamprotavimu apie ligu kilme… Reiketu man grizus ka nors pasiskaityti, labai seniai ka nors tokio skaiciau - ne copy/paste’ui, bet paziurejimui is kito kampo Nekaltas

Nėra VIP-inio sąrašo Ne Nepaisant visų išankstinių nusistatymų, visada stengiuosi būti objektyvi, ir rašyti pažymį už žinias Nekaltas Vienam žiauriai užknisusiam studenčiokui iki tiek, kad net rankos drebėdavo, dešimt parašiau Nekaltas Aišku, likusi grupė daugiau 7 nebepajėgė ištempti. Tas labiausiai knisa. Ne tie pavieniai, o domino efektas. Kai žinai, kad jei ne tas vienas bekrentantis, visi kiti ramiai stovėtų.

Matieka?? Apakęs oi tik ne tai - vargu, ar rinkciausi toki savizudybes buda Laimingas

Matieką būtum studijavus? Gerai Humanitarai nuo tiksliukų skiriasi Taip Būtent humanitarai įsimaišę tarp tiksliukų nežino kur dėtis Cha cha