Ar reikės atlikti karinę prievolę jei aš...

Dirbu valdininku(kitaip skant tautos kraujo siurbikuCha cha) Su įstatymais susiduriu kas dieną, kodėl gi nepasidalinus tuo ką žinai, ypač kai matai kad žmonės nežino.;. Ir neimant už tai užmokesčio, na nebent dėkingumąCha cha).Bent 4 kartus per mėnesį tenka dalyvauti atrankos komisijose, kaip nariui ir tenka tą įstatymą taikyti tokiems kaip tavo būsimasis.Per keleris metus patirties susikaupė per akis ir nematau jokios prasmės tokiu kaip jūsų atveju ardyti žmonėms gyvenimus, kai galima įstatymiškai susitvarkyti kitaip.
O dėl vardų, na sakykim jei būsit tautiškai nusiteikę, tai yra senas vardas Adelė (angl. variantas-Adelaida)Cha cha ir dar daug variantų google,lt-vardaiLabasCha cha

ad nu ateityje bus matyti Šypsena

O šiaip labai įdomu, vieni sako, kad armijoj dabar labai trūksta tų kurie tarnauja, todėl labai jau visus ima, kiti sako, kad kaip tik netrūksta ir todėl nelabai kabinėjasi prie paprastų žmogelių. tai kaip čia yra iš tikrųjų? Šypsena

Na pirmiausiai maždaug trečdalis mokosi aukštosiose ar profesinėse,kur pirmu atveju atidedama kol mokosi, o antru iki 21 metų.Kitas trečdalis kelia Europos pragyvenimo lygį.Mūsų įstatymai tokie, kad neatlikęs pareigos, numatytos pagrindiniame valstybės įstatyme- Konstitucijoje, gali laisvai išvykti ir nusiplauti.Pabandytų vokietukai ar danai taip "paišdykauti".
Tai va ir lieka tas trečdalis iš kurio vyksta atranka.O čia jau dalis teistų, dalis nesveikų-ir rezultatas, kad nelabai lieka iš ko rinktis.O kadangi buto neliečiamumas neleidžia su policija iš namų išsivesti, net ir niekur nedirbančio ir nesimokančio, lieka tik "semti" per darbovietes.O jei tam susemtam nėra priežąsčių atidėti-tenka už visus kitus mano išvardintus eiti tarnauti.Praktiškai apie 5-7% iš bendros 19-26 metų amžiaus vyrų masės.
O šiaip dar kol kas prirenkama į tą privalomą kariuomenę ir dar iki2008 numatyta kad taip ir bus, tik vis mažinant skaičių.Jau dabar santykis kariuomenėj šiai dienai būtų apie 3200 šauktinių ir virš 7000 profesionalų.

…noreciau paklausti kaip ten del neakyvaizdininku kiek girdejau renge kazkokia pataisa kad ir jiems nereik tarnauti, tat ar ja prieme ar ne ?

Priėmė.

Turiu kalusyma, esu baiges aukstaji, dirbu rimta darba.
Siandien buvau pasauktas ir apskitra medicinine apziura del tinkamumo(kas priverte pertvarkyt visa darbo savaites dienotvarke).

Jei man nuolat skauda sanarius, turiu sirdies aritmija, esant pilnameciau isoperuotos tonziles, esu elergiskas dulkem, gyvunam, baltymam, ziedadulkem… ar pripazins tinkam ar ne?
Ps. ar yra atliekamas koks narkologinis kraujo tyrimas?

Aišku kad darys.Tu specialiai prieš komisiją žolės patrauk porą kasiakų, kokainu dantenas patrink ir dar dėl viso pikto “aguonų ekstrakto” į veną susileisk.Cha cha
O šiaip kad su tokia sveikata, ypač jei viskas mediciniškai apiforminta,paimtų-beveik nėra šansų( na nebent kartu su kokiu komisijos nariu “dūmelio” patrauktumėt ir sumaišytų po to bylas) Cha chaGirtas

tavo tiesa neima, bet tik turint pazymas, kad gydytasi, nes kitu atveju su lengva forma paima.
nesenai isbandyta karines medicinos ekspertizes metu Labas

Jeigu karines tarnybos metu mineti dalykai paumeja, butent del tarnybos alinkybiu, ir yra padaroma zala sveikatai, kokios kompensavimo salygos?Šypsena

Na supranti juos ten komisijose užp… kai ligos atsiranda tik tada kai jau reikia tikrinti sveikatą ir iškarto įtarimas kad simuliacija.Bet kaip tu pats sakai jei ateini su pažyma, kad ne vakar prasidėjo-kitas reikalas.

Skaityk Karo tarnybos įstatymą su visais priedais.LabasSkaitau
O dalinyje susirgus pirmiausia gydoma vietoje, jei komplikacijos siunčia į kauną.Po ligos būna reabilitacija kai kas druskininkuose ilsisi,Jei liga rimta-komisuoja.

Skaičiau visų jūsų svarstymus ir kilo vienas klausimas. Iš karto pasakau, kad mokausi antrą bakalaurą ir tarnybos atlikinėti man kol kas nereikia, o jei būtų reikėję, manęs Lietuvoje jau nebūtų. Tiesiog iškilo toks klausimas (nemanau kad daug kas galės profesonaliai atsakyti). Mokykloje buvau susilaužęs ranką (lūžo abu dilbio kaulai), po pusmečio vėl lūžo (tik per porą cm kitoj vietoj), sugijus paaiškėjo, kad blogai suagu ir reikės laužti. Taigi mano viena ranka buvo laužyta tris kartus (primenu abu kaulai lūžo, ne skilo). Ar būčiau tinkamas tarnybai su tokia ranka? Aišku čia medikai tiksliau atsakytų, bet gal kam teko susidurti su panašia problema?

Kažkada teko dalyvauti komisijoje, kur atidėjo tarnybą Javtokui, dėl patirtų traumų.Po to visai atleido.
Kas įdomiausia, krepšinį žaisti kiti daktarai leido.Cha cha
Tai gal ir tau tas pats variantas.Juokiasi
O jei rimtai, tai nuspręsti gali tik karo medikų komisija.

Paradoksas, bet aš ranką abu kartus suilaužiau žaisdamas krepšinį. Čia tarp kitko…

Na javtokas tai kaip tik ne krepšinį žaidė, o su britva pjovė…

Žinau, dėl to ir paradoksas būtų: Javtokas susilaužė ne per krepšinį, po to atleido jį nuo tarnybos, bet krepšinį žaisti gali. Aš susilaužiau krepšinį žaisdamas, dabar jo žaisti visa jėga negaliu (atsiranda kritimo baimė dėl ko vengiu stipresnio kontakto), bet į armiją paimtų (tarkim). Įdomios paralelės.

Ad swx, galetum prasau man i privata mestelti ministro pirmininko emaila nes per telefona nerandu. Ir jei nesunku dar savo tel nr skambtelciau. Del vieno klausimo. Mes nebelabai galiu prie bites+ prieiti. Dekuj. Lauksiu ziniu.

Tai jokia paslaptis, tik atsilieps ne pats ministras pirmininkas, o referentės.Jei norit su ministru, reikia užsirašyti į priėmimą.
Referentės yra dvi:
85 2663848
85 2663851
Krašto apsaugos ministras:
85 2735501
Tai kaip supratau Vilniaus atrankos komisija nesutinka atidėti.O ar į priežiūros komisiją prie KAM su skundu kreipėtės.

Na matai iš kitos pusės jaunam kaulai suauga.O Javtokui per tuos sulaužytus kaulus virbas pervertas.O tau jei sėkmingai suaugo ir nėra liekamųjų reiškinių, gal ir pripaišytų žemesnę sveikatos grupę(na pvz D) ir sėdėtum kur nors med punkte,ar prie štabo, popieriukus kilnodamas.Apkasų kasti nebereikėtų.

Netaip ad supratai Šypsena man tiesiog to pirmininko padejejo emailo reikia, nes pries tarnyba rasiau jau. Na jei viskas ok si penktadieni gaunu atsakyma. Tada jau nebereikes tarnauti iki galo. Dar 3men pratemti ir viskas. Tada uzskaitys pilnai tarnyba man ir paleis, nes turiu nemazai terminuotu sutarciu ir tewai bedarbiai. O as dirbau dvejuose darbuose pries tarnyba. Jeigu baigsiu db tarnyba nepasibaigus 3men tada vel gausiu saukima sake po metu. Tai geriau atbusiu dar 3men. Beje del sveikatos jiem nusispjaut, o nr tawo ad asmeninio reikejo man Šypsena tau skambtelt noriu pasneketi.