Apie kurį padėjėją kalbi, nes jų yra 2, patarėjų 11 ir dar 2 referentės.
Paties pirmininko: [email protected]
Sekretoriato: [email protected]
Jei parašysi vis tiek padėjėjai pirma skaitys.
O jei kuriam iš padėjėjų rašei į privatų, tai bus sunkiau,gal atsimeni pavardę.
Taip…Kažkas pradėjo filtruoti mano atsakymus.Nemanau kad moderatoriai.O jei čia tai, apie ką aš galvoju, tai oficialiai pareiškiu, kad mano atsakymuose viskas tik įstatymiškai pagrįsta ir jokių valstybės saugumo ir gynybos griovimo tikslų nėra
Sweiki. Turiu klausima su medicinke. Gal kas zinot kokia dabar situacija ten einant medicinine? Seip as nuo jaunystes esu sirges 5-7 m epilepsija, bet jau 4-5m nesergu. Man jau greit bus 21m. taigi gal zinot su tokia situacija ar ima tarnaut.?
Cituoju(sutrumpintai) tidedant privalomą tarnybą dėl ūkininko ūkio įstatymo nuostatų taikymo , suinteresuotas asmuo Atrankos komisijai privalo pateikti:
kartu su ūkininku sudarytą jungtinės veiklos(partnerystės sutarties patvirtintą kopiją
pažymą iš ūkininkų ūkio registro apie asmens įregistravimą ūkininko partneriu
dokumentus įrodančius, kad asmuo yra vienintelis darbingas ūkininko partneris
Ūkininko ūkio įstatyme ūkininko partneris-fizinis asmuo(sutuoktinis, pilnametis šeimos narys ar kiti fiziniai asmenys), kuris kartu su ūkininku verčiasi žemės ūkio veikla pagal sudarytą jungtinės veiklos(partnerystės) sutartį.
Ir nepamiršk, kad atidės(jei atidės) tik metams ir pasibaigus terminui procedūra reikės kartoti iš naujo
Kaip ten protėviai sakydavo: ženykis vaike, ūkiui gaspadinės reikia
Tai ko tada suki savo centrinius organus Įstatymą skaitei: …tarnyba atidedama:kai šauktinis ūkininko šeimoje yra vienintelis darbingas vyras. Tai va tu ir esi vienas trijuose asmenyse: šauktinis, ūkininkas ir vieninteleis darbingas vyras savo šeimoje. Neši ūkininko pažymėjimą, kokius ten turi ūkio dokumentus į komisija ir viso gero žvagždutės Bet tik tuo atveju jei tu tikrai dokumentais įrodysi kad esi ūkininkas.O jei išsinuomavai gabaliuką žemės, auginsi sliekus ir save laikai ūkininku- galvok iš naujo. (t.y. studijuok ūkininko veikla liečiančius įstatymus, čia ne mano daržas
del prasto regejimo galiu butu pripazintas netinkamu? (0,1 ir 0,3 ) kai norejau stot i pasieniecius neprieme del akiu o i armucha gali ir su tokiom akim kviest?
arba jei isvaziuoju i uzsieni jie tuos siuntimus man vistiek siuntines ir neatvykus paskirs bauda?
Dėl išvažiavimo į užsienį: siųs į namus tuos kvietimus, kas nors iš artimųjų nueis į prievolės centrą ir pasakys, kad tamsta išvykęs, tada pasirašys pasižadėjimą, kad tamstai grįžus, informuos jus, dėl būtinybės apsilankyti toje įstaigoje.
Kas čia per nesamonės?Nuo kada artimieji turi pasižadėti už pilnametį sūnų.?Kur kokiame įstatyme ar kodekse tas parašyta.Jei šito reikalauja teritorinio skyriaus darbuotojai, galima juos pačius pasiųsti labai toli, bet dažniausiaiai pašto darbuotojai, atnešę šaukimo lapelį, reikalauja kad pasakytų kur yra.Juos taip pat gali tėvai pasiųsti.Registruoti laiškai-asmeniškai pasiimami to, kam siunčiami.Jei artimieji parašo raštu, kad sūnus išvykęs-tai ir pakanka.Jei atsisako priimti šaukimo lapelius-jų teisė. Suaugęs žmogus(šauktinis) pats atsako už savo veiksmus.Buvo išvykęs ir nepranešė- bus atitinkamai nubaustas kai grįš(aišku jei pagaus).Tėvai už pilnamečius vaikus nebeatsako, čia ne stalino laikai.Viskas turi būti daroma pagal LR įstatymus ir reikia vieną kartą pabaigti tą saviveiklą.
Gerieji žmonės, nepatingėjau, prasėdėjau pora valandu, idėmiai perskaičiau visa foruma bet savo atvejo neradau dėlto pats paklausiu ir naiviai tikėsiuos pagalbos.
Man 21, esu Lietuvos bei vokietijos pilietis,(turiu abu pasus(tikrus)) bet jau daugiau kaip metai laiko gyvenu lietuvoje ir mokausi KSMC - Kauno suaugusiuju mokymo centre, vakarinej pamainoj(baiginėju vidurini). Smagumas tame, kad šiandien gavau šaukimo lapeli "patiklinti karinės įskaitos duomenu", žodžiu į jonavos gatve.
Manau suprasit, kad kaip ir kiekvienas sveiko proto žmogus nenoriu mesti mokslu dėl beprasmišku pasibėgiojimu po miškus su šluota, tuo labiau, kad šiais metais egzaminai, o po egzaminu ir stojimas i kolegija…
Kadangi sveikata niekad nesiskundžiau, nesirgau jokia rimtesne liga nei gripas, neturejau visiškai jokiu net menkiausių kaulu lužių, tai garantuotai tiksiu.
Bet visdėlto esu ir kitos šalies pilietis (vokietija taip pat turi karine prievolę, (man nusiuntus KSMC pažyma apie mokymasi atidėjo tarnyba).
Gal žinot ar gali mane priversti lietuviai tarnauti, gal aš turiu teisę rinktis kokiai šaliai noriu atlikti karine tarnyba, ar iš manes tikimasi, kad atitarnausiu ir ten ir čia?
Ir šiaip kas žinot kokius panašius atvejus, papasakokit prašau
Nu pzdc viskamTai Vokietijos pilietis, kai mokslai-tai jau Lietuvos(matyt čia pigiau), kai atlikti pareigą- tai jau lietuviai kalti.Tai pats kokios tautybės?Nepatinka Lietuvoj, su panieka kalbi apie lietuvius, tai ir čiuožk į faterlandą, kokių velnių čia lendi?Atsisakyk išviso pilietybės arba rašyk prašymą ministrui kad išimties tvarka atidėtų tarnybą.
Aš kalbu iš brolio patirties. Jis išvažiavo, tėvas nuėjo i komisariatą ir pasakė, kad nebesiųstų tų lapelių. Jam davė kažkokią formą, kurioje ir parašyta, kad išvykęs sūnus neribotam laikui, kai grįš pranešiu. Sakau, kaip yra ir nesigilinu į teisinį pagrindą, nes šis pasižadėjimas tokio pagrindo ir neturi.
Plaktukui,
esi abieju saliu pilietis - naudojiesi abieju saliu piliecio teisemis, tai ir pareigas abiem salim turi atlikti. Atitarnausi ir cia, ir ten.