20 knygų, kurias privalo perskaityti kiekvienas! Pateikit savo sąrašiuką

Prisiminiau dar viena nepaprastai nerealiai siaubingai man patikusia knyga - Izabeles Allende “Dvasiu namus”. Mmm, Myliu vat nuo jos atsitraukt tiesiog negalejau.

Beje, Haris Poteris irgi skaitytina knyga Mirkt

Mano sese tesiog rija ta hary poteri kas per knyga Juokiasi va filmas tai tikrai neblogas net as prisedau paziuret JuokiasiGerai

Skaitau daugiausia elektroninius raštus, įstatymus, nutarimus, reglamentus, įvairiausias taisykles ir etc.
Paskui paskaitau tutorialus ir įvairią medžiagą kaip naudotis programom.
Mėgstu taip pat bangos dienoraščius ir gražias mintis.

Dabar skaitau Aistės Ptakauskaitės "Ieškau darbo" ISBN 9986-39-290-X apsakymus ir noveles.

Laikydamasi realistinės krypties jauna autorė pasakoja paprastas dabarties istorijas, kuriose nestinga absurdo, nykumos, o dažnai ir tragikomiškų situacijų. Sakinys lengvas, žodis šmaikstus, esama ir grotesko elementų.

Manau knyga kuria turim buti perskaite kiekvienas yra BIBLIJA = 1- vieta!!!

katekizma prasti zodziai Gerai

nu jau tik be relignines propogandos as PAGONYS Laimingas

nu tai koks tas super sarasas? apsispreskit zmones

~Lietuvos Respublikos Konstitucija
~Vincas Mykolaitis - Putinas - Altorių Šešėly
~Viljamas Šekspyras - Hamletas
~Onorė de Balzakas - Tėvas Gorijo
~Žemaitė - Nelaimingi Vaikai
~Hermanas Hesė - Demianas
~Jonas Biliūnas - Liūdna Pasaka (apsakymų rinkinys)
~Ernestas Hemingvėjus - Senis Ir Jūra
~Isabell ir Christina Zachert - Susitiksime Mano Rojuje
Gerai

Susvaigez>> apsisprendžia kiekvienas asmeniškai Liežuvis

Na mano nuomone pati geriausia knyga kuria skaiciau buvo Olgos Tokarzcuk “Praamziai ir kiti laikai”. Skaiciau net kelis kartus…
O siaip jei reiktu sudaryt geriausiu knygu 20-uka, tai manau reiktu pradet Biblija ir rinktis po keliata knygu is pasaulines klasikos, ir is lietuviu klasikos, po to keleta filosofijos ir keleta ir XX a. amziaus aukso fondo. O kokios tai butu konkrecios knygos tai manau kiekvienas gali nuspresti pagal saveŠypsena

J.Sallinger - “Nine stories” na ir “Rugiuose prie bedugnes”
berods Goldingo “Musiu valdovas”
E.M.Remarko - “Naktis Lisabonoje”, “Trys draugai”, “Vakaru fronte nieko naujo”
H.de Balzako - “Tevas Gorijo”
Richard Bach - bent jau “Tilta per Amzinybe” ir “Dzonatana Livingstona Zuvedra”, nors man jo visos knygos super
P.Coelho - “Alchemikas”
A.de Saint- Exupery - “Mazasis pricas”
emijos brontes “vetru kalnas” lietuviskai neskaiciau, bet orginalo kalba Taip

ish fantastikos:
mokslines:
seras Arturas Konanas DOILIS
Zulis Vernas
Rejus Bredberis "Marso kronikos"
dar yra H.Harrisono "i vakarus nuo Edeno" (tik neskaitykit to paties autorius knygu apie Bili, galaktikos superheroju - visiskas slamstas, va plienines ziurkes ir Jason DinAlto ciklai geresni)

fentezi siaip neskaitau, bet Tolkieno ignoruot negalima nes tikrai knygos neblogos (tik vertimas galetu but geresnis. is tikro ji labai sunku verst, nes anas buvo lingvistas ir labai daug lingvistiniu dalykeliu imasies yra, kas lengvai verciasi tik i germanu grupes kalbas…). Susidomejau tik pirma filma pamates, bet zmogus atliko tikrai didziuli darba - sukure istisa pasauli ir visa gyvenima tobulino jo istorija… Sio autoriaus itaka rodo ir didziules tolkinistu bendruomenes visame pasaulyje ir po jo kurybos atsiradusi posttolkinizmo literaturine srove, kuriai priskiriama ir fantastiskai sparciai siuo metu turtejanti Rowling su savo Hariu Poteriu… Apie ja galiu tik tiek pasakyt, kad vertimas - nuostabus (uz ka didziule pagarba vertejai)…

detektyvai:
seras Arturas Konanas DOILIS
Birute Mackonyte - stilius kiek panasus i Agata Kristi bet siaip super
Agata Kristi

dabar atejo eile lietuviu literaturai:
numero uno - B.Sruoga "Dievu miskas" mano nuomone visu laiku geriausia lietuviu literaturos knyga.
toliau V.M-Putinas "Altoriu sesely"
A.Skema "Balta drobule" - vertinama priestaringai, manes nesuzavejo, bet visgi perskaityti vertetu kiekvienam.
Eduardas Cinzas (nzn ar zinot toki, as pats visai netycia ji suradau, bet viena novele berods i mokykline programa ieina…) - "Kate ir ir zmones", kitos noveles is "spastu", "sutemose"
jau ties detektyvais mineta Birute Mackonyte…

del biblijos ir kitu religines tematikos knygu, tai cia jau kiekvienam pagal norus ir isitikinimus… bet visgi savo tikejimo saknis reiktu but isstudijavus… nesvarbu ar tai Biblija ar Koranas…

berods viskas… nezinau kiek cia surasiau, bet sitas knygas visas skaiciau (daugeli ne po viena karta), ir butent jas is visu savo skaitytu labiausiai rekomenduociau vitiems… del skonio, kaip sakoma, nesigincijama, o skonis - kiekvieno skirtingas, ar bent jau turetu toks buti…

galbut kazkas prikis man, kad dauguma ar bent nemaza dalis knygu - is mokyklines programos. Atsakymas butu vienas - i mokykline programa bet ko nededa Šypsena is patirties zinau, kad toli grazu ne visi perskaito tas knygas mokykloj (tais metais paprastai siaucia paprastosios paugliskosios mokyklines alergijos belenkokiom knygom epidemija Šypsena zinoma, dalis turi siai ligai naturalu imuniteta, daliai jis iskiepijamas namose, arba mokykloje, bet visgi nemaza dalis suserga… bet vis delto sugeba kazkaip ta vidurine pabaigt be skaitymo…)

tiesa, kazkas minejo "ka turetu zinoti kiekvienas isssilavines zmogus" as jos skaiciau tik pradzia, ir nezinau kaip toliau, bet is to ka skaiciau susidariau ispudi, kad tai pazodziui isverstas isimtinai vokieciams skirtas produktas, nes dauguma klausimu smarkiai suisje su Vokietijos istorija, politika ir t.t… tokio tipo knyga is tiesiu butu tikrai puikus dalykas, bet turetu buti parasyta lietuvio lietuviams… jau geriau tada perskaitykyme Harto "100 itakingiausiu asmenybiu pasaulio istorijoje" - tai isties issami studija, vietu paskirstymas, nors kartais ir gincytinas, autoriaus yra labai tiksliai ir protingai argumentuotas…

1.Dostojevskis "Baltosios naktys"
2.Dostojevskis"Stepancikovo dvaras"
3.Dostojevskis"Nusikaltimas ir bausme"
4.S.King"Svytejimas"
5.Cechovas"Nuobodi istorija"
6.Cechovas"Vysniu sodas"
7.S.T.Kondrotas "Pasaulis be ribu"
8.E.Canetti"Apakimas"
9.M.Bulgakovas"Meist
ras ir margaruta"
10.Biblija
11.Ilfas/Petrovas"12 Kedziu"
12.Shem"Dievo namai"
13K.G.Jung"Apie pasamone"
14.J.Murphy"Jusu pasamones galia"
15.D.Carnegie"Nustok rupintis ir pradek gyventi"
16.Exuperi"Mazasis princas"
17.Vaildas"Pasakos"
18.Hesse"Stepiu vilkas"
19.A.A.Jonynas"Nakties traukinys"
20.H.Radauskas"Eilerasciai"(Rinkinys)

Ateina kartą į knygyną žmogus ir prašo knygos, kurioje būtų visa tiesa. Pardavėjas parodo į eksponuojamą knygą: "Šioj knygoj daug tiesos. Kaina 20 litų." Pirkėjui paklausus, ar yra ir tokia knyga, kurioje daugiau tiesos, ištraukiamas egzempliorius iš po prekystalio: "Šioje knygoje labai daug tiesos! Kaina 100 litų." Žmogus susidomėjo, bet vis dėlto klausia toliau: "O ar nėra tokios knygos, kurioje VISA tiesa parašyta?" – "Aha, Jūs norite tiksliai žinoti! Sekite paskui mane!" Atėjus į rūsį, pardavėjas atidaro apdulkėjusią skrynią ir rodydamas jos paslaptingą turinį sako: "Šioje knygoje yra VISA Tiesa!" Žmogus pagarbiai klausia: "Kiek gi ji kainuoja?" Pardavėjas reikšmingu balsu atsako: " Ši knyga kainuoja daugiausiai iš visų!" – "Kiek gi?!" – "Ji nekainuos Jums pinigų, bet užtat visus Jūsų įpročius, ji kainuos Jums Jūsų patogų gyvenimą, visą kelią, kuriuo Jūs iki šiol ėjote. Niekas nebus taip, kaip iki šiol buvo, Jūs turėsite atsisakyti visko ir palikti viską, ką iki šiol turėjote!" Žmogus nusivylęs išeina iš knygyno. Ši kaina jam buvo vis dėlto per aukšta. Atrodo, kad visos tiesos dar teks palūkėti…

o man tai patiko, geriau Vokietija pradejau suprast Cha cha…beje geriausia tos knygos vieta mano nuomone yra pabaogoj, kur destoma apie skirtingu tautu skirtingus paprocius ir iprocius…ir bajeriu ten neblogu pametyta Cha cha

;]

;]

;]

20 nebus,bet parasysiu keleta geriausiu is mano skaitytu:

*Tim Guenard-Stipriau uz neapykanta
*Sharlote Bronte-Dzeine Eir
*Albert Wihler-Niekas nesunku mylintiems Dieva
*Luiza Alkot-Mazosios moterys
*Viktoras Hugo-Paryziaus katedra
*Antanas Vaiciulaitis-Valentina
*Antanas Skema-Balta drobule
*Arunas Spraunius-Sulamita
*Shanti Devi-As jau gyvenau anakart
*Emili Bronte-Wuthering Heighs

Daugiau kaip puse is ju esu skaiciusi. Dauguma man ieina i mokymo programa unike(cia apie filosofines), kai kas shulioj skaityta ir keleta savo pasirinkimu.
Beje srasas tikrai liux. Gerai

beje is Lietuvisku tai iki siol negaliu atsizaveti Sruogos “Dievu misku”, parasyta tokiu unreal stiliumiGerai bei Putino “Altoriu seselyje”
Taipogi nerealiai patiko Skemos “Balta drobule”