20 knygų, kurias privalo perskaityti kiekvienas! Pateikit savo sąrašiuką

K.Boruta “Dievų miškas” -manau tikrai verta Taip

Ar ash durna???
Nuo kada Dievu mishko autorius Boruta?Pavargęs

M. Bulgakovas "Meistras ir margarita"

nėra ir nebus geresnės knygos

Juokiasi nu ir man kazkaip idomu pasidare net suabejojau savo literaturinem ziniom Cha cha

man patiko,patarciau perskaityt,tik tiek kad reik gilintis labai i esme,zmogus kuris pasiule paskaityt shia knyga sake isigilinti ir perskaicius pasakyti kas parashe laishka(na ten toks yra…)bet kazkaip turiu minty bet nezinau ar ji teisinga,diskutavom apie tai tai dabar ishvis pasimetus,jei perskaitysi butu malonu suzinot tavo nuomone…Nekaltas

na, daugeli is siu knygeliu grauzem ir nagrinejom vidurineje, taip, kad…Cha cha

kadangi vienas is temos zodziu yra “PRIVALO”, tai i ja atsakant, manau butu galima paminet tik viena knyga, kuria PRIVALO perskaityt kiekvienas- tai “mazasis princas”. Laimingas

tai jei as ja jau perskaites taip iseina galiu gyvent be knygu?ApakęsNe

taip kad pasiulyk ka dabar pagrauzt reiktu? Mirkt

gaila neteko skaityt,o kaip manai originalo kalba geriausia skaityt ar vertima? sako kad skiriasi kazkuom,tikroji kalba perteikia visai kita nuotaika
Labas

Jos visos yra Gerai bet manau, kad be situ galima apsieti knygu, nors visas skaicius Nekaltas Bent jau varcius Juokiasi

del isprusimo bendro

beveik pritariu - megstu Rusu klasika Gerai bet Tolstojaus siulyciau “Karas ir Taika” Mirkt

visiems rekomenduociau perskaityti ben viena per gyvenima R.Bacho knyga. Mano mylimiausia - “Tiltas per amzinybe”, bet gera ir apie zuvedra, ir visos kitos Mirkt.

pritariu ir rekomenduoju Gerai

Hemingvejaus skaiciau gal tris knygas, bet supratau, kad butu uzteke vienos Laimingas. Bet jos netraukciau i butiniausiu sarasa.

neskaicius Ne

dievinu japonu kultura ir visa kas su ja susije. Siuo metu kaip tik esu ant jos uzsikabliavus. Bet jei pazindintis su japonais, tai siulyciau ka nors platesnio. Siuo metu studijuoju - "Japonija siandien", bet kartu yra ir istorijos. Dar nebloga - "Geisos ispazintis".

kazka vertetu is Remarko paskaityti Taip

neskaiciau Ne

visiskai pritariu

Kamiu rekomenduociau "Svetimas" ir "Maras"

tikrai ne butiniausia Ne

Lietuviu rekomenduociau:
Parulski ir J.Ivanauskaite, dar gal "Dievu miska" ir "Balta drobule".

Tiek mano komentaru Mirkt

Norejau prideti dar ir savo, ale kaip pradejau rasyti - atsiranda dar viena, dar viena ir taip be galo Cha cha
Be to is knygu lentynu piktais zvilgzniais Piktas pradejo i mane spoksoti nepaminetosios, tad nenoredama su jomis gadinti santykiu - savo nerasysiu Juokiasi

wisi bootinaj perskaitot heroinaŠypsena
wienatwe prie 90-ies pedu twenkinio
hmz…
Agurkeliai su sokoladu…
gan liudnos , bet ydomiosLaimingas

[na, daugeli is siu knygeliu grauzem ir nagrinejom vidurineje, taip, kad…Cha cha

[/quote]

taip kad pasiulyk ka dabar pagrauzt reiktu? Mirkt

[/quote]

sakai pasiulyt?.. hmm… minetas sarasas turbut ne galutinis ir su kiekviena diena ji bus galima testi ir testi, nes ne tik klasika yra gerai, bet kiek nauju atsiarda ir labai puikiu, prasmingu…
gyveni ir ieskaiCha cha

turejau omeny, kad sita butina skaityt, o toliau kiekvienam pagal save. gal koks fantastikos megejas siulys is tos srities butinai skaityty, o kitas is poezijos…

As beveik visus situos kurinius skaiciau. Man pasidere labai idomu pagal ka jos isrinkai? Pagal asmenini skoni ar pagal tai kas tavo nuomone vertingiausia?Šypsena
Na bet japonu poezija ir nyce tai manau yra kazkas nerealausLaimingas
Gerai

Beje labai zaviai atrodo, kai zmones i 20 “vertingiausiu” knygu suraso puse knygu kurias privalejo perskaityt pagal mokyklos programa…Taip matosi kokie apsiskaite ir kaip gerai sugeba vertinti knygasGerai Cha cha

Butinai vadovausiuosi siuo sarasu

cia sita sarasiukas pries 3 metus man padare kazkokia filologe Cha cha taigi cia ne mano asmenine nuomone as tada jei uz daviau toki klausima kaip cia ir ji man sudare toki sarasiuka Cha cha dabar neturiu laiko cia pasakot savo praeities varau rasyti Marketingo kursini PavargęsBaisu

xex na as irgi filologe, gal todel ir esu beveik viska is cia skaiciusiŠypsena

Dvidesimt dabar neisvardinsiu, bet kelios atsirastu :

*Harper Lee “Nezudyk strazdo giesmininko”
*J.Korchakas “Karalius Motiejukas Pirmasis”
*Milnas (atrodo) “Mikes Pukuotuko pasaulis” (ziema tinka radiatoriaus vietojeCha cha)
*Melissa Bank “Medziokles ir zvejybos( ar zukles Nekaltas) vadovas merginoms” (primygtinai siulau apskaityti, dalykas geras Mirkt )
*Remarkas - dauguma jo knygu Gerai, man turbut labiausiai isimine “Kelias atgal”
*Fransua Rable “Gargantiua ir Pantagriuelis (bent jau pirmosios (rods penkios yra)knygos Gerai yra, labai tinka kompanijoj skaityt )
*Kennet Grahame"Vejas gluosniuose” (vaikiska, bet…ai, man labai patiko)
*Tolkieno “Ziedu valdovas” (visgi ne tas pats , kas filmas. Smagu skaityti )

• Extebaria "Meile, smalsumas, prozakas ir abejones" (savotiska tokia)

Mano kuklia nuomone…
Keruako isvis nesupratau, todel net nebaigiau skaityt… Coelhas…tinka skaityt, kai uzsidepresuoji, bet jo knygos masinio vartojimo ir ilgalaikio efekto nesukelia, Selindzerio bedugnes tipo knygu dabar pilna, ir tai jau irgi siek tiek pabode. Man ne ypac patinka tos knygos, kurios yra nepaprastai populiarios. Skaito bile kas, kad tik galetu pasigirti irgi JA perskaites, ir po to vograuja ezemis, pasivogtomis is kritikos straipsneliu Pavargęs