agree 1500% del dievu misko… altoriu sesely irgi topas {+) bet balta drobule tai man nelabai… anyway perskaityt sitas tris is lietuviu literaturos yra tikrai PRIVALOMA kiekvienam
as i said, iki galo neskaiciau… va jei lietuviska versija bootu tai iskart praryciau. O vokieciam pazint nelabai turiu atliekamo laiko uztai ir numeciau ta knyga po pirmo skyriaus atrodo…
Na taip del Skemos visada buna skirtingu nuomoniu, nes tai gan sudetingas kurinys, bet jei perskaitai ir supranti, tada gali buti tikras, kad literatura tau ne paskutinej vietoj.
Bet paskaityt patarciau visiem!
Visos trys liux
scorpiuke rašė:
IdeaG rašė:
scorpiuke rašė:
beje is Lietuvisku tai iki siol negaliu atsizaveti Sruogos “Dievu misku”, parasyta tokiu unreal stiliumi bei Putino “Altoriu seselyje”
Taipogi nerealiai patiko Skemos “Balta drobule”agree 1500% del dievu misko… altoriu sesely irgi topas {+) bet balta drobule tai man nelabai… anyway perskaityt sitas tris is lietuviu literaturos yra tikrai PRIVALOMA kiekvienam
Na taip del Skemos visada buna skirtingu nuomoniu, nes tai gan sudetingas kurinys, bet jei perskaitai ir supranti, tada gali buti tikras, kad literatura tau ne paskutinej vietoj.
Bet paskaityt patarciau visiem!
Visos trys liux
pala, tai iseina, kad jei man nepatiko, tai jau man literatura paskutinej vietoj? drisciau papriestaraut
bet as i said before skonio reikalas vieniem ta knyga patinka, kitiem ne… O del skonio…
Paulo Coelho alchemikas
IdeaG rašė:
pala, tai iseina, kad jei man nepatiko, tai jau man literatura paskutinej vietoj? drisciau papriestaraut
bet as i said before skonio reikalas vieniem ta knyga patinka, kitiem ne… O del skonio…
na sykart jau cia tu pats taip teigiai
As tik norejau akcentuoti, kad nekiekvienas supranta Skema. Gan sudetingas stilius, bet idomus kai “uzsikabliuoji”
scorpiuke rašė:
IdeaG rašė:
bet as i said before skonio reikalas vieniem ta knyga patinka, kitiem ne… O del skonio…na sykart jau cia tu pats taip teigiai
As tik norejau akcentuoti, kad nekiekvienas supranta Skema. Gan sudetingas stilius, bet idomus kai “uzsikabliuoji”
jo, stilius tai tikrai ne is lengvuju… perskaiciau nuo pradzios iki galo, bet ne"uzssikabliavau". Ka gi, man mieliau koks Cinzas patinka
IdeaG rašė:
scorpiuke rašė:
IdeaG rašė:
bet as i said before skonio reikalas vieniem ta knyga patinka, kitiem ne… O del skonio…na sykart jau cia tu pats taip teigiai
As tik norejau akcentuoti, kad nekiekvienas supranta Skema. Gan sudetingas stilius, bet idomus kai “uzsikabliuoji”jo, stilius tai tikrai ne is lengvuju… perskaiciau nuo pradzios iki galo, bet ne"uzssikabliavau". Ka gi, man mieliau koks Cinzas patinka
nors ir "neuzsikabliavau"bet patiko
dreamere rašė:
IdeaG rašė:
scorpiuke rašė:
IdeaG rašė:
As tik norejau akcentuoti, kad nekiekvienas supranta Skema. Gan sudetingas stilius, bet idomus kai “uzsikabliuoji”jo, stilius tai tikrai ne is lengvuju… perskaiciau nuo pradzios iki galo, bet ne"uzssikabliavau". Ka gi, man mieliau koks Cinzas patinka
nors ir "neuzsikabliavau"bet patiko
o mane tai buvo uzveze, kai reikejo shulej per viena para ta knyga perskaityt
vkoia rašė:
Kas čia per sąrašai, jei jį sudarai tik iš savo perskaitytų knygų
o tai kieno perskaitytas knygas reikia vertinti
LExxxxAS rašė:
Tai va mano sarasiukas:1.Platonas.Valstybe/Puota
2.Herodotas
3.Petronijus.Sa
tyrikonas
4.Z.Z Ruso.Traktatas Prancuzijos Mokslo Akademijos pasiulyta tema.
5.Gete.Faustas
6.Dante.Dieviskoji komedija7.Sekspyras.Makbetas/Hamletas/Karalius Lyras
8.Dostojevskis.Nusikaltinimas ir bausme.
9.Tolstojus.Ana Karenina
10.Bachas.Dzonatanas Livingstonas Zuvedra/Mesijo dienorastis
11.Oskaras Vaildas.Doriano Grejaus(gejaus) portretas
12.Heminguvejus.Senis ir jura.
13.Milanas Kundera.Nepakeliama buties lengvybe.
14.Japonu poezija- haiku.
15.Remarkas.Trys draugai/Juodas obeliskas/Vakaru fronte nieko naujo.
16.Orvelas.1984
17.Markesas.100 metu vienatves
18.Nyce.Taip kalbejo Zaratustra
19.Kamiu.Sizifo mitas
20.Balzakas.Tevas GorijoVisi skaito, bet ne visiems idomu
1.Rable.Gargantiua ir Pantagriuelis
2.Bokacas.Dekameronas
3.Servantesas.Don Kichotas
4.Hasekas.Sauniojo kareivio Sveiko nuotykiai
5.Tekerejus.Tustybes muge.
6.Tomas Moras.Utopija
7.Kantas.Grynojo proto kritika
8.Selindzeris.Rugiuose prie bedugnes
9.Keruakas.KelyjeIs leituviu autoriu beabejo Altoriu Seselyje
tai stai mano sarasiukas
Geras sarasiukas(visas skaitytas isskyrus 1ir 3nr.)
prideciau dar keleta prie butinu saraso
1.Ernestas Teodoras Amadeju Hofmanas"Katino Murklio paziuros i gyvenima"
2 Hermano Heses-“Stiklo karoliuku zaidimas” “Sidharta”, “Atsitokejimai”
3 Haufo pasakas
4J. Biliuno “Kliudziau” “Brisiaus galas”
5 Karlosas Kastaneda “Don huano mokymas(rusu k.)
6 CH. Kortasaras"Zaidziame klases”
7 R. Bachas “Iliuzijos”
8 Sventasis rastas
9 F.Kafka “Procesas”
10 T.Rudokas"Autodafe"(paauglysteje)
Puiku, kad yra dar skaitanciu ir tuo besididziuojanciu, ir liudna, kad visu neperskaitysim
taip…liudna kad neperskaitysim visu geru knygu,nepamatysim visu geru filmu,neisklausysim geru dainu,nesutiksim visu geru zmoniu…etc
"ketveri metaj pragare", "ershkechiu paukshchiai", stiveno kingo "tylos zona", selindzherio "rugiuose prie bedugnes", paulo coelho "alchemikas", "veronika ryzhtasi mirti", "demonas ir panele prym", "11 minuchiu",…
Antanas Wienuolis "wiesnia is siaures"
Marsella rašė:
Knygos nelygu amziaus, pwz pradinukai (pirmokai, antrokai…) PRIVALO butinai perskaityti pasakas, kaip pwz:Raudonkepuraie;
Pelene;
Sneguole ir septyni nykstukai;
ir t.t.nes nebuti skaicius tokiu pasaku, arba nezinoti ju ,yra didziausia geda
Na o siaip geriausios knygos kurias esu skaiciu tai yra:
1.R.L Stinas - “Tobulas pasimatymas”
2.Diana Svem - “Sokiu vakaras”
3.Bram Stoker - “Drakula”
4.Ira Levin - “Rozmari kudikis”
5. - - “Daugioau nei draugas”
6.V.C.Endrius - “Heven”
7. II dalis - “Nuodemingas angelas” (Vat dabar ja skaitau, yra ir daugiau daliu, tikrai nereali knyga "…
as skaiciau visas V.C. Endrius knygas apie Heven, bet visgi ju nepriskirciau prie geriausiuju… man irgi l. patiko, kai man buvo 14, bet kaip jau sakei, viskas priklauso nuo amziaus cia as nepiktybiskai, bet sie romanai tikrai neverti tokio pagerbimo. dar ta kraujomaisa tikiuosi, gerai atsimenu, kad ji su broliu susituoke nors siaip kraujomaisa dvelkia is visu jos knygu…
p.s. jeigu jau skaitai romanus, tai gal tau butu idomu dzudi devero? labai lengvai skaitesi kazkada…
- niekada nesupratau, uz ka taip vertinamas ‘Heroinas’ (M.Burgess) ir 'Rugiuose prie bedugnes '(Selindzeris)…
1.DZ.Golsvortis “Forsaitu saga”
2.Dz.Keruakas"Kelyje"
3.K.Makalou"Erskeciu pauksciai"
4.M.Pjuzo"Krikstatevis"
5.S.Bronte"Dz
eine Eir"
6.R.Gavelis"Vilniaus pokeris"
7.Umberto Eco"Fuko svytuokle"
8.H.Fielding"Bridzitos dienorastis"
9.A.Heilis"Aerouostas"
10.DZ.Irvingas&qu
ot;Gyvenimas pagal Garpa"
11.V.Petkevicius"Grupe draugu"
12.E.Cinzas"Laukinio arklio vasara"
13.E.Remark"Juodasis obeliskas"
14.ET.Voinyc"Gylys"
15.KonanDoilis"Uz
r.apie Serl.Holmsa"
16.Lemas"Soliaris"
17.e.Title"Romeo
"
18.And.Sapkovskij"Likimo kalavijas’
19.Bulgakovas"Meisteris ir Margarita"+Suns sirdis"
20Hoeg.“Paneles Smilos sniego jausmas”
Noreciau patarti,kad perskaitytumet ir Remarko knygu,ypac “Trys draugai”
dreamere rašė:
20 nebus,bet parasysiu keleta geriausiu is mano skaitytu:*Tim Guenard-Stipriau uz neapykanta
*Sharlote Bronte-Dzeine Eir
*Albert Wihler-Niekas nesunku mylintiems Dieva
*Luiza Alkot-Mazosios moterys
*Viktoras Hugo-Paryziaus katedra
*Antanas Vaiciulaitis-Valentina
*Antanas Skema-Balta drobule
*Arunas Spraunius-Sulamita
*Shanti Devi-As jau gyvenau anakart
*Emili Bronte-Wuthering Heighs
Nepatiko man ta Valentina visishkai
o kodzel tik 20