Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

naminis obuoliu vynas


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2003 09 23 d. 14:19 pradėjo  Nebel, peržiūrėta 70009 k.
Puslapiai: <pirmas 4 5 6 
Zhulikas Vilenskas
Blogas senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4584

2015-10-24 16:13 126 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

deris ra:

Gerasdviratis ra:
as obuolius kitaip sugalvojau panaudot, jei pavyks-parasysiu....

...suduzo automobilyje 20 ltr stiklo indas su svieziomis sultimis obuoliu , pagal Merfi ant paskutinio posukio i nuosava kiema., kaip gaila ,kad nevairuoju , savo subines nepavelkancios barzos, tipo nuvalkiota bnw , bulka, pasrat ..dabar drozofilos aplink nosi tik sukasi...
gerai , kad auto ne lamborhgini , variklis uzdustu...




Man rankose sutruko,keliamas 20 ltr stiklinis indas su...ai nesvarbu su kuomMirkt,ko pasekoje : nupjautos sausgysles kartu su nervais,nukirsta kazkokia tai didele kraujagysle...baisus klanas kraujo ant grindu,kraujas ant sienu,lubu ir geliu. Veliau - greituske,ir 2 val.ant operacinnio stalo,pas mikrochirurgus.
Tuo tuoj bus 2 metai,nuo ano ivykio, bet nykstys vis dar aptirpes.
Kai ligonineje paklause kas atsitiko ir papasakojau,tai paporino,kad as ne pirmas,kuris atvyksta del panasios priezasties - sutruko rankose tie senoviniai buteliai.
O truksta jie,nes jie seni,balaa zino kas su jais buvo daryta ir kas juose buvo laikoma,neaisku kiek juose mikrotrukimu ir pan.
Reziume: nxj visus situs indus I istorijos siukslyna!


Carbon
Blogiausias senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 3506

2015-10-24 16:41 127 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Carbon Įtraukti Carbon Į adresų knygelę
O truksta jie tikriausiai del to, kad neteisingai jais naudojamasi.
Juk tie stikliniai indai buna istatyti i tam skirta metaline/plastikine/medine tara (futliara?) ir keliama uz taros rankenu o ne uz pacio indo paemus.


Zhulikas Vilenskas
Blogas senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4585

2015-10-24 20:42 128 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

Carbon ra:
O truksta jie tikriausiai del to, kad neteisingai jais naudojamasi.
Juk tie stikliniai indai buna istatyti i tam skirta metaline/plastikine/medine tara (futliara?) ir keliama uz taros rankenu o ne uz pacio indo paemus.


Cia tas pats ,kaip ir su prezervatyvu myletis Mirkt


Carbon
Blogiausias senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 3507

2015-10-24 21:42 129 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Carbon Įtraukti Carbon Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas ra:

Carbon ra:
O truksta jie tikriausiai del to, kad neteisingai jais naudojamasi.
Juk tie stikliniai indai buna istatyti i tam skirta metaline/plastikine/medine tara (futliara?) ir keliama uz taros rankenu o ne uz pacio indo paemus.


Cia tas pats ,kaip ir su prezervatyvu myletis Mirkt


Megsti kišt pimpala i stiklo dužį? Kitakart gali ir nebeprisiut...Mirkt


Zhulikas Vilenskas
Blogas senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4589

2015-10-31 11:14 130 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

Carbon ra:

Zhulikas Vilenskas ra:

Carbon ra:
O truksta jie tikriausiai del to, kad neteisingai jais naudojamasi.
Juk tie stikliniai indai buna istatyti i tam skirta metaline/plastikine/medine tara (futliara?) ir keliama uz taros rankenu o ne uz pacio indo paemus.


Cia tas pats ,kaip ir su prezervatyvu myletis Mirkt


Megsti kišt pimpala i stiklo dužį? Kitakart gali ir nebeprisiut...Mirkt



Tu kada issilaikei teises : dar sovietiniais laikais,ar jau dabartiniais? As dar sovietiniais ir mus rimtai moke pirmosios pagalbos pagrindu ir net iskaita reikejo laikyti.Tai,vat ten ir buvo toks klausimas,kaip pasielgti,jei rasite avarijoje suzalota zmogu su nutrauktom galunem,ju dalimis arba vyr.lyties organu (panomms sita klausima uzduodavo).Atsakymas buvo,kad reikia pasistengti suvynioti I sterilu maiseli,ideti I leda ir vezti I ligonine,kartu su nukentejusiu.Jei spesi 2 val begyje atvykti ir atlikti operacija,yra tikimybe,kad viskas veiks Juokiasi


deris
Senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 4731

2015-11-01 11:12 131 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: deris Įtraukti deris Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas ra:

Nebel rašė:
Liūdnas va jau 2 savaites stovi ir niekas ten neburbuliuoja. Pirma savaite islisdavo koks vienas kitas burbulas,o dabar is viso nustojo


Yra 2 galimi dalykai:
1.Butelyje vyksta reakcija (pasižiūrėk gerai ar kyla burbuliukai), bet rauginimo kamštis yra nesandarus ir todėl nematai burbuliukų išeinančių į vandenį.Sandarumą gali patikrinti pūsdamas orą atgal į butelį per žarnelę (pajausi ar eina per šonus kur nors ar ne)
2.Joks rūgimas nevyksta (sunku patikėti, nes sultys savaime turi rūgti).Atidaryk indą ,nupilk į švarią emaliuotą tarą ir palaikyk kelias valandas atvirą, kad gautų deguonies.Tada sandariai uždaryk ir tikrai turi burbuliuoti.

P.S.O sultis skiedei?



vienam inde vyno , po audringojo periodo ir vedinimo - niekas nebevyksta jau para laiko . Nebeuzsikuria . Temperatura 20+ , tiesa ir uadringasis periodas siame inde buvo toks ganetinai ramus . kaip uzkurti ?


Zhulikas Vilenskas
Blogas senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4590

2015-11-02 11:35 132 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

deris ra:

Zhulikas Vilenskas ra:

Nebel rašė:
Liūdnas va jau 2 savaites stovi ir niekas ten neburbuliuoja. Pirma savaite islisdavo koks vienas kitas burbulas,o dabar is viso nustojo


Yra 2 galimi dalykai:
1.Butelyje vyksta reakcija (pasižiūrėk gerai ar kyla burbuliukai), bet rauginimo kamštis yra nesandarus ir todėl nematai burbuliukų išeinančių į vandenį.Sandarumą gali patikrinti pūsdamas orą atgal į butelį per žarnelę (pajausi ar eina per šonus kur nors ar ne)
2.Joks rūgimas nevyksta (sunku patikėti, nes sultys savaime turi rūgti).Atidaryk indą ,nupilk į švarią emaliuotą tarą ir palaikyk kelias valandas atvirą, kad gautų deguonies.Tada sandariai uždaryk ir tikrai turi burbuliuoti.

P.S.O sultis skiedei?



vienam inde vyno , po audringojo periodo ir vedinimo - niekas nebevyksta jau para laiko . Nebeuzsikuria . Temperatura 20+ , tiesa ir uadringasis periodas siame inde buvo toks ganetinai ramus . kaip uzkurti ?


Paragauk vyna.Jeigu jis labia rugstus,tai gali buti,kad mieles suede visa cukru ir nebera is ko joms daugintis.Tokiu atveju,dadek kazkiek cukraus (siulyciau sirupo is cukraus ir vandens) ir duok per nauja pasikurti procesui.
Jeigu ,paragaves ,jauti,kad jauciasi saldumas,gali buti taip,kad pirmu kartu buvo prideta per daug cukraus ir to pasekoje,prisigamino per daug alkoholio,kuris uzmuse mieles.Siuo atveju,reiks ieskoti gyvu mieliu ir praskiesti vyna.


deris
Senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 4732

2015-11-02 12:25 133 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: deris Įtraukti deris Į adresų knygelę


Paragauk vyna.Jeigu jis labia rugstus,tai gali buti,kad mieles suede visa cukru ir nebera is ko joms daugintis.Tokiu atveju,dadek kazkiek cukraus (siulyciau sirupo is cukraus ir vandens) ir duok per nauja pasikurti procesui.
Jeigu ,paragaves ,jauti,kad jauciasi saldumas,gali buti taip,kad pirmu kartu buvo prideta per daug cukraus ir to pasekoje,prisigamino per daug alkoholio,kuris uzmuse mieles.Siuo atveju,reiks ieskoti gyvu mieliu ir praskiesti vyna.

pagaliau uzsikure , bet labai retai ir nedaug burbuliuku-nepataiko i kitu buteliu kuriama muzikos ritma...
jo , pakankamai rugstus o ir nuosedu tame butelyje buvo zymiai maziau nei kituose.
jokio stiprumo , spirito nesijaucia. Dadejau cukraus ir saldzios slyvu uogienes , gal skonis bus kitoks ?


Zhulikas Vilenskas
Blogas senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4591

2015-11-02 17:49 134 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

deris ra:


Paragauk vyna.Jeigu jis labia rugstus,tai gali buti,kad mieles suede visa cukru ir nebera is ko joms daugintis.Tokiu atveju,dadek kazkiek cukraus (siulyciau sirupo is cukraus ir vandens) ir duok per nauja pasikurti procesui.
Jeigu ,paragaves ,jauti,kad jauciasi saldumas,gali buti taip,kad pirmu kartu buvo prideta per daug cukraus ir to pasekoje,prisigamino per daug alkoholio,kuris uzmuse mieles.Siuo atveju,reiks ieskoti gyvu mieliu ir praskiesti vyna.

pagaliau uzsikure , bet labai retai ir nedaug burbuliuku-nepataiko i kitu buteliu kuriama muzikos ritma...
jo , pakankamai rugstus o ir nuosedu tame butelyje buvo zymiai maziau nei kituose.
jokio stiprumo , spirito nesijaucia. Dadejau cukraus ir saldzios slyvu uogienes , gal skonis bus kitoks ?




Aisku,kad bus kitoks skonis,jei jau idejai kitokiu uogu. As tokiu eksperimentu su uogiene nedaryciau - jei yra per daug uogieniu,tai yra kitokiu budu,kaip ja geriau perdirbti Mirkt
Bet,jei ziureti I busima gerima tik ,kaip I alkoholi, tai viskas us juom bus OK. Tik,laiku vedink ir nupildinek nuo iskritusiu nuosedu,kad neapkarstu ir nesusidarytu actas.

P.S.Siaip tai,reikia naudoti teisingas naturalias !!! vyno mieles+ju aktyvatorius ir vynas VISADA gausis puikus!


deris
Senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 4733

2015-11-08 15:21 135 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: deris Įtraukti deris Į adresų knygelę
na va jau du kartus vedintas ir nuo nuosedu nupiltas vynas vedinamas . Ar dabar dar galima dadeti serbentu sulciu ? Ar vien tik cukrus

Dar klausimas kur jieskote kamsciu ? nes tie is senuku ant ribos , i kita buteli krenta i vidu , per mazas diametras ? ermitaze , moki/nesi -tai tokia porno...


Zhulikas Vilenskas
Blogas senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4598

2015-11-08 17:11 136 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

deris ra:
na va jau du kartus vedintas ir nuo nuosedu nupiltas vynas vedinamas . Ar dabar dar galima dadeti serbentu sulciu ? Ar vien tik cukrus

Dar klausimas kur jieskote kamsciu ? nes tie is senuku ant ribos , i kita buteli krenta i vidu , per mazas diametras ? ermitaze , moki/nesi -tai tokia porno...


Sultis galejai pilti ir anksciau,gali piti ir dabar.Tik suprask,kad jos turi perrugti,kad susidraugautu su vynu.Taigi,bus taip,kad vel tures pasideti rugimo procesas.Kazkiek cukraus po-liubomu yra paciose sultyse ir to gali uztekti,kad vel pradetu burbuliuoti.Bet,del sventos ramybes,as dapilciau sirupo.
Kas del kamsciu,tai ju yra daug kur : tiek seniuose,tiek ermitaze, tiek ir specializuotose parduotuvese. Jie daug maz vienodi ir nera skirtumo kokius naudoti.


JonasKarpis
Ultra šaunuolis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 3086

2015-11-08 18:47 137 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: JonasKarpis Įtraukti JonasKarpis Į adresų knygelę
Standartiniams vyno buteliams turetu tikti 23-24 mm skersmens kamsciai. Jei pili i shipuchkes butelius reikia didesnio diametro.

ARSas
Geras senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4259

2016-03-04 23:46 138 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ARSas Įtraukti ARSas Į adresų knygelę
Šiandien nupyliau ketvirtą partiją acto, buvo rauginta 80 dienų, BET - jei pirmos 3 partijos acto gavosi normaliai, tai ketvirtoj sugalvojau pridėt alaus mielių, kad geriau išrūgtų, stipresnis gautus, tai paragaves buvau šoke - acto nei skonio nei kvapo, vietoj jo visai skanus ir gerai į kaušą kalantis obuolių vynas!!! Niekaip nesupratau šito bajerio, nes viskas vyko dviejuose 4,25 ltr talpos stiklainiuose, pridengtuose tik marle, visa laiką palaikant +25C/+28C šilumą, nesaugant nuo aplinkos poveikio kaip kad saugomas rūgstantis vynas... Manau kad kaltos tos alaus mielės, kurios kažkaip neleido gyvuot acto bakterijomNekaltas
Dabar galvoju ką toliau daryt - ar damaišyt cukraus, ar vyno mielių ir dar kartą paraugint jau kaip vyną, ar taip palikt fermentuotis - ką patarsit???Nežinau


Zhulikas Vilenskas
Blogas senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4642

2016-03-06 16:45 139 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

ARSas ra:
Šiandien nupyliau ketvirtą partiją acto, buvo rauginta 80 dienų, BET - jei pirmos 3 partijos acto gavosi normaliai, tai ketvirtoj sugalvojau pridėt alaus mielių, kad geriau išrūgtų, stipresnis gautus, tai paragaves buvau šoke - acto nei skonio nei kvapo, vietoj jo visai skanus ir gerai į kaušą kalantis obuolių vynas!!! Niekaip nesupratau šito bajerio, nes viskas vyko dviejuose 4,25 ltr talpos stiklainiuose, pridengtuose tik marle, visa laiką palaikant +25C/+28C šilumą, nesaugant nuo aplinkos poveikio kaip kad saugomas rūgstantis vynas... Manau kad kaltos tos alaus mielės, kurios kažkaip neleido gyvuot acto bakterijomNekaltas
Dabar galvoju ką toliau daryt - ar damaišyt cukraus, ar vyno mielių ir dar kartą paraugint jau kaip vyną, ar taip palikt fermentuotis - ką patarsit???Nežinau


As nerizikuociau gerti.Bandyciau perdarineti I acta.


ARSas
Geras senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4266

2016-03-06 16:53 140 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ARSas Įtraukti ARSas Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas ra:
As nerizikuociau gerti.Bandyciau perdarineti I acta.

Kodėl??? Kas gali blogo nutikti???Nekaltas


Zhulikas Vilenskas
Blogas senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4647

2016-03-08 10:55 141 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

ARSas ra:

Zhulikas Vilenskas ra:
As nerizikuociau gerti.Bandyciau perdarineti I acta.

Kodėl??? Kas gali blogo nutikti???Nekaltas


Todel,kad rugimas vyko ne per vandens uzrakta,o turejo kontakta su oru. Gal but,tai ir ne actas,bet kad jame yra acto,tai beveik garantuotas.


ARSas
Geras senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4278

2016-03-08 20:24 142 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ARSas Įtraukti ARSas Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas ra:

ARSas ra:

Zhulikas Vilenskas ra:
As nerizikuociau gerti.Bandyciau perdarineti I acta.

Kodėl??? Kas gali blogo nutikti???Nekaltas


Todel,kad rugimas vyko ne per vandens uzrakta,o turejo kontakta su oru. Gal but,tai ir ne actas,bet kad jame yra acto,tai beveik garantuotas.


Šiaip absoliučiai jokio acko prieskonio neina pajust, bet jei ir būtų mikro dalis - kas blogo? Aš kiekvieną rytą dvejuose šaukšteliuose acto išmaišau nepilną šauštelį medaus, puse šaukštelio imbiero ir puse šauštelio cinamono, užpilu stikline išrūgų ir geriu ant tuščio skrandžio pusvalandį iki pusryčių - labai pražvalina savijautą....


Zhulikas Vilenskas
Blogiausias senbuvis

Klube: VIP narys

Parašė žinučių: 4662

2016-03-21 11:11 143 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę
O as vakar paragavau nauja "kurini" - a la pommeau .Tai yra obuoliu vynelis,pamaisytas su kalvadosu ir kutri laika pagyvenes azuolineje backoje.Labai labai skanu ir labai grazi spalva!

tomiks
Naujas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 0

2020-05-29 23:59 144 žinutė iš 144 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: tomiks Įtraukti tomiks Į adresų knygelę
O jei naminio vyno nedarote, didelį gero vyno pasirinkimą rasite - https://www.primo-vino.eu/parduotuve/


Paskutinis puslapis. Atgal
Puslapiai: <pirmas 4 5 6 
Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.839 Žinučių forume 443.225 145 Narių klube 705 Banga.lt laikrodis 04:17 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: naminis obuoliu vynas

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai