Vyro - tėvo vaidmuo šeimoje
Medini, kodėl negalit ebūti tik tėvu? Neieškant prasmės, esmės? Tiesiog būti juo, būti su vaiku, šalia vaiko?
Kam kelti klausimus, kurie iš esmės neduos jokio atsakymo? Ir net nereikia turėti to atsakymo.
Šiom dienom aš namo grįžtu jau anskčiau ir stebiu vaizdą, kaip mažasis bėga link tėčio, puola ant kalo jam įžengus pro duris, net nespėjus nusirengti.
Pasidarė net savotiškas ritualas - įžengus būtina atsisėsti ir pasedėti prie durų ant kilimėlio. Visiems kartu. Tai ir sėdim, 4-riese.
Niekada gyvenime nesu mačiusi, kad vyras taip kraustytusi iš proto, dėl savo vaiko, kai jis griūna, susidaužia, užsigauna pirštuką ar šiaip verkia. Jis tiesiog - Tėtis.
Na dar noreciau papildyti: kudikiai nesuvokia savo lyties ir jie prisirisa prie zmogaus,kuris juo rupinasi. Taciau ateina toks momentas kai suvokiama, kad vaikas tai berniukas ar mergaite ir pasidaro idomus aplinkiniu elgesys. Vat tada ir pasidaro svarbus tevas (jei mazyliu rupinosi mama). Tai jo pirmas uzdavinys tiesiog buti, nors kazkiek (jei su vaiko motina negyvena kartu), formuoti rysi tarp vaiko ir tevo, zinoti, kad jis vaikui yra didelis autoritetas, pavyzdys.
Mano pastebejimas butu, kad tarp vaiko ir tevo neturetu "vertejauti" ar "tarpininkauti" motina, mociute, senelis, kaimyne ir t.t.
Nenorėčiau, kad tema nukryptų į aiškinimąsi kas kaltas.
Tema apie tėvą. Motina galėtų būti palyginimo subjektas.
Tėvo funkcijos, tėvo reikšmė, tėvo vaidmuo - apie tai norėčiau diskusijos.
Ar vyras ir moteris tiek supanašėjo, kad nebėra nei motinos nei tėvo funkcijų atskirai. Yra vienintelė auklės ir pajamų užtikrinimo funkcija.
Kadangi net mokytojo profesija dabar yra visiškai negerbiama (tėvas ilgus amžius buvo mokytojas), tai ar liko kažkas, ką tėvai gali duoti vaikams.
7 min per dieną bendravimo su vaiku - vidutinis laikas. Tik tiek bėra reikalinga.
Kazkaip cia izvelgiu vienashalishka nuomuone: ,lengva mamai ar sunku, , o kodel to neperfrazavus i lengva teciui ar sunku???Man , kazkaip, nelabai patinka, kai visas pokalbis krypsta tik apie tai, kad tik viena puse yra teisi ir vaikai ,dazniausiai, lieka su mamom, bet neimamma duomen, kiek gi vyru priziuri savo atzalas po skirybu.Tai gal tada ir meskim akmenuka i motereliu darza: kodel jos meta vaikus , noredamos siekti karjeros(kam tada ishvis reikejo vaiko), kam reikejo gimdyti jei galvoj vejas koshia smegenine ir galvoji, kad viska darys vyras?Galu gale kam tau vaikas, jei nejauti atsakomybes ir tu linkus labiau gyvent laisva ir nevarzoma gyvenima , kaip iki tol ir vaikas tau-tai tik kaip zaisliukas ir savo laiku buvai neatsakinga? Gal pashnekekim apie tai, o tada nuspresim, kuri gi puse labiau kalta ar nekalta del tokio vaiko tampymo, buk jis metuku, ar dvylikos metu amziaus
Medinis ra:
Manau, kad tai teisybė. Vaikai kvestionuoja pagrindus. Tą patį bandau daryti šiose temose. Panašu, kad vaikai teisūs.
Kvestionuoti pagrindus. Snabzdeti i marmura. Bandyti sustabdyti laika…
Medinis ra:
Dėl Tėvo - Vaiko ryšio aš neabejoju. Tiesą sakant neįsivaizduoju ką gali duoti motina vyresniam nei 5 metų vaikui.
Tiesiog myleti? Bet gal tai jau nebemadinga