Volfo naujienos
Tas blond kaip? Ar daug skiriasi nuo volfo kvietinio? Aisku kaina turbut didesne, nes gi “belgiskas”
bet tai slabnai reklamuoja, dabar ieskau info apie sia snaujienas, niekur nieko, ta prasme net savo psl nepristato:volfasengelman.lt/bravoras/lt/produktai/alus/
Tik šią savaitę paleido į prekybą ir turbūt tik firminėje parduotuvėje kolkas yra. Reklamą tai mačiau FB. Dėl skonio, tai man kaip ipos mėgėjui, šita IPA tikrai patiko ir tikrai pirksiu dar ir dar. Viskas gražiai suderinta, kartumas 30 mano skoniui pats tas, nors gal net kiek kartesnis atrodo nei 30. Draugas dirba volfe, tai sakė deda į šitą IPA 9 kartus daugiau apynių nei į lagerį. Blond nuo kvietinio pakankamai stipriai skiriasi. Kvapas šito labai skanus, nors neuosčiau, bet prieš gurkšnį net atsitraukiau - sakau, oba kas per kvapas. Skonis lengvas, labai vaisinis, tekstūra faina. Panoms ir lengvesnio alaus mėgėjams labai patiko. Man, mėgstančiam kartesnį alų, IPA geriau. Šitas toks nebent gyvenimo pasisaldinimui. Kaina firminėje parduotuvėje labai padori - 0,73€. Paragauti tikrai verta. Flandrijos pinta sakyčiau nepavyko, o šitie du labai stiprūs savo kategorijų alūs.
na sudominai del blond, reikes paragaut, man patinka kvietiniai, IPA nesu megejas, na kartais nebent ant “ekstrymo” del kartumo
Blond paimtas, pranesiu atsiliepimus veliau Ipa, Blond 74 ct, flandrijos pinta 87 ct (prekybcentriuose virs euro). Tad kainos neblogos firmineje parduotuveje. Pilzeno isvis 55 ct tik (gal akcija, nes “gera kaina” pazymeta). Tiesa pvz porteris 85ct, nors iki 79 ct visada (IKI kazkodel issiskiria, nes visur kitur porteris ir kiti volfo brangesni, o va iki jau visus metus 79 ct). Cia pastebiu, nes porterio megejas esu
As kazkakip nelabai gal jautrus skonio receptoriams, man blond tai LABAI panasus i volfo kvietni. Skirtumas - silpnesnis bei truputi daugiau citrinos/vaisiu. Tai yra toks labiau susvelnintas/sumoteriskintas/maziau alaus skonio/kartumo kvietinio variantas Kita vertus ar gali labai jau ten skirtis tie kvietiniai, tad tose ribose kiek teoriskai galetu skirtis gal ir zenkliai skiriasi. Nes tarkim jei ant tiek skirtusi kokie nors mainstream lageriai tai jau is tiesu butu DAUG, nes jie isvis beveik nesiskiria Bet kokiu atveju rinkciausi turbut kvietini vietoj blond del to, kad jis daugiau alus nei alaus gerimas. Tiesa butu gerai palygint is karto, nes kvietini jau seniai ragaves esu.
Tai faktas, kad negali tos pačios kategorijos alūs ženkliai skirtis. Svarbu turbūt pirmieji iš didžiųjų IPA išvirė ir išvirė labai neblogai.
beje ant etiketes (graziausia mano matyta pastaruju metu alaus skardine, kolekcininkai pirks turbut): AROMATIZUOTAS kvietinis alus. 4,5% Sudetis: vanduo, kvieciu, mieziu salyklai, cukraus sirupas, kvapiosios medziagos, apyniai.
Man įdomu, ką jie turėjo omenyje ant skardinės užrašydami - Saikingos pasiūlos. Ar čia suprask, kad ragauti po nedaug? Ar, kad bus išvirtas ribotas kiekis? Net susiradau flandrijos pinta paveiksliuką, tai ten ant skardos rašo niekalus - iškilios prigimties. Nes būtų gaila, kad IPA būtų numatę tik ribotą laiką virti.
Beje, nepaminėjau, kad kartumą volfas matuoja kažkokiais EBU. Kitoje pusėje lietuviškai kartumas. Negi supainiojo su IBU?
EBU ir IBU tai beveik tas pats, vienas europinis, kitas tarptautinis: The European Bitterness Units scale, often abbreviated as EBU, is a bitterness scale[17] in which lower values are generally “less bitter” and higher values “more bitter”. The scale and method are defined by the European Brewery Convention, and the numerical value should be the same as of the International Bittering Units scale (IBU), defined in co-operation with the American Society of Brewing Chemists.[18] However, the exact process of determining EBU and IBU values differs slightly, which may in theory result with slightly smaller values for EBU than IBU.[19]
O kitoje puseje tai jau galbut supainiota, nes ten kur kartumas EBC parasyta EBC tai spalva… Saikingos pasiulos skamba kaip riboto kiekio, juolabd, kad kitoj pusej limited supply ta irgi reikstu. Labai logiska, ta prasme as tik pamates tavo foto jau pagalvojau, kad tai bs laikina serija (visgi nera gerai per daug skirtingu rusiu tureti aludariams, jie to ir nepropaguoja). Turi keleta nepertraukiamu rusiu ir paskui daug vis rotuoja naujoviu.
Manau daug kas priklauso nuo pirkimo. Pvz bohemijos tikrai vykęs alus ir daug kam patinka. IPOS taip pat vykęs tuo labiau mažai konkurentų, aišku kitas dalykas, kad daug žmonių kaip ir tau, tiesiog netinka jo skonis.