Victoria Sponge Cake
pagerintas nes originaliai tai tera dvisluoksnis biskvitas su braskiu dzemu ir saldzia plakta grietinele. As kepiau trisluoksni ir ant kiekvieno grietineles sluoksnio dar pridejau pjaustytu svieziu braskiu ir pati biskvita suliejau su cukraus sirupu; ir grietinele plakiau su kondensuotu pienu. Rodos tiek ‘pagerinimu’ Sitas tortas labai greit pagaminamas ir galima tuoj pat valgyt, tad tinka netiketiem sveciam vaisint (aisku, jei jie bent pries valanda pranesa, kad atvyksta ) O sitas tortukas keliavo i brolio darba, dekretiniu atostogu pradzios proga
Tai kaip ir aišku, ko laukiamasi? O torčiuks - graaažus Na apie skonį net nedrįstu kalbėt
Man irgi tokio reiks,tik ružavo…
Ruuuut?
jep, jep, jep, busiu dede as ir jau tuoj tuoj, uz savaiteles vienos, kitos. Tuoj suregsiu receptuka
avietės> kiek paziuriu jusu gaminiu tai as jusu kulinariniais sugebejimais labai zaviuosi. nebent jus profesionali kulinare arba foto tik kaip pavizdys is neto
deeekui visos foto mano, nedrisciau vogti is kitu as esu savamoklse, visai ne jokia kulinare ir tuolab neprofesionale. tsakant, vis dar mokausi ir augu. Augu ir mokausi. O mokausi tai is interneto, nes mano mama tik bandeles ir duonas kepa, o mociutes ir nekepejos… tai as net nzn iskur pas mane yra nesvietiskas noras kepti tortus, pyragus, sausainius ir t.t. ir prasom kreiptis i mane tu, nes as dar laaabai jauna ir siaip manau, kad tikrai dar laaabai jauna
Biskvitam: 5 kiausiniai 230 g cukraus 80 ml aliejaus 230 g miltu 1 a.s. kepimo milteliu Kiausinius gerai isplakti su cukrumi, iki purios mases, kokias 5 min. Tuomet bemaisant, leta srovele supilti alieju, ir dar paplakti viska pora min. Suberti miltus ir kepimo miltelius ir viska gerai ismaisyti. Tesla pasidalinus i tris dalis iskepti tris biskvitus ikaitintoj orkaitej iki 190 laipsniu, apie 8 min kiekviena. Arba kepti viena dideli biskvita apie 35 min ir atvesus jam, perpjauti i tris lakstus. Taip pat reikes triju dideliu saukstu braskiu dzemo, 500 ml plakamos grietineles, skardines saldinto kondensuoto pieno ir 500 g braskiu. Grietinele isplakti su kondensuotu pienu iki stangrios mases, zinoma, neperplakti . Tuomet i tortine deti pirma biskvita, sutepti ji braskiu dzemu (galima dar sulaistyti cukraus ir vandens sirupu, kuris darosi is 200 ml vandens ir 3 saukstu cukraus; bet nebutinai), uztepti puse gritineles mases ir sudeti puse supjaustytu braskiu. Tuomet dedam antra biskivta, kartojam viska ir galiausia uzdeje trecia biskvita sutepam ji braskiu dzemu ir virsu jau puosiam kaip norim. Galima aplieti sokoladu, galima tiesiog apdeti braskem, arba palikti niekuo nepuosta, tiesiog aptepta braskiu dzemu ir tiek
Grazus lialius
Lialius dar bus gražus Na kiek supratau
aciu, diudia taip taip, lialius dar bus, atvykimo data rugpjucio 8 , jei viskas gerai
Liūtuks
Pagarba
avietes>paieskok kulinaru genu proseneliuose as ir megstu is neto rades koki skanu recepta pasigamint tik gaila ner laiko tobulint sugebejimu daznai
Lenkiu galva pries jauna avietele
kiek čia pavarvinu seilę į avietės gaminius, tai kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad jei ji norėtų, tai tą pačią dieną galėtume eit prie altoriaus… ot gerai gyvenčiau maisto atžvilgiu
gerai gyventum ir kitais atzvilgiais aciu uz pagyras
kitų atžvilgių nematau kolkas bet maisto atžvilgiu būčiau garbinamas ir garbinamas