Vartotojas


Vartotojas

Windows Vista Kompiuteryje yra 2 vartotojai: Administratorius (su slaptažodžiu). Vartotojas (Standard User). Viskas kaip ir tvarkoje. Taciau dažnokai prireikia naudoti HP SD korteliu formatavimo programa HPUSBFW V2.2.3.exe Paleidžiant programa išmeta: “Permission denied. The administrator rights are required to run this tool.” Paleidžiant spaudžiu dešini klaviša ir renkuosi “Run as Administrator”. Vistiek išmeta: “Permission denied. The administrator rights are required to run this tool.” Ar imanoma paleisti HPUSBW nepersijungus i Administrator account?

Run as admin Šypsena

GDRC: man niekada tai neveikdavo. tipo nustatai ALWAYS RUN AS ADMIN, bet tada ALWAYS praso slaptazodzio Cha cha

Kur čia pasirinkimas “Always run as administrator” ? Pas mane rodo tik “Run as Administrator” bet vistiek nepasileidžia dalis vykdomųjų failų.

Dešiniu pelės, Properties, Compatibility tab’as…

Matyt programa labai sena ir nepritaikyta UAC.

UAC atjungtas. Niekada nenaudoju UAC. Property -> Compatibility -> Privilege level yra neaktyvus. Bandžiau iš Administrator acc.

tai ijunk UAC ir tada bandyk.

Išjungtas UAC? Really?..

Administrator acc įjungiau UAC. Įėjau į properties ir aktyvavau Privilege level. Prisijungus paprastu vartotoju. Pasirinkus vykdomą failą “Run as administrator” išmeta prašymą įvesti Administrator slaptažodį. Įvedus slaptažodį vykdomasis failas pasileidžia. Pas paprastą vartotoją UAC atjungtas (pas Administratorių - Įjungtas).

Paaiškink, kodėl tu atjungęs UAC? Tik nereikia verksmų, kaip tai maišo. Sukurta padidint saugumą, o tu atjungi…

UAC atjungiau būtent dėl “trukdymo”. Teoriškai iš paprasto vartotojo acc beveik nieko neina instaliuoti, todėl prireikus kažką instaliuoti dažniausiai reikia persijungti į Administrator acc (na dabar pakanka pasirinkti Run as administrator ir įvesti slaptažodį). Kas link saugumo. PC naudojuosi jau ilgai. Dėl kažkokių piktybinių programų/virusų dar nei karto neteko nukentėti. Iš banko sąskaitų pinigai nedingo. Tai UAC atjungimas nieko nei pridėjo nei atėmė.

Dabar isbandyk Dublio zinute 21:09 parasyta. Ar suveiks?

Pardon, o kodėl reikia PERSIJUNGTI į admin accountą? Marazmų prisidarai, po to verki, kai kaltas būni. UAC įsijunk, tai iš paprasto userio bandant instaliuoti softą tiesiog iššoks UAC langas, kuriame galėsi suvesi admino username ir pass, ir nereiks nieko persijunginėti. Paprastas useris tam ir kuriamas, kad nebūtų pridirbta nesąmonių. Atjungiant UAC tiesiog grįžti į xp laikus Blogai

Dabar viskas tvarkoje. Pas Administratorių įjungiau UAC. Aktyvavau Privilege level “Run this program as Administrator”. Dabar visais atvejais pasirinkus Run as administrator prašo slaptažodžio (ankščiau rašydavo Access denied).

Nepagalvojau kad UAC atjungimas neleis naudotis Run as administrator. Neviską eina instaliuoti iš paprasto vartotojo nors ir pasirenki Run as Administrator ir įvedi slaptažodį. Tarkime Autodata susiinstaliuoja bet nepasileidžia. Iš Administratoriaus acc suinstaliavus viskas puikiai veikia.

Tai gal grąžink viską taip, kaip microsoftas numatė?? T.y. UAC visiems vartotojams. Nereiks spaudinėti Run as Administrator, tiesiog, kaip jau anksčiau rašiau, iššoks UAC langas, kai to reikės, kuriame suvesi kredencialus.

Paleisti user aplinkoje admin teisėmis (W7 veikia, turėtų veikti ir Vistoje): target (paskirtis) langelyje prieš kelią (pvz.: C:\video reg…) įrašyti pradžią su kompiuterio vardu (C:\Windows\System32\runas.exe /savecred /user:Namukomps\administrator ir paleisti vartotojo aplinkoje - paprašys slaptažodzio - įvesti ir daugiau veiks visada su admin slaptažodžiu. orig eilutė: C:\WINDOWS\system32\runas.exe /savecred /user:Namukomps\administrator “C:\Video registratorius\English\maincar.exe”

Dublis teisus. Reikia UAC, kad butu by default visiems vartotojams kompe. Tada kokie nos nustatymai ar pakeitimai, kuriems reikia admino teisiu, visada reikalaus slaptazodzio. Patogus dalykas dirbant su ribotais vartotojais. Taip