užmaišiau duoną
kepsiu vakare, įkelsiu ir galutinį rezultatą
Įdomu įdomu …
mes irgi kepam
O į skardą nieko neįklojei nes vieną kartą kepiau nieko neįklojus tai turėjau ką veikti kol išėmiau
čia teflonas, tai prie jo man dar nėra niekas prikepę, bet ištepiau aliejumi ir pabarsčiau sezamo sėklomis - pagal receptą
Lauksim rezultato ir recepto
be “E”?
kur rezultatas ? :}
Valdžia, be Soulmeitas, netrukus eisiu kept, kildint ilgai reikia
nepasisekė! tai, kad nesidaryčiau gėdos, rezultato foto nekelsiu bet už tat skonis dieviškas
o receptas ne iš čia kartais? jurbarkosviesa.lt/Priedai/Trys-kampai/Skaniausia-duona-namu ose-su-meile-iskepta
receptas iš tetos, bet vienas tai labai panašus
pirmasis? Man įdomu, kaip iškilo beveik vieni ruginiai miltai be jokio raugo ir mielių . Ar čia kas praleista? Gal gali savo receptu pasidalinti?
1kg kvietinių/ruginių miltų 100gr saulėgrąžų 100gr sėlenų 100gr linų sėmenų 100gr avižinių dribsnių 3-5 šaukštai cukraus 2-3 šaukšteliai druskos 1l šilto nevirinto vandens raugas bet man duonos tešla išėjo labai kieta ir nekilo beveik pasilikau raugo kitai duonai, bet jei ir ta neišeis, tai nežinau tada, nes receptas tikrai geras, pati valgiau tetos duonos - fantastiška, o maniškės tik skonis geras…
va va, žiūriu, tavo recepte raugo yra. Čia jau realiau . O kiek jo reikia dėti? Gal per mažai įdėjai, todėl nekilo? Miltus dėjai maišytus kvietinius su ruginiais> Vien ruginių sunkiai kyla, reikia kvietinių.
nuo užmaišytos tešlos riekia palikt 3 šaukštus, tai tiek ir turėjau. vien ruginius miltus dėjau.
Susinervinau :} Rezultato vistiek noriu …
Duonos raugą su keliais šaukštais miltų, kmynų, cukraus ir druskos kildinu 2 paras šiltoje vietoj. Tiesa komponentus be raugo reikia užplikyti karštu vandeniu, o kai praaušta sudėti raugą. Po 2 parų supilu likusius miltus, cukrų ir užminkau tešlą, o jei gaunasi kieta į tešlą įpilu šilto vandens. Po to sudedu tešlą į skardą išklotą kepimo popieriumi ir dar kildinu 6 valandas šiltoje orkaitėje. Tešla labai gerai iškyla ir kepu karštoje orkaitėje.
Aš raugą pirmiausia ištirpinu šiltam vandeny su cukrum ir druska,ir tik tada dedu miltus, gal kartais neišsimaišė gerai. Ir su miltais abrakadabra, kai dedu tiktai rupius ruginius,tai jų kiekį reik gerokai pamažint,nei kvietinių kad dedu. Ir užminkius reik šiltai apklostyt,ir prie radiatoriaus laikyt,nes mėgsta šilumą duonyte. Nenusimink, kitą syk jau geriau išeis.