užmaišiau duoną


užmaišiau duoną

kepsiu vakare, įkelsiu ir galutinį rezultatą Taip

Įdomu įdomu …

mes irgi kepam Šypsena

O į skardą nieko neįklojei ??? nes vieną kartą kepiau nieko neįklojus tai turėjau ką veikti kol išėmiau Nežinau

čia teflonas, tai prie jo man dar nėra niekas prikepę, bet ištepiau aliejumi ir pabarsčiau sezamo sėklomis - pagal receptą Nekaltas

Lauksim rezultato ir recepto Taip

be “E”?

kur rezultatas ? :}

Valdžia, be Soulmeitas, netrukus eisiu kept, kildint ilgai reikia Mirkt

nepasisekė! tai, kad nesidaryčiau gėdos, rezultato foto nekelsiu Cha chabet už tat skonis dieviškas Niam niam

o receptas ne iš čia kartais? jurbarkosviesa.lt/Priedai/Trys-kampai/Skaniausia-duona-namu ose-su-meile-iskepta

receptas iš tetos, bet vienas tai labai panašus Taip

pirmasis? Man įdomu, kaip iškilo beveik vieni ruginiai miltai be jokio raugo ir mielių Nekaltas. Ar čia kas praleista? Gal gali savo receptu pasidalinti?

1kg kvietinių/ruginių miltų 100gr saulėgrąžų 100gr sėlenų 100gr linų sėmenų 100gr avižinių dribsnių 3-5 šaukštai cukraus 2-3 šaukšteliai druskos 1l šilto nevirinto vandens raugas bet man duonos tešla išėjo labai kieta ir nekilo beveik Nežinau pasilikau raugo kitai duonai, bet jei ir ta neišeis, tai nežinau tada, nes receptas tikrai geras, pati valgiau tetos duonos - fantastiška, o maniškės tik skonis geras…

va va, žiūriu, tavo recepte raugo yra. Čia jau realiau . O kiek jo reikia dėti? Gal per mažai įdėjai, todėl nekilo? Miltus dėjai maišytus kvietinius su ruginiais> Vien ruginių sunkiai kyla, reikia kvietinių.

nuo užmaišytos tešlos riekia palikt 3 šaukštus, tai tiek ir turėjau. vien ruginius miltus dėjau.

Šypsena Susinervinau :} Rezultato vistiek noriu …

Duonos raugą su keliais šaukštais miltų, kmynų, cukraus ir druskos kildinu 2 paras šiltoje vietoj. Tiesa komponentus be raugo reikia užplikyti karštu vandeniu, o kai praaušta sudėti raugą. Po 2 parų supilu likusius miltus, cukrų ir užminkau tešlą, o jei gaunasi kieta į tešlą įpilu šilto vandens. Po to sudedu tešlą į skardą išklotą kepimo popieriumi ir dar kildinu 6 valandas šiltoje orkaitėje. Tešla labai gerai iškyla ir kepu karštoje orkaitėje.

Aš raugą pirmiausia ištirpinu šiltam vandeny su cukrum ir druska,ir tik tada dedu miltus, gal kartais neišsimaišė gerai. Ir su miltais abrakadabra, kai dedu tiktai rupius ruginius,tai jų kiekį reik gerokai pamažint,nei kvietinių kad dedu. Ir užminkius reik šiltai apklostyt,ir prie radiatoriaus laikyt,nes mėgsta šilumą duonyte. ŠypsenaNenusimink, kitą syk jau geriau išeis.