Upėtakiai

Nebūk toks tikras dėl savos kūrybos Nekaltas

tai tu Runci kito nei galvojiKatė esiNekaltas

Na mano kuryba pavasari turetu isvysti pasauli. Savaime aisku jei kazkas nepavyktu, mastume apie isivaikinima Nekaltas

Taigi , o gal kas gali paneigti??? gal kas zinot koki slapta upeliuka auksciau uztvankos , kuriame sekmingai gyvena ir veisiasi upetakiai po uztvankos pastatymo ??? Nekaltas
pavadinima galit nerasyti , idomu tik butu suzinoti ? Nekaltas
iki siol kiek esu tikrines tokiu patvenktu upeliu tai visi tusti, tik viename esu pagaves, kuris be pagrindinio isejimo is uztvankos sulinio turi dar viena - toki sliuza kuris per dideli potvyni ira atidaromas.
Tai speju kad upetkiai kuriuos pagavau butent tada pro ten ir sueina Nekaltas

omzas yra pagaves virs pusmetrio upetaki, upelyje, kuris tarp ezeru yra, bet manau kad ten buvo vaivorykstukas kuris pabego is netoliese esanciu tvenkiniu Taip

maziau nusisnekek,ok? pats tu vaivorikstukas Taip

na kiek snekejom private, uztikrintas kad ten margis - nebuvai, net suabejojai kad slakys ten Cha cha kadangi slakiui ten tikrai nevieta - realiausia, kad pats kaip pradedantysis supainiojai vaivorykstuka su margiu Gerai juolab tikrai is salia esanciu prudu buvo daug pabegusiu vaivorykstuku TaipCha cha

Esu susidures su tokiu variantuTaip Beastmasteris neduos meluotLabas

aš žinau prūdą, per kurį perbėga upėtakinis upelukasGerai gyveno, gyvena ir gyvens ten upėtakiai dar ilgai. mes laikini, o upėtakiai amžiniŽvaigždė nėra aiški ten jų migracija, bet pagaunam ir prūde, ir upelukyGerai tiesa, prūde galėtų gyventi ir labai stambių - nieks nežino, bet gaunas atvirkščiai - visus didžiausius sumedžiojam upeluko giliausiose vietoseKietas taigi, išvada: upėtakis kaip ir beprisitaikytų, visdėlto, pirmoj eilėj upelinė žuvisMyliu

to Maxsas

Kas del Salantos, tai gan teisinga info turite Šypsena Siaip pats kiles is Salantu, tai vaikysteje daug ten zvejojau. Kas del upetakiu, tai si upe ju tikrai negailedavo, kol keliu kilometru atkarpoje atksciau uztvankos nepradejo siausti elektrikai Liūdnas Butent del sios priezasties ju ir sumazejo smarkiai (tiesa, nezinau kokia situacija dabar… mano info yra 7 metu senumo). Bet faktas tas, kad rudeniop visi upetakiai pasitraukdavo i aukstupi. Kadangi upe yra Vakaru Zemaitijos aukstumoje, tai ji (link aukstupio) pakankamai greit sekleja, todel nuo Salantu uztvankos yra kokiu 3km ruozas tinkamas upetakiams, po to i upes lieka vos ne persokamas upeliukas. Taigi brakushoms nera labai daug vargo “issukuoti” visa zuvinga atkarpa. Liūdnas O pacioj uztvankoje upetakiai kibo tais metais kai buvo uztvenkta upe. Ten buvo fenomenalus reikslinys. Tikriausiai jiems susuko galvas staigiai pasikeitusi aplinka. Upetakiai suplauke i giliausias vietas (~5m) prie pat uztvankos. Ir kibo nesveikai…(ir svarbiausia - vidurvasary… kai vandens temperatura >20 laipsniu). Tai ju ten per menesi isgaude nerealu kieki. Po to gal 8 metus nepasijaute ju populiacijos nurmalizavimosi, nes pasidziaugti buvo galima tiek vienu kitu atsitiktiniu laimikiu per metus… Liūdnas

Tiesa, nesu banges "ieskoti" upetakiu Vilniaus apylinkese. Susidomejau planu paspiningauti pradedant "Voke" ties grigiskem ir keliaujant link Neries, o po to Neries "tikrinimas" ties Vokes itekejimu i Neri. Ar turi perspektyvu toks planas? Gal kas gali pasidalinti patirtimi? Buciau dekingas.

Sveiki visi kas sveikiLabas

Kadangi esu naujokas čia, bet upėtakiai tai mano stichija, pabandysiu kartais kokį trigrašį savo įkišti kai kuriais klausimais…Nekaltas

Klausimėlis: ar šiaip chebryte susibėgat kartais kur prie alaus šnektelt apie upėtaukšlius ar ne?

Kol kas tiek, dėkui ir Labas

Galim susibėgt Taip iš kur tu?

ten maži…sliekiniai upėtakiukai…+ girdėjau ne kartą ten elektra praeita…

Gal kas paskutiniu metu bandėte ieškoti upėtakių Šalčios žemupyje arba Merkyje ties ta vieta kur įteka Šalčia? Įdomu, ar verta važiuoti apie 100km, kad pažuklauti tose vietose?

P.S. paskaičiau senose šio forumo temose (2002m.), kad norint žvejoti Šalčioje reikia įsigyti klubo "Merkys" leidimą… nors visuose mano peržvelgruose šaltiniuose minima, kad žvejoti šioje upėje galima su paprastu Aplinkos ministerijos leidimu…

To Runcis - Aš iš Vilniaus.

To Zeimaris - Šiuo metu manau važiuoti į tas vietas tikrai nevertaKietas

Dėl leidimų: Kažkada (berods užpernai) buvo pasirodžiusi info, kad ŽK “Merkys” mokesčius rinkdavo neteisėtai, tipo klubo statusas tam netinkaNekaltas

kazkada "merkio" klubas nuomojosi berods merki ir ten tuos leidimus pardavinejo, o jau pora metu, kaip ju nuomos terminas lyg ir pasibaige…

O kaip reikalai su upetakiais Spengloj.Seip turetu but juk Merkio intakas.Ir Duobupi turetu but.Gal kas esat bande ten zvejot???

Spengloj reikalai blogi labai nužvejota upelė.

Buvau Spengloi Treciadieni ,Tokios tuscios upes jau seniai neteko matyti.Siandien buvau kitam upelyje,vienas kliovas gero upertakio ir viskas.