UAB Elektrum Lietuva rekomendacijos kodas: IK6UA

Sveiki,
Kaip žinote, iki 2022-06-18 turite pasirašyti sutartį su nepriklausomu elektros energijos tiekėju, jei papuolate į II-ąjį elektros rinkos liberalizavimo etapą (suvartojimas 1000-5000 kWh/metus) arba iki 2022-12-18, jei papuolate į III-ąjį etapą (suvartojimas <1000 kWh/metus).
Aš asmeniškai pasirašiau sutartį su UAB Elektrum Lietuva, pasirinkdama nefiksuotos kainos planą (šioje įmonėje planas vadinasi “Pažangus”), nes lyginant su kitais nepriklausomais el. energijos tiekėjais, UAB Elektrum Lietuva tiekėjo marža yra mažiausia - 0.00605 Eur/kWh (PVM jau įvertintas). Jei taip pat nuspręsite pasirinkti šį tiekėją, siūlau pasinaudoti rekomendacijos kodu, kurį pateikiu žinutės pabaigoje, nes šis kodas ir Jums, ir man suteiks papildomą 9.99 Eur nuolaidą sąskaitai už elektrą. Jums netgi nebūtina pasirinkti planą “Pažangus”, nes rekomendacijos kodas galioja visiems UAB Elektrum Lietuva siūlomiems planams.
Rekomendacijos kodas, kuris suteiks Jums 9.99 Eur nuolaidą ir kurį reikia nurodyti, pasirašant sutartį su UAB Elektrum Lietuva: IK6UA

Tai yra vienkartine nuolaida? Ar yra kokie nors papildomi mokesciai, kaip aptarnavimo ir pan.?

O jus jau pasiraset seniau, ar vis dar ne?

Taip, ta 9.99 Eur nuolaida yra vienkartinė, bet ji neatima Jums galimybės gauti kitas nuolaidas. Pvz., aš žinau, kad UAB Elektrum Lietuva taip pat suteikia ir 15 Eur vienkartinę nuolaidą pirmai elektros sąskaitai, renkantis planus su fiksuota kaina (aš rinkausi su kintama kaina) - tai tos nuolaidos sumuojasi…
Mokesčiai nepriklauso nuo to, ar pasinaudosite rekomendacijos kodu bei 9.99 Eur nuolaida ar nepasinaudosite. Ar bus mėnesinis mokestis, priklauso tik nuo to, kurį ESO tarifo planą pasirinksite. Taip, taip - pasirašant sutartį su nepriklausomu tiekėju (šiuo atveju, su UAB Elektrum Lietuva), Jums dar reikia nurodyti ir ESO tarifo planą: jei suvartojate nedaug (iki 190 kWh/mėn), Jums labiausiai apsimoka rinktis “Standartinį”, jei daugiau - tuomet “Namai” arba “Namai plius”. “Standartinis” neturi mėnesinio mokesčio, o “Namai” ir “Namai plius” - turi, bet užtat 1 kWh skirstymo kaina yra mažesnė.
Kiekvienu individualiu atveju reikia skaičiuoti pagal vidutinį elektros energijos suvartojimą. Puslapyje https://www.elektrum.lt/lt/namams/elektra yra skaičiuoklė su visais UAB Elektrum Lietuva planais.
Beje, atkreipiu dėmesį, kad toje skaičiuoklėje neįvertinta iki 0.09 Eur/kWh valstybės kompensacija. Su šia kompensacija 2022-07-01…2022-12-31 laikotarpiu dauguma vartotojų mokės 0.24 Eur/kWh tarifu.

@Buhalteris: jei manęs klausėte, tai atsakau, kad aš savo sutartį su UAB Elektrum Lietuva pasirašiau jau prieš savaitę.

Trečiojo etapo terminas nusikėlė, bet vienkartinę 9.99 EUR nuolaidą ir toliau galite gauti, jei sudarysite UAB Elektrum Lietuva sutartį su rekomendacijos kodu IK6UA
Ypač aktualu ir tiems, kurie papuolė į II-ąjį etapą, bet vis dar nepasirinko nepriklausomo elektros energijos tiekėjo.