..........................................

na bent jau ACC pagerk Nekaltas

as tavo vietoje keliauciau i vaistine ir prasyciau kokiu vaistuku nuo kosulio Šypsena.buna visokiu ciulpiamu tabletikiu ir ne tik, kurios atsaldo gerklyte ir bent kiek nuima kosuli.

Mano mama tokiu kosuliu jau ketvirtas menesis koseja.Jau visokius vaistus isbande,ir antibiotikus ir gere ir leidosi.O siuo metu darosi ivairiausius tyrimus. O vakar kalbejausi su viena gydytoja,kuri tris metus taip kosejo ir vis jai negalejo rasti priezasties,kol galu gale rado chlamidijas.Kai tik issigyde - praejo.

Kas tos chlamidijos?

tai as geriau vaistus, bet pas mane nakti nuo pat mazens(kuri laika buvo praeje) toks kosulys jo pradine stadija Nekaltasanksciau mama duodavo sauksteli cukraus ir as uzmigdavau, o dabar atsikeliu arbatos prigeriu,cukraus prisiciulpiu nieko nesigauna Ne

ko tik as negeriu, bet as galvojau gal yra kokiu senu tradiciju numalsinti kosuli Nekaltasviena karta dave drauge labai stipriu raminamuju Nežinaubet Žliumbiapo to apalapau Nežinautai turbut nieko nepasiulysit?

alijosius su medum lyg ir Nekaltasbet negarantuoju… Seip tai siulyciau issitirti, kokia gi kosulio priezastis Taip Kai zinosi priezasti, paaiskes ir kaip gydyti Mirkt

Klausykit ar tas kosulys nepanasus i silpna tuberkuliozes apraiska? ApakęsYpac jei jis tesiasi jau eile metu…Gal vertetu tyrimus pasidaryti?

Jei gerkles neskauda, bet yra kosulys, pades ACC ar ambroheksalis. Jei skauda ar perasti gerle, reikia Neo -Angin ciulpti ir kontratussinas arba Dexofan. O letinis kosulys paprasciausiai gali buti del uzpakalinio nosiarykles sindromo arba pasalinio kai kuriu vaistu poveikio. Aisku, reikia padaryti kai kuriuos tyrimus.

chlamidijos susije su kosuliu?! Apakęs geras…

Sako,kad buna ŠypsenaNa, o as uzrasiau mama i tuberkuliozes ligonine konsultuotis.Tai jau nuejo is pat ryto,paziuresim,ka sakys .

Plauciams ir bronchams isvalyti galiu pasiulyti dvi priemones: Pirmoji-ciobreliu arbata.(2 saukstus ciobreliu uzpilti stikline verdancio vandens,uzdengti,palaikyti valanda,nukosti).Gerti silta visa diena po gurksneli. Antroji-alijosius.7 lapus ne jaunesnio kaip 3 metu alijosiaus nuvalyti,nupjauti krastus,sumalti su zieve,isspausti sultis.I jas ideti 7 saukstus lydyto sviesto,7 saukstus medaus ir 4 saukstus kakavos milteliu.Vartoti po sauksta 3 kartus per diena po valgio.Geresnio efekto sulauksime,jeigu sauksta misinio imaisysime i puse stiklines silto pieno ir isgersime.Tokia porcija pakartoti viena karta per du menesius.Jos uztenka 14 dienu.Nuo tuberkuliozes,plauciu uzdegimo alijosiaus “sokolada” reiktu vartoti 3men kasdien.Galima kartu gerti ir ciobreliu arbata. Jei niekas nepadeda,tai kodel nepabandzius?

Letinio kosulio priezastimi chlamidijos tikrai gali buti, bet retai. Matai, jei jau per daugeli menesiu yra zmogus vartojes ivairiu antibiotiku, kai kurie pataiko aklai ir isgydo, net jei ten ir buvo, chlamidijas. Bet galima rasti antikunius pries jas.

ko jin tau dave nuo kosulio?? gal relaniumo?

Dar nuo kuosulio labai padeda islandines kerpes arbata Šypsenabet labai neskani,su medum reik gerti 3 kart per diena po valgio.Dar tokiu pat tableciu yra ciulpiamu,bet jos tik prafilaktishkai padeda. Šypsena ex,ir as jau naktimis kosiju Žliumbia ypac jej sushalu.

karstos arbatos(pvz ciobreliu su medumi)+ nusipirk ciulpiamu pastiliu(jei kosulys nakti prasideda nuo gerkles perstejimo).Kaitink kojas pries miega karstame vandenyje ir stenkis nepersalt labiau. Jei kosulio gydymas uzdelstas-geriau pasikonsultuot su gygytoju.Sveik Gėlė