SOS. Ar galima vykti i Indija nesiskiepijus nuo nieko?

SOS. Ar galima vykti i Indija nesiskiepijus nuo nieko?

nusipirkom kelione i Indija.
bet negaliu skiepytis nei nuo hepatito nei gerti vaistu nuo maliarijos…
ar rizikuoti vaziuoti - ar geriau nebevaziuoti i kelione?

gal turite panasios patirties - parasykite!

pries menesi grizau is Mumbai, tai zinok galejau turbut ir nesiskiepyti. per 6 savaites nemaciau nei vieno uodo Šypsena bet as buvau tik viename mieste ir ne kaip keliautojas, o darbo reikalais, todel as tik vazinejau is viesbucio i ofisa su taxi.

siaip ten taip pat prasiaute Dengue epidemija neseniai, uodu pernesama liga, bet ji aktualesne esantiems prie upiu ir vandens. nezinau jei keliausi, tai rizikos yra, nes higienos salygos net ir geroje aplinokje yra gan sokiruojancios…

siaip Hepatito imunitetui regis reikia keliu skiepu. as kai buvau, tai skiepyjausi nuo visko, neprisimenu, bet buvo 4 skiepai bet nuo daug visokiu ligu: stabliges, viduriu siltines, hepatito a/b, … nuo malerijos tas tabletes del viso pikto pasiimti, jei pasigautum, tai jomis galima ir gydytis. siaip as pora savaiciu geriau, o veliau jau nebe, nes uodu nemaciau Šypsena maistas ten tikrai issukis musu skrandziams, o jei keliausi, tai nusiteik pamatyti grozybiu, bet taip pat ir tokiu anti-sanitariniu salygu, kokiu nebuvai mates net ir karijotiskiu savartyne Šypsena

sekmes!

Abejoju, ar maliarija siauteja turistinese vietose. Gal kur dziunglese ir miskuose - taip… Bet jus gi ne ten nebusit. Aplamai, Indija maliarijos atzvilgiu nera rizinkingiausia…
Man pernai buvo panasi dialema su maliarija - gerti ar ne tas tabletes, kai dar nieko nenutiko. Kadangi tai stiprus vaistai ir daznai sukeliantys pasalini poveiki, nusprendziau, kad negersiu pries kelione - berods reikia visa menesi ta daryt. Pasiemiau su savim del viso pikta Šypsena
Nuo hepatito skiepintis patartina, nes A tipu galima per maista, vaisius uzsikrest…

as apskritai renkuosi sveika prota ir prevencija pries vaistus nuo maliarijos… siu pasalinis poveikis toks, kad verta susimastyti, ar nesibaigs blogiau… tiesa, dar islieka homeopatija arba siaip koks placebas, irgi efektyviau, mano nuomone Šypsena

jei keliauji su turistine firma, rizika mazeja iki minimumo… nepamirsk, kad hepatitu A uzsikresti nesunku, bet ir liga nera ypac baisi… visai kas kita - hepatitas B, bet juo uzsikreciama jau tik per krauja, todel, jei negyvensi visuomet salia vietiniu, neieskosi ten merginu, nesitaisysi dantu vietinese klinikose, turetum buti saugus Šypsena

vistik paziurek, ar gali pasiskiepyti nuo poliomelito/stabliges/difterijos, gan naudingas skiepas, taip pat viduriu siltine gali buti variantas…

As kai vaziavau- nesiskiepijau.Nors ir buvau uodu kandziojamas,gryzau sveikas ir laimingas.Netgi pastebejau kad lietuvisku uodu ikandimai man skausmingesni.

[quote]Nin* rašė:
Abejoju, ar maliarija siauteja turistinese vietose. Gal kur dziunglese ir miskuose - taip…
[/quote]

vat būtent Taip.
tailande per metus be skiepų, jokių problemų nekilo.

vat būtent Taip.
tailande per metus be skiepų, jokių problemų nekilo.

[/quote]

Metus Tailande buvaiVau!?

Apie 9 menesius uztrunka hepatito B skiepai.
Pirmas, po 3 men antras ir po pusmecio 3cias (3:iu skiepu gali gaut nuo Hepatito A+B+C)

kad zinai, isipjauti i ranka kur kas skausmingiau, bet tai zymiai geriau nei gauti maliarijos nesiotojo smulku ikandima… be to, kaip minejau, nuo maliarijos skiepu nera, isskyrus kazkokius trumpalaikius "jureiviskus", kurie veikimu taipogi panasus i vaistus…

zodziu, sveikai ivertini rizika - busi miestuose, kaimuose, lankysiesi dziunglese, busi 1-2km auksciau juros lygio (S.Indijoje) ir t.t. …tada nusprendi Šypsena

o as skridau su indu avialinijomis ne i indija bet ten zmones kiti skrido i Indija tai net taisykles ir punktai buvo atskiri kad REIKIA pasiskiepijus buti… Nekaltas ir as nezinau, bet toks jausmas kad ten labai grieztai su tais skiepais buvo…

na, Indijoje privalomu skiepu tikrai nera… nebent buvo kokia epidemija ar koks specifinis regionas…