Šlyžikai
0.5 kg miltų, nepilna stiklinė vandens, 50 g aliejaus, žiūpsnelis druskos, 20-30 g mielių, ketvirtis stiklinės aguonų, 100 g cukraus 2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, išmaišytos truputį pašildytame vandenyje (vanduo negali būti karštesnis nei 40 C, nes tada mielės žus!). Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, aguonos, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta.
o,kaip laiku šis receptukas Ačiū
Gardžiai atrodo.
Šližikiukai .
Pasiilgau…
aguonu pieno betruksta
tikrai
skanu
mes kazkaip juos perkam
duokit sian;D
namie daryti n kartų skaniau, nei kokioj tai maximoj pirkti, dar spaguolių kisieliuko išsiverdi gėris
ziziliuke, aguonų pieno netrūksta, jis jau irgi padarytas. Ir spanguolių kisielius irgi vakaro jau laukia.
kucinukai
Skanu