skirtumai literaturoje

skirtumai literaturoje

is karto pradesiu nuo dvieju rasytoju, tos pacios kulturos atstovu: Hugo ir Balzako.

jei kam teko skaityti siu dvieju autoriu kurinius tai jie supras skirtumus nes jie aiskiai matosi.

Balzakas pasizymi dideliu iskalbos menu ir issireiskimu turtingumu, epitetai tiesiog nuostabus, skaitant vaizdai plaukia ir viskas atrodo kaip kine, manau kad jam kurti tokius vaizdus padeda meiles tema Šypsena o gal but tai kad jis romantikas.

kitaip yra su Hugo. is pradziu buves romantiku, klasicistu, veliau jis tampa realistu. jo skaitoma knyga tarsi sausas zurnalistinis straipsnis, kuris atspindi viska ne tokiais sirdziai mielais zodziais.

zinot, nera sunku atrasti sinonima kuriam tai zodziui ir suteikti didesni vaizdinguma. idomu kodel didis ir visu pripazintas Hugo rinkosi butent toki, sausa stiliuNekaltas

…esu girdėjus, kad Balzakui pinigus mokėjo už prirašytus puslapius.JuokiasiTodėl jis labai mėgo vaizdingus ir smulkmeniškus aprašymus… taip sakant stilių lėmė talentas + pinigai…Liežuvis

talentas nepaperkamas Šypsena

…tikriausiai norejai pasakyti nenuperkamas…?LaimingasBet jį galima naudoti kaip įrankį…tam tikram tikslui pasiekti.Liežuvis

nevisai balzakui uz puslapius mokejo, jam uz knygas mokejo, o jis priklause aukstuomenei, todel jam reikejo daug pinigu ir delto sugebejo tiek daug knygu per savo gyvenima parasyti

na mes juk ne apie tai kalbeti turetume Liežuvis

Kad ir kokias prielaidas bedarytum, vistiek nesugebesi issiaiskint, ka apie tai galvojo pats autorius, ka norejo tuom pasakyt ir ar isvis apie tai galvojo.
Gal jis net nesigilino i tai, kad jo stilius pasikeite, o tiesiog kure ir viskas. Aisq tokiu atveju verta pabandyt issiaiskint to priezasti.

Paprasciausia pradet nuo kaimynu Mirkt

bungalo, autoriai daznai palieka apie save biografijas Šypsena bet esme ne tame, esme kas jums graziau, ka jus labiau vertinate?

skajchiow hugo-zhmogus kuris juokiasi… weeeee…kazhkotayz nepatiko… gal jaw nepribrendow Cha cha

Taip, daugelis rašytojų turi savo stilių. Net to paties žanro knygą galima parašyti visai kitaip arba net tą patį kūrinį. Tačiau kuo skirtingesnis stilius - juk tuo įdomiau ir nenuobodžiau skaityti.

Karminta, as tikrai manau kad tu nenoretum viename autoriaus kurinyje atrasti kad ir penkis skirtingus stilius Šypsena