Šeštadienis. Kartais melionas yra tiesiog melionas

Truputis grožio dar niekam nepakenkė. Čia aš taip sakau, o kiti žmonės turi daugiau variantų, ką pasakyti. Nemažai žmonių atsakytų, kad jiems kenkia; jie atsako kitokiais žodžiais, bet tarp eilučių viskas matosi.

Nekalbu apie nuomones “ji tokia anokia, nes tik tokios taip rengiasi”, nesugalvoju ką jiems papasakoti. Ne kiekvienas universiteto dėstytojas gali dirbti mokykloje su pradinukais. Gal atsakyčiau maždaug “pasaulis yra įvairesnis nei atrodo, pasitaiko kitokių žmonių nei galvoji, ir gyvenimas neapsiriboja vien tavo pasaulėžiūra, o ir tu turbūt sutiksi, kad pasaulis nesisuka aplink tave, tad turime progą panagrinėti, kas randasi už tavo asmeninio burbulo ribų”. Be abejo, šie žodžiai nieko nepaaiškina, nebent užkabins tolesniam pokalbui.

Ne tokie kategoriški žmonės pateiks įvairesnių komentarų: ji egocentriška ir trokšta dėmesio, vaikystėje trūko tėvų palaikymo ir dabar bando užpildyti pasitikėjimo trūkumą, savyje daugiau nieko neturi, tad belieka demonstruotis, pigiais būdais bando kompensuoti savo žemą savivertę (parašykite daugiau variantų komentaruose, bus man žaliavos kitiems šeštadieniams). Visi šie apibūdinimai ne nuo lubų nukrapšyti, tokių žmonių tikrai pasitaiko. Nuo savęs pridursiu dar vieną variantą: grožis skirtas tam, kad būtų gražu žiūrėti. Ar pasitaiko merginų, kurios tiesiog leidžia grožėtis jų grožiu? O gal tai skamba pernelyg paprastai ir būtinai turime iškapstyti kokią nors psichologinę problemą?

Kartais kūno grožis yra tiesiog grožis.

Galima būti gražiai ir kukliau apsirengus? Žinoma. Galima visaip: ir kukliai, ir nekukliai. Kuklumas nėra dorybė. Beje, puiki tema kuriam nors šeštadieniui.

Atrodo pernelyg seksualiai? Seksualumas ne nuodėmė, tai atskira žavesio rūšis (dar vienas šeštadienis užrezervuotas). Matomas seksualumas nereiškia, jog kažkam siūlomas seksas. Tai lyg gėlės aromatas, kuris traukia, bet nesiūlo jos nuskinti. Juk neskinate svetimų žiedų vien dėl to, kad jie skaniai kvepia.

Pritraukia pernelyg daug dėmesio? Tai tiesa. Gyvename šalyje, kur trūksta grožio. Jeigu Burbiškio dvare pražydo unikali tulpė viena iš milijono, būtų kažkas blogai, jeigu nesulauktų dėmesio. Bet normalu, jeigu mergina nenori dėmesio. Gražiąją tulpę galima persodinti į vazoną sandėliukyje, kur jos niekas nematys ir visi bus patenkinti. Tiesa, Gyvenimui gali kilti klausimų: “Kodėl užauginau tave tokią gražią? Gal padaryti kad taptum negražesnė? Tada nereikės slėpti grožio, būsi nepastebima, kaip ir norėjai”. Dabar sustokite minutei ir sugalvokite savo asmeninį atsakymą Gyvenimui. Be abejo, jūs nevartosite žodžių “mano gyvenimas – darau ką noriu”, nes gyvenimas jums nepriklauso, o jūs priklausote Gyvenimui. Jūsų grožis jums nepriklauso, jį padovanojo Gyvenimas, kuris dabar smalsiai laukia ką atsakysite.

Aciu Badai, kad dar gyvas su graziom mergom :smiley:

1 Patinka