Šeštadienis. Gražesnė vieta gyventi

Šis vaizdas – lyg muzika akims. Kaip sustojame prie gatvės muzikanto pasiklausyti gyvos melodijos, taip ir prie gražios moters sustojame pasigėrėti jos gyvu grožiu.
Ak tiesa, nesustojame. Nemandagu, nepridera, apsimetame kad nematome. Bus nesmagu jei pastebės kad žiūrime. Negi imsi ir pasakysi, kad patinka jos kūniškas grožis?
Neduokdie kažką blogo pagalvos. Juk nemandagu išsiduoti kad grožiesi, kad norėtum pažiūrėti dar minutėlę. Nesvarbu kad neturime blogų kėslų, jei žiūrėsim ilgiau nei dvi sekundes, atrodys jog esame neišauklėti.
Galų gale, kaip pasijus mergina? Jai bus nemalonu, gal netgi pasipiktins: ji yra žmogus, o ne vien tik kūnas. Juk ne tam išėjo į gatvę gražiai apsirengusi. Neduokdie išeis atvirai apsirengusi – atrodys kaip pasileidėlė. Nėra reikalo visiems žinoti, kad ji turi Gyvenimo dovaną – atrodyti gražiai.

Bet sekundėlę… Kodėl Gyvenimas jai suteikė grožio Dovaną? Gal Jis, pavyzdžiui, norėjo, kad pasaulis taptų gražesne vieta gyventi?

Kad būtų aiškiau, papasakosiu apie kitokią Dovaną, apie mokėįimą gražiai groti. Kas įvyksta kai sustojame prie gatvės muzikanto pasiklausyti gyvai atliekamos melodijos?
Ak tiesa, nesustojame. Nemandagu, nepridera, apsimetame kad negirdime. Bus nesmagu jei pastebės jog klausomės. Negi imsi ir pasakysi, kad mums patinka jo atliekama muzika?
Neduokdie kažką blogo pagalvos. Juk nemandagu išsiduoti kad patraukė, kad norėtum paklausyti dar minutėlę. Nesvarbu kad neturime blogų kėslų, jeigu klausysimės ilgiau nei dvi sekundes, atrodys jog esame neišauklėti.
Galų gale, kaip pasijus muzikantas? Jam bus nemalonu, gal netgi pasipiktins: jis yra žmogus, o ne vien tik grojikas. Juk ne tam išėjo į gatvę su muzikos instrumentu. Neduokdie pagros viešai – atrodys kaip elgeta. Nėra reikalo visiems žinoti, kad jis turi Gyvenimo dovaną – groti gražiai.

Bet sekundėlę… Kodėl Gyvenimas jam suteikė muzikos Dovaną? Gal Jis, pavyzdžiui, norėjo, kad pasaulis taptų linksmesne vieta gyventi?

-[Rožė]-

Kogi tu verta, gėlė?
Kad ir esi nuostabi,
Bet geli lyg dilgėlė
Vos tiktais tave lieti.

Kaipgi tave dovanoti
Jei iš rankų man meilių,
Ims kraujo lašai lašnoti,
Pirštai persismelks skausmu.

Kam tu tokia sutverta
Apgaulingai nuostabi?
Kam esi spyglių priverta,
Ir sykiu tokia graži?

Kaip tavim nesižavėti?
Tu į meile panaši -
Gebi savim pakerėti,
O vėliau skaudžiai geli.