Šeštadienis. Apie dvi kibirkštėles

Žinote tą posakį: sunku rasti juodą katę tamsiame kambaryje, ypač jeigu jos ten nėra. Šį šeštadienį mes aptarsime kitą panašų posakį: sunku rasti rožinius spenelius tarp rožinių nėrinių, net jeigu jie ten yra :star_struck:

Nuotraukoje pirmiausia pamatome veidą, nes taip užprogamuoti mūsų smegenys. Pamatome kas svarbiausia: koks žmogus, kaip jis nusiteikęs, ko tikėtis. Daili, malonaus veido mergina sukelia gerus įspūdžius.

Paskui pastebime, kad ji ne itin storai apsirengusi. Ne kasdieninė foto, bet akies nerėžia. Iš akių matome, kad mergina jaučiasi jaukiai, nepaisant to, kad rūbelis gana atviras. Tai svarbus momentas fotografijoje: nuotraukos sukeltas įspūdis labiau priklauso nuo fotomodelio neverbalikos, nei nuo rūbų kiekio. Esmė – ką perteikia merginos veidas ir laikysena. Kadangi esame socialios būtybės, musų smegenys išlavintos suprasti kito žmogaus vidinę būseną, tai vyksta automatiškai, nesusimąstant. Ši mergina atrodo paprasta ir miela.

Bet paprastumas yra apgaulingas, painūs rožiniai nėriniai ne iš karto atskleidžia pasislėpusius rožinius “perliukus”. Toks atskiras ir neakivaizdus turinio sluoksnis yra specifinė fotografinio žavesio rūšis: iš pažiūros nuotrauka atrodo ok, ir tik įsižiūrėjęs ar specialiai paieškojęs randi “nekonvencinių” dalykų. Tai lyg nelegali seksualumo kontrabanda – mergina atnešė kruopelę to, kas draudžiama ir kas svaigina. Tai nepavojinga dozė, žavingas nusikaltimas. Galbūt tai švelnus maištas, raginantis peržiūrėti ir iš naujo įvertinti ribas, paveldėtas iš senų laikų. Tai grožis su dviem kibirkštelėmis, kurios šiaip galėtų nudeginti bet dabar yra prigesintos ir švelniai rusena.

Pažvelkime vėl į veidą: mergina jau neatrodo paprasta, o truputį velnių priėdusi. Akyse nesimato dvejonių pėdsako, ji žino ką daro, bet neatrodo kovingai. Jos žvilgsnyje - pasitikėjimas savimi, bet tai ne buka nepramušama siena, ir ne dygliuotas vėzdas, kuriuo atsikirs aštriadančiams. Jos akyse šiluma, nėra poreikio būti kietai, nes neigiamos reakcijos neprilimpa prie jos vidinės būsenos.

Nesvarbu, kaip apsirengtų mergina, vis vien yra rizika sulaukti replikų, todėl jos dažnai atsitveria neperšaunamo stiklo siena arba pilku abejingumo liūnu, kuriame žodžiai įstringa ir nugrimzta. Bet yra dar variantas – gyventi kitoje planetoje, tada čiabuvių karsėjimas ateina iš toli ir neturi energijos. Pažvelkite į merginos akis: kokioje planetoje ji gyvena?

Tai gražuolė :heart: Linda Chase :heart:
Čia pseudonimas, nes ukrainietiškos pavardės ne taip skamba :smiley:. Apskritai pastebiu ne vieną drasią ir gražią ukrainietę. Lietuvaitės aiškiai bailesnės, jų nesimato grožio pasaulyje :slight_smile: