Sausainiai "Persikai"


Sausainiai “Persikai”

tradicinis, buvusiu Jugoslavijos valstybiu, sventinis skanestas Laimingas

Kaip tikri Girtas

Niam niam

A sudetinga juos savamoksliams pasigamint? Drovus

Niam niam Niam niam Niam niamniam…prie Kava kavuko…

Amaretta, manau, kad visai nesudetinga. As lygiai tokia pati savamoksle, cia mano pirmas bandymas siu ‘persiku’. receptas: cafechocolada.blogspot.com/2008/12/peaches-revisited.html , jei reikia, galiu isversti i lietuviu kalba.

Reikia išversti Taip Apkabinimas

t.y. jau turiu isvertus Cha chaReceptas: Sausainiam: 2 kiaušiniai 125 ml aliejaus 125 gr. cukraus 1 šaukštelis vanilinio cukraus arba pusė šaukštelio vaniles ekstrakto/esencijos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai miltų 250 gr. miltų Įdarui: Sausainių trupinių, kurie liks išskobus persikų puseles 3-4 valgomųjų šaukštų riešutinio kremo arba persikų džemo 50 gr. maltų ar smulkintų graikiškų riešutų Taip pat reikės: 1 puodelio pieno 4 arbatinių šaukštelių cukraus Po lašą geltonos ir raudonos spalvos valgomųjų dažų Vanilės ekstrakto/esencijos (ar kitokio kvapo/skonio) Tešlai elektriniu mikseriu išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilę. Beplakant supilti aliejų ir jį įmaišius, įdėti du šaukštus miltų. Palikti tešlą vienai valandai, kad subręstų ir tuomet imaišyti likusius 250 gr. miltų. Suminkyti rankomis. Tešla gaunasi gana lipni, bet nusiplovus rankas labai lengvai eina surutuliuoti rutuliukus. Skardą iškloti sviestiniu popieriumi ir iš tešlos sulipdžius rutuliukus, maždaug nedidelio graikiško riešuto dydžio, išdėlioti juos, paliekant poros cm tarpus. Kepti 180 C apie 15 minučių; sausainiai neturi paruduoti, tad tik jiems pradėjus rusti ir trūkinėti, žinokit, kad tikrai iškepė Mirkt. Man gavosi dvi skardos po 16 sausainių ir iškepė per 10 minučių kiekviena. Atvėsus sausainiams, peiliu išskobti jų viduriuką (iš apatinės sausainio pusės), ale padarant persiko kauliukui vietą, nepažeidžiant išorinio ‘‘kevalo’’. Tuomet iš turimų trupinių, riešutinio kremo ar džemo ir smulkintų graikiškų riešutų pasidaryti įdarą viską sumaišant. Aš trupinių sunaudojau tik puse; įdaras neturi būti per kietas, turi gautis grietinės konsitencijos ar pan., tad pagrindas yra riešutinis kremas ar džemas. O tada jau dėti įdaro su kaupu į vieną persiko puselę ir lipdyti ant jos kitą persiko puselę, ir štai turit cielą persiką Mirkt. Persikų dažymui įsipilti i du skirtingus indus po pusė puodelio pieno, sudėti po du šaukštelius cukraus ir įpilti bet kokio skonio ekstrakto/esencijos. Valgomaisiais dažais viename inde pieną nudažyti geltonai, kitą ryškiai rožine spalva. Tuomet sausainį labai trumpam (tiesiog sekundei) merkti į geltoną spalvą iš abiejų pusių ir tuomet jau merkt i rožinę spalvą, nepanardinant visos pusėles, kad gautusi rausvos dėmelės. Pamirkytus persikus apvolioti cukruje ir sudėjus i tvirtą plastikinį maišelį (ar apdengus sviestiniu popierium) palikti pastovėti per naktį ar mažiausiai 4-6 valandas, kad pienas gerai susigertų ir suminkštintų sausainius.

beje, sioje nuorodoje yra nuotrauka su procesu, gal pades siek tiek geriau susigaudyti ka kaip daryti Mirktcafechocolada.blogspot.com/2008/02/peaches-breskvice.html

gan ispudinga…

prilestno Niam niam Niam niam Niam niam

Gėlė

tu šaunuolė Gerai Gėlė

Gerai Niam niam Niam niam Taip

dekui Laimingas Kava

Nuostabu Gerai net neparagavus, jauciu kaip skanu Niam niam

Gerai

kaip skaniai atrodo Šypsena

subines Ignoruoju