Sarvuotos durys. Ka pasirinkti?

Sarvuotos durys. Ka pasirinkti?

sarvuotos geriau, nes kainuoja kiek medinines dvigubos, bet ir saugiau su jom, ir garso izoliacija tikriausiai didesne, ir isvis dvigubas duris varstyt, rakinet uzknisa, na varstant sarvuotas jauciasi, kad tai "daiktas"… jei suprantat mane. jei sprogdins ar padegt nores jumi - mazesnis nuostolis butui bus Šypsena
pasaulis pasauliui nelygus. vienur isvis nerakina lauko duru, o kitur… kaip tanke viskas…
svarbiausia paskui issirinkt spynas.
be abejo, reik dvieju - seifines ir paprastos. paprasta tam, kad rakinti is abieju pusiu.
ASSA spynos geros. pas mane ASSA Exclusive. bandziau ant bajerio nesti rakta padauginti i raktu dirbtuves - visi kratosi, sako neturim galimybiu ishdrozht…
na siaip tikra teisybe, kad spynos yra labai svarbu, bet ir duru istatymo kokybe svarbu, kad pacias duris nepavogtu, kas nutinka…
na as patenkintas, o durys - ARGOS.

Ne visada - mano pažįstamai išnešė pačias šarvuotas duris, nors jos buvo ir sumontuotos ir užrakintos Šypsena.

Martynukas rašė:

As tai rekomenduoju ASSA Abloy Gorup koncerno spynas. Ir Boda spynos berods ieina i ta grupe.

Siaip is principo tu teisus … yra toks koncernas ASSA ABLOY Group, bet nereikia taip abstrakciai rekomenduoti, nes dauguma Lietuvoje parduodamu spynu priklauso siam koncernui, kurio pagrindines dvi firmos yra svedu ASSA ir suomiu ABLOY. (Tavo mineta BODA yra viena is ABLOY gamyklu. Tai ne atskira firma, o tik vienas is ABLOY prekiniu zenklu.). Be ju siam koncernui priklauso ir jau siam forume minetas Multilock’as, ir ispanu Tesa, ir vokieciu BAB IKON’as, ir cekiskos FAB, ir keli simtai kitu spynu gamintoju… Visu siu firmu gaminamu spynu patikimumas skiriasi labai labai stipriai !!!

Siame forume daug kalbama apie sarvuotu duru privalumus, bet mazokai demesio skiriama spynoms … o veltui, nes kokia gi nauda isistacius geras sarvuotas duris su prastomis spynomis … niekas gi jusu tu duru nesprogdins … vagims uzteks paprasciausiai atrakinti spynas ir visi tie metaliniai kaisciai atsirakins Blogai taip kad nuosirdziai patarciau pasidometi spynomis ir ne vienoje vietoje pries perkant sarvuotas duris !!! paprastos ASSA spynos, kurias i sarvuotas duris stato daugelis Lietuvos sarvuotu duru gamintoju- yra labai prastos, nepritaikytos sunkioms durims, su minkstais zalvariniais gaubtais, lengvai atrakinamos ir raktai lengvai dublikuojami … jas dauguma stato tik del pigumo … geriau jau pasirinkti geras spynas, kuriu raktai gaminami tik pas pardaveja ir kurios atitinka visus sarvuotoms lauko durims keliamus reikalavimus, pvz.: suomiskos ABLOY spynos (tame tarpe ir Martynuko minetos BODA spynos) su ABLOY Disklock Pro raktais, kuriuos galima pasigaminti tik su kortele ir tik pas pardaveja pateikus savo asmens dokumentus. Beje tai siuo metu vieninteles spynos Lietuvoje, kuriu negali visrakciais atrakinti avarinio duru atidarymo firmos !!! Jei norite maximalaus saugumo- apsauginiai gaubtai turi buti is grudinto plieno !!!
Dar noreciau paneigti auksciau nuskambejusia skeptiska nuomone del antros papildomos spynos reikalingumo … ji yra butinai reikalinga !!! ir ne bet kokia o seifinio tipo, t.y. su seifiniu raktu, kurio patikimumas priklauso nuo rakinanciu ploksteliu kiekio!!! max buna 8 rakinancios ploksteles. Raktai perkant tokias spynas turi buti butinai supakuoti i nepermatoma ir neapciuopiama gamyklini ipakavima, kuri gali nuplesti tik pirkejas !!!
Dar kazkas minejo, kad nereikia jokiu geru duru su gerom spynom, o uztenka vien tik isivesti signalizacija … neteisybe !!! Blogai signalizacija yra reikalingas ir geras dalykas, bet tai tik papildomas priedas prie geru duru su geromis spynomis, nes vien tik signalizacija neapsaugo nuo greitaeigiu vagysciu, kuriu pvz Vilniuje pagal statistika buna dauguma !!!

vaikine, permokejai uz duris labai stipriai,buciau anksciau pamates tavo skelbimuka-patarciau.
Pats uzsisakiau patikimoj firmoj geras : 3mm skardos, storas - 35mm keturkamp.vamzdis su isorine apdaila ne kazkokia medzio imitacijos presuota plokste Blogai kaip pats ir daugelis kitu nusipirko, o tikra medienaLiūdnay)azuolas,raudonmedis-brangu,bet pakankamai kitu pigesniu apdailos varijantu…taigi is isores kaip medines o viduj metalas, na aisku spyna pagal kiekvieno skoni.Pas mane 1 assus ir 1 paprasta, nors nera jos tokios geros kaip daugelis jas giria. Yra tikrai daug geresniu, bet vel viskas i pinigus atsimusa.
tai va -sumokejau uz savasias duris tik 1400,bet 2 spynos ir tikro medzio apdaila is abieju pusiu. Dabar jos gal kiek brangesnes butu bet tikrai nakainuotu 1600lt.
tai tiek…

Stačiausi namą, darant įėjimą į katilinę statybininkai suklydo palikdami standartinius matmenis durims. Pažįstamiems buvo pasitaikiusi panaši situacija, tai jie “dasimurijo” po reikiamą plytos likutį, tačiau po laiko pasirodė, kad tai nėra geras sprendimo būdas. Ieškojau, kas galėtų gaminti nestandartines priešgaisrines duris su dekoru (nesinorėjo dėti paprastų), atsiliepė “Plieno fortas”, pagamino puikias nestandartines priešgaisrines, gražias duris ir esu labai patenkintas. Kaina ir kokybė džiugina. Rekomenduoju šia įmonę visiems http://www.fortas.lt/lt/priesgairines-pdd/

Iskeliu sena tema i virsu, kadangi labai aktuali siom dienom si tema.
Norim isistatyti sarvuotas duris, tik is tokios galybes sunkoka issirinkti. Blaskomes vis tarp geru mediniu ir sarvuotu duru, kas geriau? Be to kokia firma geriau rinktis? kadangi kainos zymiai mazesnes nei pernai metais.
Patarkit ka pasirinkti

o kokia nuomone apie mottura spynas jos lyg italu ir nera ;abai brangios ?Cha cha

Taigi jau kaip ir atsakyta į tavo klausimą - medinės durys su itin geromos spynomis.

totum sarvuotos labai geros esu patenkintas + brangiausios spynos kokias iperki

Isidejau TOTUM ir patenkintasGerai. Kainavo 1400, cia jau su nuolaida 90Lt. 2 spynos (EVVA open ir MOTTURA su keiciama serdim+ "grandinele"+ miltelinis dazymas+duru krastu storis 4mm+staktos sparneliai). Prisipazinsiu: apvaziavau Vilniuje beveik visas firmas, tai Totum brangesnes gavosi gal 200Lt, bet kokybe akivaizdi+ garantija 5 metai. Mano konfiguracijos duris galima surasti ir uz 1100, bet kokybe -suds, garantijos jokios ir nebus"grandineles" kuri labai geras daiktas ir kuria stato tik kelios firmos. Daugiausia visi perparduoda vienos firmos duris. Zinoma nepeikiu nei Sarvo, nei OHO, bet ju kaina siektiek uzlenktaApakęs. Zinoma didziausia itaka turi spynos. Dar viena firma man patiko kalvariju g. prie Zalio tilto, ji ir langus parduoda, tai ten kaina ir kokybe visai nebloga.Siaip patariu paciam pasivazineti ir pakalbeti su paradvejais.Linkiu sekmes paieskoseNekaltas

Jus pasidomekit GERDA durimis ir atkris abejones kurios durys geros, kurios ne.
Sakot sharvas, oho??? Nu, nu… Nuo komentaru susilaikysiu…Kietas

na kas kas o Gerda durys- tikrai be komentaru … Blogai
eiline lenkiska chaltura … tikrai niekam nepatarciau Ne

Ar bent domejaisi jomis? Kazhkur viena bobute pasake, kita bobute(siuo atveju tu) atkartojo. Kas tamstai sake kad jos lenkishkos? Muset ta pati bobute???

Vienzo, nusishneki, zhmogau…
LiežuvisNekaltas

Nepagailėjom pinigų tipo geroms durims. Dėjo OHO duris firma Drumas. Po pirmų mėnesių išilgai išsisluoksniavo vienos durys. Kai atvažiavo vadybininkas pažiūrėti, kas atsitiko, tik sumurmėjo "kad tik direktorius nesužinotų" ir dingo visiems laikams, kolkas negrįžo kažką patvarkyti. Reiks vėl ieškoti. Matyt, gamyba chaltūrą stumia, o gaila, nes už tokią Apakęs kainą.

2 Zveriuga.

Kiek kashtavo durys pas Druma?
Reikalas tas, kad 1999 m. pradzioje turejau reikalu su jais - istate dureles be priekaistu - iki siol viskas ciki. Tiesa, kainavo tada visas malonumas 2400 lietuviu.

Is kitos puses, ieskau dabar alia Totum firmos duru (jie kiek zinau pigiau kashtuoja). Biudzetas apie 1000 lt. Gal kas zino kokiu nechalturnu firmu Vilniuje?

žiauru…Juokiasi

xrenovai idėtos buvo vadinasi. Jei tokios blogos būtų, tai nieks nebūtų nešęs…Kietas

jo ARGOS neblogai daro, gal 20 pažįstamų susistatę ir no problem…

GERDA buvo gera prieš kokius 7 metus… dabar yra geresnių…
Taip