Rumunija: info, įspūdžiai, patarimai…
Teko ir man si rugpjuti aplankyti Rumunija ir Bulgarija. Tvirtinti jog keliai Rumunijoje yra geri negaliu. Kadangi norejau aplankyti Corvinesti pili ir pravaziuoti Rumunu karo keliu, tai teko kiek issukti geru keliu. Vaziuojant nuo Oradea link Corvinesti beveik iki pat Deva kelias buvo siauras ir gana prastas. O pakilus i kalnus netgi labai prastas - duobetas. Jeigu buciau vaziaves keliu nuo Oradea link Cluj Napoca manau kelias butu zymiai geresnis. Bet tada butu nelabai pakelui i Corvinesti pili. Nuo Deva kelias geras, bet buvo milziniski kamsciai. Kamsciai buvo tik isvaziavus is Deva (pries vaziuojant i Corvinesti pili). Grizus is Corvinesti pilies kamsciai buvo dinge, bet pavaziavus apie pusvalandi vel uztaikem ant didziulio kamscio. Pasirodo buvo avarija. Kelias nuo Deva yra geras, bet siauras ir pilnas masinu tame tarpe furu. Todel labai gretai susidaro kamsciai.
Norintiems keliauti pro Sibiu ir apsistoti CISNADIOARA kempinge Ananas galiu pasakyti jog tas kempingas yra visas uzgrustas vokieciu ir jame gauti nameli yra labai sunku, nes visi uzsakyti is anksto. Su palapine miegoti problemu neturetu buti.
Rumunu karo kelias yra labai grazus ir tikrai labai rekomenduotinas objektas. Taciau kelio atkarpa iki Vidraru uztvankos yra gana prasta. Kelias duobetas ir vingiuotas.
Vaziuojant nuo Drakulos pilies (prie Vidraru uztvankos) link Brasov, mes vel uztaikem prasto kelio atkarpa. Kelias buvo apleistas ir vietomis LABAI duobetas. Pakeliui sutikom ismimtinai masinas su rumuniskais numeriais. Taciau sioje kelio atkarpoje (kai blogasis kelias jau buvo pasibaiges) mes pravaziavom ir nuostabius kalnu vaizdus. Ne plikas uolas, bet kalnu slaitus apaugusius grazia zolyte. Kazkuo primine Sveicarija.
Brasovas nelabai patiko. Nesu didelis miesto architekuros myletojas todel man gamta labiau patinka. Taciau buvau labai nustebintas ir suzavetas Peles pilimi. Kazkas nuostabaus. Veliau su seima gailejomes jog nepirkom bilietu su maksimaliu aplankomu aukstu skaiciumi. Beda tame jog galima pirkti bilietus aplankyti viena auksta arba du aukstus (kazkas sake jog galima aplankyti ir tris aukstus).
Keliaudami neturejom jokiu problemu santykiuose su zmonemis tame tarpe ir policija. Netgi susidare ispudis jog policininkai labiau orientuoti bausti rumunus nei turistus is uzsienio. Problemu su nakvyne taip pat nebuvo. Kainos normalios ir nakvyne siulanciu pensionu pakankamai.
Vaziuojant link Bulgarijos pro Bukaresta teko pasimalti kamsciuose su furomis. Bukaresto apvaziavimas yra gana prastas, bet matosi jog daug dirbama ir uz keliu metu viskas bus liuks.
Rumunija paliko grazios, spalvingos ir labai kontrastingos salies ispudi. Vaziuojant kaimo vietovemis matosi skurdas. Bulgarija pasirode gerokai blankesne ir taip pat skurdi.
Artimiausiu metu manau nenoresiu vel vaziuoti nei i Rumunija nei i Bulgarija. Poilsiui mieliau pasirinksiu Kroatija.
Tikiu kad daug kas patingėjo perskaityti mano dienoraštį, tačiau papildžiau jį nuotraukom, todėl jei kam įdomu, gali vėl jį atsiversti ir jau ne tik perskaityti, bet ir pamatyti gražių Rumunijos vaizdų.
nėr už ką, bet lieki skolinga kelionės aprašymą čia
cuculia rašė:
Mes taip pat ruošiamės keliauti į Rumuniją. Gal kas nors dar turi tuos straipsnius iš Kelionių Magijos apie kelionę po Rumuniją, nes čia pateiktos nuorodos neveikia
Veikia šita:
http://www.uploadjockey.com/download/2423109/automobiliu_po_rumunija.z
ip tik čia rekia žiūrėt puslapio apačioje, ir spausti kur parašyta:
"Megaupload
Easy-Share
FileFactory
Badongo
Other "
bei turėti kantrybės kol praeis reklamos.
Taip pat šita:
http://www.uploadjockey.com/redirect.php?url=aHR0cDovL3d3dy5tZWdhdXBsb
2FkLmNvbS8/ZD1TUkhZMzZXVyZrZXk9MjQyMzEwOSZyZWY9
Bei keletas atnaujintų nuorodų:
http://www.failai.in/FEADBEB226/automobiliu_po_rumunija.zip
http://www.failutalpykla.lt/file/14812/automobiliu-po-rumunija-zip.htm
l
Mes taip pat ruošiamės keliauti į Rumuniją. Gal kas nors dar turi tuos straipsnius iš Kelionių Magijos apie kelionę po Rumuniją, nes čia pateiktos nuorodos neveikia
Su didžiausiu susidomėjimu perskaičiau kelionės aprašymą. Ax, kaip viskas man ten žinoma gerai ir artima. Net ir ta Panorama ar Kranevo miestukas. Stebiuos, kad tau gan daug problemų susirast bungalo nebrangų. To niekados aš ten nepastebėjau. Net ir prie Panoramos kvartira yra pusę velnio ir labai nebrangi. Gal tu bungalo ieškojai naktį? Tikrai ten nieko užsisakinėt ar rezervuot nereikia prieš gerą pusmetį ar mėnesį… Be vargo viską susirandu kai ten nuvyxtu. Ir kainos mažos. Tavo Kraneve aš pernai kapodavau skanius hot-dogus po 1,5 levo. Kaip šiemet nežinau, nes tuoj važiuosiu kol orai dar neatšalo.
Kas liečia kad ir tą AK paplūdimy su mokamais skėčiais ir gultais… Pasakyk, kuriam pasaulio paplūdimy jie gali būt nemokami? O štai tie gultai prie baseinų nuo 18 val. jau ten nemokami. Be to, man pasakyk, kur dar yra kitų šalių paplūdymiuose šiuolaikiniai egzotiški baseinai už dyką? Ir dušai, iš kurių bėgtų ne ledinis vanduo?
Varnoj ten centre, parke kapojau skanius diunerius po 1 - 1,5 levo už štuka (nuo dydžio ir kaina jo priklauso).
Taip, vaisiai ne tai kad pigesni nei kad pas mus, bet SKONIS toks, kad tirpsta burnoje ir tokie šviežūs. Ax . Pasaka didžiuliai persikai ir nektarinai. Mmmm…
Ir apie kavinukes galėčiau daug papasakot iš pernai metų. Aišku, nereik ieškoti kavinukės centre kurorto (ten tikrai pigu nebus), bet pakrašty kurorto… Et.
O keliai mokami ir Rumunijoje… Įvažiuojant reik nusipirkt lipduką kaip ir Bulgarijoje. SK ar HU irgi mokėti reik už autostradas, bet visi formalumai BY ir UK pasieniuose ir dar papildomi pinigų lupikavimai bei rinkliavos įvairios iš piršto laužtos, manęs ilgai dar nežavės. Kažkokie privalomi sveikatos draudimai, pildymai kvailų popiergalių… Dar gal ekologiniai mokesčiai, dezinfekcijos, kaip buvo dar visai neseniai RO-BG pasieniuose? Tfu.