…Tiems cigonams maza duju kameru ir akmenu i galva,baisus zmones.Pati pazystu pora,net didziausiui priesui nelinkeciau su jais prasideti!!!Rumunai baisus zmones,aferistai,melagiai,vagys ir t.t.
pamenu viena ivyki Rumunijos-Bulgarijos pasienyje: tada dar buvau mazyte. zodziu, faras paprase dokumentu(normalu), ok, mama atsege dirza, kad pasiektu bardacioka(irgi norm). o tas faras paeme ir pasake: ponia, jus vaziavot neprisisegusi, prasom moketi 15 doleriu baudos(jmj, kokie lupikautojai)!!! O mano mama ir sako, ji atsisege, kad dokumentus pasiektu. o faras atsako: taip, maciau, bet vis tiek dabar atsiseget ir turit moketi bauda.
va ten tai pyp buvo…
galeciau apie rumunus pasakot iki negalejimo, nes per 1diena ten tiek prisiziurejau kad baisu… gal kita karta… )
Tikrai jaučiuosi kaltas čia prieš jus, kad savo pažado nevykdau ir vis nerandu laiko tęst (juk nesinori aprašyti visko kelionės nuotykius keliais ten sakinukais). Bet aš manau tikrai atrasiu laiko tesėti savo pažadą pabaigt gan įdomios kelionės pasakojimą…
Nu va. Pakol laukėm pasakojimo tęsinio, Bulgarija ir Rumumunija spėjo ir į ES įstot. Tad dabar neįtikėtinai skambės baisios istorijos apie civilizuotą ES šalį.
Jo, turbūt teks dabar keliaut visuomet į saulėtą Bulgariją, per čigonyną šitą. Na, “ką daryt?”,- dainuoja čigonas Radžis, kai tavęs nemyli niekas, o tu taip visus myli…
Va, jeigu šiąnakt prisiruošiu, surasiu draiverius visus, tai parašysiu tęsinį kelionės…
va va… as balandzio men isvarau i Rumunija 2 savaitem ir ko labiausiai bijau tai tu cigonu. jau siti lietuviski cigonai man yr baisus dalyks. o te kas tada bus?
Kad išvengt kultūrinio šoko nuvažiavus į Rumuniją (nors pats ten ir nebuvau), manau, reikėtų savaitę Vilniuj čigonų tabore pagyvent. Jie gi pas mus teoriškai labiau europietiški (ilgiau gyvena ES), tai nebūtų tokio didelio šuolio prie Rumuniškų čigonų.
hm.sestadieni gryzau is menesio keliones po Balkanu salis.Rumunijoj praleidau gal savaite, na ir pakeiciau nuomone apie sia sali.
Anksciau lygiai taip pat galvojau, kad ten vien cigonai, pavojinga labai ir pan, o patyriau, kad rumunai ( ne cigonai!) yra labai silti zmones,kad cigonu ten mazuma ir siaip puiki salis ivariais atzvilgiais, tiek autostopo, tiek kainu ir gamtovaizdzio.
va
Malonu pagaliau rast optimistiskesni atsiliepima apie Rumunija… man tai aktualu… po poros sav. vaziuosiu i balkanu shalis ir i Rumunija taip pat. Sutinku su tavim,kruopelyte, as ir esu bendraves su rumunais ir man jie tikrai liuks, o tie kas nori pamatyt Lietuvele is kitos puses, tegu pasivezina Vilniaus autobusu “Pirmuku” nuo stoties iki Kirtimu ir atgal. As pats ne kart esu mates uzsienieciu perkreiptus veidus, kurie vaziuoja i miesta nuo oro uosto autobusu, priguzejusiu cigonu ir narkomanu…" Tai speju koki first impresion susidaro…
Tikiuos, kad grizes galesiu pritart kruopelytei ir kietiems laimingiesiems :]
sakai idomu:]
Pirmiausia tai skrisiu Ryanairu i Italija, ten sutiksiu pora draugu. Poto zadam vykt i Venecijos karnavala. PAsakojo, kad ispudinga svente. Po keliu naktu Italijos, isplauksim keltu i Graikija, i Kreta, pas kita studentaujanti drauga, apsiprate ten, zadam patraukt pro Albanija, Makedonija, Rumunija, o poto, tiesa sakant, net nezinau kaip bus… Spontaniska del to man ir patinka:] dar juokauujam, kad paslidinesim Slovakijoj, jei Rumunijoj ar Bosnijoj kasnors nepersaus:]]. Vazinet zadam autikais ir traukiniais, gal ir patraunzuot teks.Nuo Slovakijos gal ir su masina, jei ten atvaziuos toks zmogus slidinet tuo metu. Nakvyne daug kur gausim nemokama tai tikiuos ne taip baisiai brangu bus… Kiek laiko viskas truks… nezinau:]
as irgi prie geru emociju apie rumunus
dar neteko nei vienu nusivilti,nei cigono sutikti(na tik laisves alejoj,atkiso rumune cigone lapeli prase pinigu ) tai va, nevarykit zmones, lietuvoj cigonu pilna, gal lygininat pagal gyventoju skaiciu cia ju daugiau?
As rumunijoje gynenu jau 8 men. Viskas cia ok. pripratau,mokausi kalba.Zmones cia labai draugiski ir visai ne baisuokliai kaip kiti raso.tu cigonu yra, bet man jie netrugdo. Gamta puiki,kalnai nuosabus. kas megstat slidineti varykit cia. kas megstat silta juros vandeni varykit cia. Gal kas vaziuosit? Pas mane uzsukit. mielai pasitikciau.