Rollton - ar gyvenimą baigsiu onkologinėje klinikoje?

Rollton - ar gyvenimą baigsiu onkologinėje klinikoje?

Nežinau ar ten pataikiau, nes tema lyg ir sveikatai tinkanti lyg ir maisto forumui. Jei ką, skaudžiai nemuškit, eisiu į ten, į “maistą…”
Problema tame kad dirbu 12 val darbo pamainą ir darbo specifika neleidžia palikti darbo vietos net nueiti į valgyklą pavaldyti. Todėl šalia savo darbo kabineto turim neblogai įrenktą virtuvę, su gera elektrine plyta, su mikrobange, santechniniais įrengimais, spintelėmis, kavinukais ir t.t.
Čiapi rūpinasi savo draugu Cha cha ačiū darbdaviui…
Na esmė tame kad stengiamės pietų stalo įmantriais patiekalais nelepint, paskubom įmetam į pilvą atsineštą ir pasišildytą maistelį, kavos kaušą… ir vėl prie kompų…
Keletą metų pietums užsiplikau Rollton sriubos iš pakučių. Žmona pastoviai gąsdina kad gyvenimėlį baigsiu onkologinėje klinikoje.
Kiek tos tiesos? Ar greito maisto pusfabrikačiai tikrai koncerogenai? Kokią įtaką sveikatai (apart nutukimo ir su tuo susijusių ligų) gali turėti pasyvi (sedimas darbas) darbo specifika, greitas maistas, visokios “galinos blankos” ar “roltonai” ir prikimštas skrandis dvylikos valandų darbo pamainai. Ką sako specialistai medikai apie 12 val darbo dieną?
(Taip dirbu jau 10 metų, pačiam jau gerokai 40+ bet dar gyvas)
Ačiu iš anksto už būsimas mintis šioje temoje.

10 metų kaip bebūtų, jau yra daug Pavargęs… Na, onkologinės ligos yra toks dalykas, kad ar baigsi jomis gyvenimą ar ne, sunku nuspręst. Daug faktorių šitai lemia. Bet kad su skrandžiu problemų turėsi, tai aš beveik neabejoju. Nutukimo irgi, kaip turbūt pats supranti, gali taip pat nepavykt išvengt.

Mano asmeninis patarimas, tai būtų susimąstyt Šypsena Sveikata turėtų būt brangesnis dalykas už karjerą.

Niekas negarantuoja, kad baigsi klinikoj, bet kad nesveika- tai jau faktas. Vertėtų tau tas greitas sriubas pakeist bent jau iš namų atsinešamom(jei rūpestinga žmona - išvirs ir į termosą įpils…Cha cha), ir kuo daugiau vaisių valgyti, bei po darbo pajudėti(su dviračiu namo važiuok- vasarąMirkt)

jei gerai jautiesi - ko pergyventi, valgyk kas valgosi…
pastovėjus prie žalio tilto dar ne tiek brudo į plaučius pritrauki…

Prie tilto 10 metų nestovima Pavargęs

Jo, va, teisingai. Jei žmona tokia gera, kad pasako apie onkologinius pavojus, tai tegu sriubos padaro namie, ir nereiks sakyt Mirkt

Taip, viršsvoris tai rimta problema visoje mūsų giminėje, visi sveriam virš 100kg ir nesam labai augaloti Cha cha
Su viršsvoriu problemos prasidėjo perėjus į šį (mėgiamą, gerai apmokamą, netoli gyvenamosios vietos esantį, bet sėdimą Mirkt ) darbą.

Problemos po vieną nevaikšto… Geriau jau susirūpink Šypsena Jei dirbi netoli nuo ten, kur gyveni, tai tikiu, kad mylinti žmona tikrai galėtu atnešt sriubos Kietas

Velgi, priimu pastaba del zmonos ir sriubos tik kaip humora, nes darbo specifika neleidzia lankytis mano darbo vietoje pashaliniams Šypsena Bet aišku yra būdų, kaip jūs sakėte… termosas ar panašiai.
Esmė ne tame, o gal ne konkrečiame mano asmenyje ar situacijoje, man įdomu būtų sužinoti kitką, ko tikejausi užduodamas klausimą šiame forume… kaip medikai ir prijaučiantys žiūri į tokius pusfabrikačius, į prieskonius jega kišamus reklamos į mūsų pasamonę, ką reiškia "sveikas ir darbingas žmogus ir visi tie greiti niekučiai, jei jie vartojami ilgesni laiką.

Aš ne gydytoja, bet mane tai nuo tokio maisto nupurto… Aš jo nevartoju ir kitam nepatariu- verčiau jau kokia greitai paruošiama košė(iš dribsnių, kur per 10 min išverda su viskuo)- tikrai sveikesnis ir energingesnis būtum- be to- jos kad ir kaip norėdamas daug nesuvalgysi- o nauda- akivaizdi juolab, kad ir antsvorio turiLabas.

Nors apie tai garsiai vengiama kalbeti, mano subjektyvia nuomone paskutinio simtmecio padaznejusius vezinius susirgimus daugiausia lemia neperseniausiai uztersta planeta branduoliniais bandymais, kurie buvo vykdomi ir ore, ir vandenyne. Iki visisko issivalymo dar ne viena karta tures nugyventi…

na, pirmiausia tai klausimas, ar turi genetini polinki i vezinius susirgimus. jei turi, tai rizika didesne. be abejo,kad greitmaistis yra labai nesveika ir geriau butu susirupinti sveikata, pasistengti valgyt kuo naturalesni maista… ir kokiu salotyciu, ir koki kotletuka namie pagaminta atsinesti… bet ka gi cia labai patarsi? kaip suprantu, cia musu atsakymai mazai ka keicia… dirbi patinkanti ir gerai apmokama darba ir nieko is esmes nekeisi,kad ir ka cia beisgirstum Šypsena nebent, aisku, sveikata smarkiai slubuot imtu… na, tai naturalu. zmogus jau toks padara - baiminasi galbut ir daugelio dalyku, bet vis tikisi,kad tai jam nenutiks… to tau ir linkiu. buk sveikas!

man regis, tokių klausimų net užduoti nevertėtų, nes ir taip aišku, kad visi koncentruoti maistai yra nesveiki. Jie - tik išimtinais atvejais, pvz. kelionėse. O iš namų galima normalaus maisto atsinešti.

Na aciu uz diskusija, nors ir i vienus vartus, bet manau jus teisus Šypsena
Taip, darbo nekeisiu, bent jau tikrai to daryti nenoreciau. Tagi vienintelis dalykas lieka - sveikai maitintis.
Taigi manau jusu mintys dave peno manosioms, stengsimes daryti ishvadas.
Dar karta aciu uz diskusija.

Tiesa idomiai nuskambejo mintis/klausimas/pamastymas - "jei turi genetini polinki i vezinius susirgimus…" Kiek pamenu, tik motinos sesuo yra mirusi garbiame amziuje nuo gimdos kaklelio vezio. Lyg ir nera buve bent jau kiek zinau iki seneliu jokiu onkologiniu ligoniu. Tiesa, esu girdejes apie tai kad vienas is pozymiu i genetini polinki onkologinems ligoms - yra apgamai.
Galbut tai atskira tema, netinkanti prie sios, ir jei dar nebuvo diskutuota jusu forume gal apshviestumete? O jei buvo diskusija, tai bent uzsiminkit kad buvo, as susirasiu.

PS. pagal mokslus esu fizikas, nors neteko daug dirbt tiesiogiai su radioaktyviomis medziagomis, taciau gyvenu netoli Radono koncentracijos zonu siaures Lietuvoje, gamtinio ka`rsto regione. Nors tai vadinama naturalia radiacija, taciau radiacija yra radiacija.

Nu jo… Gyveni radioaktyvioj zonoj, valgai kažkokią neaiškią sriubą PavargęsPavargęs Ammm… Nelabai gerai…

Man biški nepatiko ta mintis dėl apgamų Baisu Pats turių jų gana daug, nedidelių. Pavargęs Nu ir turėjau problemų tame, bet abejoju, kad čia dėl to…

Ai, kas dar dėl tų temų, tai čia bene pirmoji, tokia, kur konkrečiai apie tai, tad gali laukt patarimų.

Nors aš vistiek prie tos nuomonės, kad ligas, onkologines ar ne, sukelia pats žmogus su savo mąstysena, o ne kažkokie pašaliniai faktoriai.

Nu aišku, jei sėdėsi ant kokio urano krūvos, tai tada jau nei mąstysena nepadės. Laimingas

Ne ne, nera tokiu sedejimu, tik tiek kad Karstineje zonoje zemes sluoksniuose atsiranda ishplauto gipso ertmes ir radonas, radioaktyvios dujos turi negera tendencija ten rinktis.
Vadinasi yra padidejes naturalus radioaktyvumas.
Radiacijos lygis atskirose vietose siekia gana ispudingus skaicius.
Tai ne vien siaures Lietuvos problema, bet ir viso pasaulio, ypac tu vietu kur yra zemes plutoje tokiu dariniu kaip olos, ertmes ir t.t.

Lietuvoje siuos reishkinius ir radiacija tiria Radono Institutas.
Vilniuje, vaziuojant i Trakus tikriausiai matete rodykle …

Lietuvoje si radono radiacijos problema yra Pasvalio ir Birzu rajonuose.
As pac gyvenu uz tektoninio luzio ir jau ne po gipsinem sanklodom, o nuo mano namu uz poros kilometru prasideda tektoninis zemes plutos luzis ir prasideda karstine zona. Darboviete kaip tik ant tektoninio luzio…

Nuuu- aš tai nemanau, kad gamtinė radiacija yra tokia kenksminga, išsk. saulę, kuri tuos apgamus ir prikelia vėžiui… O genetinis polinkis į vėžinius susirgimus- taigi, kiekvienas mes turime vėžinių ląstelių, o ar jos suaktyvės- kitas klausimas… yra kelios paveldimos vėžio formos, t.y.- didesnė tikimybė susirgti- moterims būtų krūties vėžys, o šiaip- viskas nuo tavęs, nors kartais ir nuo kitų priklauso. juk būna paradoksų, kai nerūkanti mergina 18 metų amžiuje per 2 savaites nuo plaučių miršta, arba visą gyvenimą jokios kiaulienos, jokių taukų nevalgęs vyras nuo skrandžio vėžio miršta… Taip kad judėk daugiau, stenkis daugiau ląstelienos valgyti, žinau, kad vyrui košė- beveik įžeidimas nuo tarybinės armijos laikųMirkt, bet kiekvieną košę reikia mokėti paruošti- o joje- vitaminai, mineralai ir… jaunystės energijaFlirtasLabas