Retro - Svajonių kompiuteris 1997

o as nuo 2002 turiu, tai man dar kokius 3 metelius su savo liko kankintis Nekaltas Juokiasi

Hehe Laimingas o as turejau 98 metu gale jau Pentium 2mmx 400 mHZ, 128 RAM :p, 8MB ATI Rage vga + 3dfx 12 mb ir hardas 8.6 GB Laimingas ir cdromas buvo irasantis net 4x ( dar dabar tas pats cdromas pas mane ![Cha cha](/shared/oldFiles//i/xsmiles/smile6.gif) ) as ji naudodavau tik irasymui ir niekam kitam nes dar viena turejau toky... todel jis liko kaip naujas dar dabar pas mane is to pc like abudu cdromai ir jei sekmingai naudojuos ![Šypsena](/shared/oldFiles//i/xsmiles/smile1.gif) beja garso korta buvo kazkokia creative o cdromai tech ar teak ar kaip ten rasosi Šypsena tikrai ilgaamzei cdromai… va koks as buvau sustras Liežuvis

As pradejau nuo rusisku programuojamu skaiciuotuvu Elektronika. Veliau atsirado rusiskas kompas Elektronika (nepamenu tiksliaus pavadinimo - amzinas atilsis jam), veliau atsirado IBM personal computer XT. … geri laikai buvo… kompiuteristai buvo savotiski dievai…

o man viskas prasidejo nuo bk10001 (ar kaip ten) ir nuo ZX-Spectrum. da buvo tevas kazkoki robotron partempes su ms-dos jau Cha cha tai mokejau padaryt format a: vat.

jo, anksciau jei mokejai suformatuot diskete- buvai kietas. o jei dar su Norton ar Volkov Commander mokejai dirbti, tai pagarba buvo. paskaui pacios pirmosios windozes…

rimtai ir as prisiminiau kad turejau ZX-Spectrum Šypsena bet cia jau nerealiai senai buvo… cia gal kokia 94 metai net :confused:

Nekaltas 1992-1997 zx spectrum Gerai Nekaltas 1997-2003 amiga Gerai Nekaltas 2003-… pc

o as Cha cha nuo 99 metu turejau mx486, 100 mhz (vat booten kad 100) 16 mb ram, 1 mb vga, hardas apie 1,5 gb. Tik vienas minusas buvo kad jis baltas, ir jo nebuvo galima updeitiniti. Nebuvo nei cd romo, nei vga pasikeist negalima. Zaidziau tik volfenshteina, dave’a, dooma ir t.t. Po to 2000 metais gavau pentiuma 1 166 mhz, dasipirkau 20 gb harda, (kuris dar dabar sukasi pas mane) bet senas biosas neatpazino tiek daug gb Cha cha tai reikejo irashyti nauja. Po perasymo rode 199mhz. Vga buvo voodoo 2 12 mb, ejo su paprasta 2 mg vga. A dar ant 64 mb ramu turejau. Tai kai gavau buvau patenkintas kaip slojikas Cha cha pasileido net halflife’as ir cs. Dar mitown madnes ir t.t. Trechias upgreidas buvo iki 1,8 ghz atlono, 256 ddr ram, 64 mb radeon 9200se, ir senas hdd. Tai tiek Cha cha

Jooo, kai pasiziuri… 32 MB RAM… 40 MB ar 512MB hdd… Labas Dabar daug kas nebeskaiciuoja, kad koks failas uzima ar tai 80MB ar tai 200, o temporaluose pastoviai 60mb kabo… Isivaizduoju, praeis dar kokie 7 meteliai ir aš2011 parasysiu, kad: Siandien, ko gero nieks nebeskaiciuoja hyper3D emailu, su 1GB attachmentaisMyliu Cha cha

Ash 1997 turejau AMD K586 90MHz, 8MB RAM, 1GB HDD, 1MB video. Atsimenu tada patys nerealiausi zaidimai buvo Doom2, Quake1, Descent2.

Mano Kompų kolekcija ne tokia ir sena: 1995-1996 m. P1 60Mhz paturbintas iki 133Mhz, 16mb ram, 1GB Hdd, 1Mb video, 3dfx Voodoo 1, CD-ROM, 15 Delta irgi kažkoks monitaras. Dosas, paskui Windows 95 kai atsirado Lietuvoj, ai jo, dar buvo internetas per omniteli nemokamas per 14,4Kbbs modema. (vietiniai buvo nemokami skambalai) 1997 m. P1 233Mhz, 128 MB ram, 4Gb, 2M, video, Vooodoo 3 16Mb, CD-ROM, Mo-ZIP 230MB diskasukis, 15 monitaras. WIndows 98. (sita kompa dar dabar turiu) 2001 m. Athlon 950Mhz turbintas 1Ghz, 256sdr, 40Gb, gf2Mx400 64mb, 17’monitaras tt. 2004 m. sausis - P4 2,8Ghz Ht, 256ddr400, fx5600xt 256mb, 19’ flatron, teac rw-52x52x32, teac dvd ir tt. šeip kai dabar pagalvoju už visus kompus sumokėta yra vos ne identiška suma Cha cha Nekaltas 2007 m. P6 6,5Ghz, 4Gb DDR3, GForce 8 1GB, HDD 1TB, 24’LCD, DVD 52x R-W, ir pan;] žaidimai pradžioj atsimenu buvo toks krutas su formulėm (pats pirmas mano “STUNTS” ble koks geras geimas, kaldavau kai nežinau kas. TEn grafika beveik 3D. Paskui gavau doom’us visus iš eilės perėjau, wolfa, hexen, heretic, ir tt. Šeip pirkdavau kompaktus iš firmelės kur collections games būdavo po 30 geimų ir visus iš eilės pereidavau. Paskui quake kai atsirado prasidėjo internetinis kalimas, ir išvis interas 97-98 metais buvo stebuklas. vien dėl to kad internetą turėjau jaučiaus vos ne hakeris. oi geri laikai buvo… taksofonus išdūrinėt buvo galima, ir cardingas buvo prieinamas penkiamečiui vaikui… Dabar tik viskas jau įstatyta į įstatymų rėmus… ech… nostalgija Girtas

Na mano pirmasis PC buvo kokiais 1993-1994 268 25 Mhz, 2 mb RAM’o ir krutas HDD 120 MB Šypsena

Nu mano pirkinutas 1998 buvo 200Mhz cyrix, 16mb ram, 1mb video, 2gb hdd, hp deskjet 670c(po siai dienai be problemu veikia), buvo ir cd romas ir audio korta ir kolonkes kurios irgi po siai dienai veikia labai gerai ir yra kasdien naudojamos…Visas sitas malonumas kainavo 5000lt…tada tai irgi bapkes kosmines buvo… Poto dar upgreidas buvo 500lt uz 64ram, ~100lt uz muose su tokiu kaip ratuku, bet jis tik slankiojo aukstyn zemyn…ir dar paskeu is kazkur dar 2gb hardas atsirado… O seip beveik viskas dar po siai dienai veikia…tik muose,keybordas ir cdromas jau priduse… aj va monitorius 14coliu Hyundai… Pradzioj vindoze buvo 95 bet po keliu dienu upgreidino i 98…ir seip pradzioj dos’u tik naudojomes…nes vindoze buvo nezinomas dalykas dar mumi…

Tema “nupuskime istorijos dulkes”? Cha cha Tai ir as tada prisiminsiu - gudzius 90metus ir pirmaji kompiuteri Santaka - t.y. ZX Spectrum… Prisijungi prie Silelio, paskrauni is kasetes… Zaidimai Pole Position, Sabouteur… Lepota… Laimingas

nagi as ir galiu pasigirt… mano pc buvo pirktas…daba net nezinau gal kokia 1995, bet zodziu senai…ir tada dar tox buvo zveris lietuwoj ;]]

nu ir ka, iki dabar dar gywas, ejna dsl, turiu ir winamp su 500 mb dajnu Cha cha, ir zajdimus pazajdziu online, pvz RED ALERT… inetas wiskas ajna, tik filmaj ir flash neveza o shejp, isvarau dabar i barak…uz kiek lt galima toki pati ikirst? ;/