Remontas. Ka daryti su grindimis?
Tik jau neimkit irankiu is ju, mano nuomone visi irankiai ten kinietiski ir nieko nelaiko Tikrai yra geresniu alternatyvu
Aš siūlau obliuoti senas grindis ir jas nulakuoti. Turėsi gražaus medžio grindis tai tikrai daug jaukiau. Laminatą gal ir lengviau įrengti, tačiau jis jau naudojamas visur tikrai yra atsibodęs. O čia tikro medžio grindys, tikrai originaliau. Be to dabar tokias grindis įsidėti namuose tikrai nepigu. O čia kai yra profesionalūs medžio įrankiai obliavimui tokie kaip http://phiolent.lt/irankiai-pagal-paskirti/medzio-obliavimo-irankiai.h
tml tai kodėl nepasinaudojus tokia proga. Tikrai nuoširdžiai siūlau turėti medienos grindis.
Taigi, sugalvojau pasidaryti remonta. Situacija tokia : namas senas (apie 30metu), speju kad grindys irgi tokio paties amziaus. Grindys dabar medines, is paprastu, pavadinkim nelabai lygiu lentu Dar bus verciama viena pertvara. Ka daryti su grindimis? Vieni sako obliuoti, slifuoti ir lakuoti, kiti kad deti plokste ir ant virsaus laminata arba linoleuma…
Gal kas turi su tuom patirties?
jei grindys nesupuve ko gero galimio visi variantai. Belieka apsispresti kaip pats noretum
pas mane panašiai , tik a vis neprisiruošiu pradėt remontą , bet jau esu apsispręndęs grindis, dėt laminatu, palyginus pigu, praktiška, nes lengva valyt ir šiūkšlės taip nesirenka. mano galva tos plokštės po apačia dėt nereikia, nes lygumo ji tixrai nedadės, obliuoti ir špakliuoti taisyt, tai dengi na veter, suprasčiau jei tai senamiesty, bet kokioj dėžutėje tixrai neverta, nes po 20 metų gal ją išvis nuvers
o linoleumas apsxritai suxx, negražu ir nesveika
Del noru, tai norisi kai geriau, paciam reikes gyventi. Aisku gal ne 20 metu, bet vistiek. Del lyginimo, tai man aiskino jog sudejus laminata ant nelygaus pagrindo, jis lankstosi ir per sujungimus atsiranda plyseliai, luzineja. Todel pasak tu aiskintoju jei jau neobliuojant t.y. nelyginant grindu pavirsiaus, tada jau reikia deti kazkokia orientuota plokste ir tik ant jos laminta
Obliuot, slifuot, gruntuot, lakuot.
Ash uzh
laminatas . Jausmas, kad vaikstai ant popieriaus. Su medziu nepalyginti. Kad ir girgzda lentos, bile nesupuve
O lyginti grindi vis tiek tektu dedant laminata.
medis tai tep zjb sutinku, bet restauruoti senas xruschiovkes grindis yra nesąmonė, išleisi krūva lt, o rezultatu vistiek neliksi patenkintas, nes esntys tarpai tarp lentų vistiek trūkinės, juose rinksis purvas etc., išvis jei dideli tarpa jas reikia per naują sustūminėt, žodžiu nesamonė
dėl laminato lūžinėjimo dėk ne tapačia kryptim kaip senos grindys ir nelūžinės, bet ir ta pačia sudėjus eteko girdėt/matyt kad sulūžinėtų
nu o jei visgi labai išsigaubę tos lentos tai galima lyginti(plytelių klijais arba pva/pjuvenų mišiniu)
Slifuoti ir lakuoti nepatariu nes ko gero vinys su galvutemis bus sukaltos (dazniausiai taip darydavo "meistrai", todel slifuoti negalima be to dar ir tarpai tarp lentu bus matyti.
O jei apsispresi deti laminata geriau rinkis plokstes, kurios jungiasi tarpusavyje "sausai" (taip vadinamas raktas), nes zymiai greiciau klojamos ir paskui ne taip isryskeja sujungimai
Zodziu istorija tokia, kad man isaiskino, jog butent jei nevisai lygios gindys, tas "raktas" na vienoje lenteleje ispjova, kitoje issikisimas ir luzta del nelygumo, ko pasekoje atsiranda tarpai.
Zodziu alternatyvos tokios kas arba traukioti vinis, slifuoti, ir t.t., arba kazkaip kloti laminata. Tik ar jis tikrai normaliai gules ant tokiu lentiniu grindu, ar neluzines, neatsiradines tarpai?
Linoleumas- naturalus gaminys is linu (pats pavadinimas tai sako), del grozio nesigincysiu. O kad visokias PVC dangas vadina linoleumu… na, panasiai kaip ir laminata vadina parketu
O laminatas- tai juk ta pati plauso plokste, kur valdiskai masiskai klodavo pries 20-30 metu. Mano nuomone, slamstas… tik neiskart tai pamatai
Kodel ne naujos lentu grindys? Kaina panasiai kaip laminato, bet gyvenima atlaikys. Kad senas grindis galima butu lakuoti abejoju. Nebus jos dailios… ir vinis sukalti butu gerai i briauna, kad nesimatytu. Kaiptik ruosiuosi uzsiimti tokiu remontu
Lamintas kiek suprantu apie 40 Lt/m2 kainuoja, nori pasakyti kad ir lentos tiek kainuotu?
Lentu kubinis metras prasideda nuo 600 litu… kv.m iseitu po 19,2Lt, kai storis 32mm. Zinoma, bus atlieku, reikes lako… Geresnes lentos jau 800 ir daugiau. Dar neissirinkau nieko, tai pakankamos kokybes lentu kainos cia neparasysiu
Del laminato kainos turiu truputi replikos nuvyk i SVITRIGAILOS 50 parduotuve OLLO grindys ir ten tau parinks tikrai gera laminata nuo 6.60lt/m iki 37.99lt/m
Pats siulyciau nuo 18.49lt/m iki 22.99lt/m
As tai uz medines gindis
Pagalvok: jei desi laminata-vistiek reikes lygaus pagrindo, kitaip laminatas nx nueis.
Jei esamos medines grindys nesupuve- slifuoti, vinis (jei jos suvarytos su galvutemis, kaip rase kazkas anksciau) ivaryt giliau, ir galima tas vietas spakliuot glaistu, panasiu i medzio spalva, dar karta viska paruosti( cia jau visa lakavimo technologija-zinai: lakuoji, slifuoji, lakuoji…) ir lakuoti.
Bent jau vaikscioti maloniau, nei ant popieriaus (laminato)…
Pas save (senas namas) lupau senas grindis ir isnaujo betonavo. Brangiau iseina, bet kai nori geriau…
hashe
wo wo
jei zadi gyventi ne metus, jei gali sau leist, tai geriau pakeist visai grindis, bent jau sena sislupt, nes ka bedetum ant virsaus, pavirsius nelygus ir pan, tai sukishi pinigeliu irgi nemazai…
o ir efektas bus geresnis. Smagu naujom grindim vaiksciot bus
Sekmes renkantis geriausia varianta
Klojant laminata svarbu,mkad nebutu dideliu nelygumu ir guzu. Nedideles duobutes ir plysiai nekenkia. Po laminatu klojamas minkstas 2-3 mm pagrindas, kuris islygina nedidelius nelygumus.
Laminata, kuris klojamas be kliju, lengvai galima sudeti paciam. Kambarys - mazdaug diena darbo. Jei turi eletrini pjukliuka ir pagalbininka, gal puses dienos uztektu.
As pas save dejau tiesiog ant seno linoleumo. Grindys nebuvo idealai lygios, bet gavosi . Jokiu plysiu nera, sudurimai matosi tik gerai isiziurejus.
Dar pridursiu, kad laminato pavirsius gana kietas. Stumdziau po ji baldus ir neliko jokiu ibrezimu. Medinems lakuotoms grindims po tokio stumdymo turbut butu sakes.