Q: kokie klemai geresni: svininiai ar variniai?

Q: kokie klemai geresni: svininiai ar variniai?

Sveiki,
nutiko toks dalykas, kad gausiai uzsioksidavo klemai. Po nakties vedant masina, starteris isviso nesisuka, ir tik po kokios minutes raktelio sukinejimo, po biski sukimasis prasimusa, starteris sukasi vis daugiau ir is kokio 10 karto normaliai uzsiveda. Taigi noriu juos pasikeisti, tik nzn kokius deti: svininius ar varinius? Ant akumo kontaktai svininiai. Svininiai klemai manau butu geriau, nes minkstesni ir geriau "limpa", bet varis lyg ir geresnis laidininkas, tvirtesnis, bet ar negali buti kokios saveikos tarp svino ir vario? Zodziu laukiu patarimu.
P.S. akumo klemai ploksti, masina Mosvkich ViPER Kombi Laimingas
P.S.S. Prie progos norejau paklausti, gal zinot kur nebrangiai remontuoja akumus? Vazinejau su nepritvirtintu akumu, ir ant vieno staigaus posukio akumas pasislinko link ventiliatoriaus, ko pasekoje buvo nudroztas akumo kampas ir isbego dalis elektrolito. Akumas geras, galingas, gaila ismest. Kol kas veikia gerai, bet atejus salciams manau labai nusilps. Zinau kad buna firmeles, kur atnaujina akumus. Gal galit patart? Veiksmas Vilniuje.
Is anksto aciu! Labas

Ižymusis viperis vėl nuduso … Labas

Nenuduso, dar gyvas, tiesiog biski apsirgo… Liūdnas

pasitaiko nieko atgaivinsi toliau eis Šypsena

Man rodos kad swarbiausia kad klemos švarios būtų. Aš vietoj tų švininių susidėjau varines ir jau metai kaip nieko blogo neyvyko.

dek svininius klemus.
variniai labiau oksiduojasi.
man irgi taip buvo ismeciau varinius idejau svininius baigesi bedos.

Alus
Kietas

As rinkciausi svininius

TaipTaipTaip

Man irgi atrodo,kad svininiai geriau sukimba.