Q: kiek mob. užkemša GSM bazinę stotį?

Q: kiek mob. užkemša GSM bazinę stotį?

Sveiki,
Va sugalvojau šiaipsau sužinoti. Gal tai perdaug kvailas klausimas, o gal tik specialistai atsakys.
Kiek reikia kad būtų veikiančių mobiliųjų telefonų vienos bazinės GSM stoties aptarnavimo zonoje, kad ji užsikimštų ir pradėtų rašyti „tinklas užimtas" ar pan.
Žinau, kad tai turėtų priklausyti nuo jos talpos 900 ar 1800 bei nuo to kiek mob. yra ir kiek jais yra aktyviai naugojamasi (kalbama) vienu metu.
Kaip jūs manot?

Cha cha

Teisingai zinai.

Na prisipazistu, kad neesu specialistas, taciau pasidalinsiu ziniomis. Dazniai yra suskirstyti kanalais ir ju yra ribotas skaicius. Kiek zinau Omnis ir Bite turi po 39 kanalus, Tele2 29 kanalus ir dar 10 kanalu yra rezerve (cia 900 daznio). Vadinasi vienu metu per viena bazine stoti gali kalbetis atitinkamai tiek abonentu (39 raba 29).
1800 daznis yra talpesnis, taciau stotys dengia zymiai mazesne teritorija (mazdaug 6 km spinduliu aplink stoti, kai 900 daznio spindulys 10-15 km) todel 1800 daznis naudojamas miestuose, kur didelis abonentu skaicius santykimaimazoje teritorijoje.

32… ne nu tikrai logiskai pagalvojus neymanoma kad tiek mazai. ce turbut bile ka parasei. jei tiek butu, tai net nepiko metu nebutu ymanoma paskambint.

gal kas zinot kaip tie siustuvai kenkia zmonems? man siaip aktualu nes ant mano 9 aukstu namo stogo stovi tie omnio siustuvai… karocia omnis surinko daugiau negu 50% namo gyventoju parasu ir vsio. apatiniu aukstu butai sutiko o virsutiniai ne. bet dauguma buvo uz tai ir pastate… idomu ar ten 9 auksto zmonem smegeneles kartaisnnekepa… :confused:

Dubina raše:

Thanx uz info, Dubina, apie laiko intervalus nezinojau. Gerai

siustuvo signalas nukreiptas i shonus o ne i namo apachia. Tad teorishkai poveikis turetu but minimalus. O jei neramina tas faktas - ekranuok buta kad ir aliuminio folija - galesi ramiai gyvent.

bet koks skirtumas Liežuvis

Cia tai geras pasiulymas, dar pasidaryk "panic room’a" del visa pikta.
Del baziniu stociu uzkimsimo:
Pagal mane tai bite turi 40 dazniu (nu jei sakot kad 39, tai gali buti), kiekvienas daznis skirstomas i 8 laiko intervalus, viso iseitu 320 mobiliaku, bet esme yra tame, kad yra tik 40 dazniu ir max mobiliu tel. kiekis vienoje vietoje turetu buti 320 ir tai nepriklauso nuo baziniu stociu kiekio. Kiekviena bazine stotis turi savo dazny, kuris tr. skiriasi nuo 900 MHz. Girdejau, kad Omnitelis pries sventes ir didelius renginius, tr. optimizuoja savo siustuvus, vienur padidina, kitur sumazina talpuma, kad daugiau zmones prasneketu.

Greitai turetu pasirodyti Bites paslauga, kuri uz tam tikra mokesty suteikia prioriteta pries kitus skambinancius, jei tinklas perkrautas. Moki kazkoky mokesty, bet visada gali paskambinti. Ysivaizduokit koks privalumas per Naujus metus, ar atsitiko kokia katastrofa, zodziu neperduotos informacijos kastai gali buti daug brangesni nei pats mokestis.

man patinka kai vilniuj buna perkrautas tinklas zjb

Cha cha

fufliaks

Krutas vezimukas…

Cha cha

Dune666 > Tas jaunimas tai jau visai ishsiblsakes, paziurek atidziau ir suprasi kad ten viena jo didele koja jei turetu dvi nesedetu vezhime Mirkt

kas ten pas ji trys kojos ar trys pimpalai?

kas che per padaras ? Star Wars ?

Windows Media Player visualization…