Q: Disleksija - kas tai?

Q: Disleksija - kas tai?

Pasinaudojusi paieska lyg ir neradau nieko apie disleksija, atsiprasau, jeigu kartojuosi. Gal kas esate susidure su zmonemis, turinciais sia problema. Kaip suprantu, disleksikai turi problemu skaitydami, suprasdami zodzius, kartais skaitydami is desines i kaire, nesugebedami atskirti raidziu grupiu, nemokedami ju ivardinti. Buciau dekinga uz bet kokia informacija.

Pazistu viena disleksika. Jis sunkiai gali skiemenuot zodzius (gimtoji kalba - anglu), rasydamas daro nemazai klaidu. Kaip suprantu, jam sunku isivaizduoti zodi mintyse, vizualizuoti jo rasyba, kad galetu pasakyti ji skiemenimis. Taip pat kiek zinau, sunkiai sekesi mokslai, ypac kas susije su skaiciais, taciau bet kas susije su grafika labai patiko.
Apart rasybos problemu siaip normalus zmogus, kalba normaliai, kartais buna sumaiso zodzius (na, kai panasus buna skirtingom reiksmem), bet gan retai.
Labas

Aciu, Shot, uz Tavo mintis Apkabinimas

Kokiu tik nebuna ligu. Apakęs As tokios nei negirdejes. Nekaltas

Kiek esu skaicius, tai uzsieny ja serga gan nemazai zmoniuNekaltas

Taip, Rokai, kokiu susirgimu tik nebuna. Gal sulauksiu ir specialistu nuomones. Kaimynysteje gyvena 18 metu mergina turinti sia problema. Mano akimis ziurint ir bendraujant, ji kaip ir nedaro aiskiu klaidu kalboje, nors, buna, kaip ir minejo Shot, sumaiso zodziu prasmes, nes jiems sunkiai sekasi zodziu spelling’as. Jos mama sako, kad ji elgiasi kaip 12 metu mergaite. Nors, kiek supratau, ji baige mokykla ir dirba. Kiek ji pasake, tiek ir zinau, juk nelisi zmogui i dusia.

o man kazkodel atrodo, kad elgesys su disleksija nesusijesDrovus

As kazkaip is viso galvoju, kad pati mama serga disleksija, o ne ta mergina. Nes kiek skaitau apie si susirgima internete, elgesys neakcentuojamas. Bet velgi, kiekvienas is musu individuali asmenybe. O ta mama tikrai keista. Todel ir noriu suzinoti daugiau, kas susidures su sia problema turinciais.

tai mes irgi kartais mamu poziuriu elgiames kaip dvylikameciai, ar ne?MirktCha cha

Aga, Duchess Gėlė, buna kartais MirktCha cha

Nu toks sutrikimas turetu atsiliepti zmogaus elgesiui, bet ne ta prasme, kad jis maziau protingas negu kiti. Isryskeja daugiau bendravimo problemos.

na, kazkodel man atrodo, kad bendravimo problemos neturetu iskilti del to, kad sunku skaityti. Pazistu viena disleksika, tai jis labai nemegsta laisku rasytCha cha Ir tiek. O siaip labai normalus.Nekaltas

Cia nuo zmogaus priklauso. Toki vaika ar paaugli kuriam laikui patalpinus eilineje mokykloje su supratingais pedagogais, tai kazin kas gautusi. Universitete teko mokintis su vienu tokiu vaikinu, tai jam referatus grupioke viena rasydavo, bet jei kur reikedavo kalbeti, tai butinai ji siusdavome. Viskas priklauso nuo aplinkos ir pacio zmogaus.

disleksija - kai žmogus skaito sukeisdamas raides vietom, ar skiemenius - žodžiu, čia skaitymo sproblema. Tiesiog gyvai bendraujant su žmogumi jūs to niekaip nepastebėsit Ne

Na, as parasiau kaip yra, nezinau, ka sako apibrezimai. Skiriasi zmones, skiriasi, ka nori sakyk.

Sunkiai ismoksta skaityt su sia liga, ne perseniausiai skaiciau, kad Tomas Kruzas, Sher ir dar nemazai kino zvaigzdziu serga sia liga…

jo,man irgi negirdeta tokia

Nekaltas

Ginger - šia liga tik tinginiai UK piliečiai serga, patikėk tu manim Cha cha Pažįstu ne vieną Mirkt

Mums truputį per daug gėda tokiom “ligom” sirgti…Drovus

Švedijos princese Viktorija irgi serga disleksija, bet atrodo girdejau, kad tai yra apgydoma logopedu pagalba. Ir tai tikrai nesusiję su žmogaus elgsenos pakitimais.
O man kartais būna kad neskiriu “e” nuo “ė” kai kuriuose žodžiuose pvz. Velykos visada noris rašyti su “ė” Juokiasi