Q. Apie šuns dantis...

Q. Apie šuns dantis…

Reikalinga konsultacija dėl šuniuko dantų. Mano terjerui keičiasi dantys. Iškrito visi pirmieji kandžiai (du viršuje ir du apačioje), bet ties antraisiais apačioje matosi dygsta nuolatiniai, bet už dabartinių pieninių.t.y. truputį giliau. Ar tai normalu ar ne? Kaip prižiūrėti, kad dantys taisyklingai išaugtų? Kaip šuo vertinamas parodose, jei yra kreivai išdygusių dantų?

Turbūt reikės dėti protezus arba dantų plokštelę Mirkt
Na o parodose tai vertinama labai griežtai ir dažniausiai jeigu nėra kitų minusų tai paskiriama paskutinė vieta o gali iš vis ir disvalifikuot.

Nieko nelaukes varyk pas veterinara daryt dantu pasalinimo operacijos - as turejau tokia pat problema, laiku pastebejau ir suspejau ta reikala sutvarkyt - ciucio sankanda geraTaip Tavo ciucika "pamigdys" ir istrauks pieninius dantis, jei reiks paslinks beaugancius i ju vieta ir baigtaTaip kainuoja nedaug apie 30 Lt.

[/quote]

Mums buvo tas pats, bet veiseja ish kart apie tai ispejo. Nuvazhiavom i viena garsia vet. ir senus ishtrauke, bet kainavo Baisu Zhalia dar buvau Mirkt

Kazhkam pasiseke Labas

MAniškiui irgi taip buvo: vieną iltinį ištraukėm patys, nes klibėjo ir vos laikėsi, o kito nepastebėjom, nes po pirmojo traukimo visiškai nerodo dantų, tai išaugo vos ne vertikalus Cha cha Bet kai šuo neparodinis, tai niekam tai nekliudo…

Gal nelabai supratot, aš kalbu ne apie iltis. Čia tie pieniniai kandžiai mažiukai jo ir taip kliba, paimčiau pats ir išstumčiau jei reikia. Migdyt tikrai jo nereikia. O tai kaip tenpo to tuos pastūmė kitus gal atsimeni? (nors dar jų tik vos galiukai matosi, dar pro gleivinę nepralindę ir kol kas gal stumti nereikia?

[/quote]

Keliose vet. i mane zhiurejo Apakęs Viskas naturaliai vyksta, vaziuokit namo ir laukit…

Viskas dar ir nuo veisles priklauso. Pvz. seteriui pieniniai dantys praktishkai visada patys ishkrenta…Padeda, jeigu duodi kaula, virve kokia patampyt…Nesijaudinu, kol naujo danties nepasirodo daugiau negu puse… Bet taip buna su iltimis…Pieniniai kandzhiai visada ishkrenta priesh pasirodant nuolatiniams.Kazhkada su Julia cia diskutavom apie tai…Ji minejo, kad terjerams dantys keiciasi daug sunkiau, negu kitoms veislems ( manau, kad ir shnauceriams), todel deretu kreiptis i veta.

Jei suo leidziasi, tai imk ir istrauk, nera ko lauktiNekaltas del tu mazuju dantuku tai tikrai nereiks narkozesNekaltas

Bet geriau pagalvojus, vistik siulyciau patiketi sita reikala vet’ui, nes pats gali dar pazeisti dantenas ar besikalanti dantuka…tai is vienos problemos apturesi kitaNekaltas

Va, va tas mane "daugiau negu pusę" ir domina. Tai jei išauga daugiau negu pusė, tai išauga ne po dančiu, o už jo ar ne taip? tai jis būna po to savo vietoj? Juk ne ten pat nei pieninis atsiduria, ar po to savaime išsilygina?

tai ir sakau, kad su iltimis tai viskas aishku - jeigu nauju ishaugo daugiau negu puse ilgio, o senos net nejuda - tada pas veta ir shalinam… o su kandzhiais gali but bedos jeigu uzhdelsit…Bet ash asmenishkai nebuvau su tuo susidurus, taip kad tvirtint negaliu…Jeigu kliba, tai pabandykit duot kaula…sausgyslini…arba dideli jautienos, kad atsikast negaletu, tik pagrauzhti…Turetu ishrist pieniniai…

Dėl kandžių neverta taip jaudintis. Net ir taksams jie lengvai pasikeičia. Nežinau, ar visada jie išsilygina, bet mano Anri vienas iš apatinių kandžių išdygo gerokai atsikišęs, paskui kuo gražiausiai išsitiesino. Problemų gali būti su viršutinėmis iltimis. Taksams ir terjerams tai beveik norma, nes dantys neproporcingai dideli ir tvirtai laikosi.
Jei dantis kliba, tai nesunku ištraukti pačiam, arba tiesiog duoti graužti odinių "kauliukų". Jei visai nekliba, o naujas dantis išaugo iki pusės senojo, tada - pas veterinarą. Bet tai liečia tik iltis, o ne kandžius.

Nu zhiurint, ant kiek toliau augaNekaltasNekaltas Nes dantis gi ne tiesus, gal paskui ishlindus pilnai, taip neatrodysNekaltasNekaltas Matyt reikiaNekaltas

Ačiū visiems padėjusiemsTūsas

Tai jeigu naujos iltys isaugo iki puses pieniniu,o jie visai nekliba,reikia pieninius traukti ? Kiek kainuoja istraukti ilti ?