prie + ar - ?
savu laiku pramiegojau analoginiu grandiniu kursa, tai dabar mokaus savarankiskai. nes kazkodel galu gale pasidare idomu tai norejau pasitikslint ar gerai perdariau is neinvertuotogeneralguitargadgets.com/richardo/distortion/opamp.gifi invertuota. ar visdelto ta raudona pazymeta vieta reiktu jungt prie +? . ir ar reikalingas R8 stiprinimo koeficientui keisti? ar ji keistu R4?
Na nevisai, C4/R5 cia visiskai ne savo vietoj atsiranda, daba stiprinima nustato C2/R2, opampo + prie 4.5V teks jungt, R3 nereikalingas pasidaro.
tai ta maitinima +9V pakeist +4.5?o ta +4.5 isvis nuimt ar ji pajungt prie to iejimo pliuso? na mano ziniomis stiprinima turetu nustatynet R2 ir R8 invertuojancioj. arba as klystu…na bet bent jau labore tai taip nurodyta
Visų pirma, ką tau tai duos(iš neinvertuoto į invertuotą)? Na, o pakeisti - labai paprasta: signalą paduodi į C4 kairiąją koją, +iėjimą per R3 į 4,5v palikti, R2 nereikalingas, C2 gali panaudoti vietoj C4.
“A disadvantage using non-inverting opamps is that they can’t have a gain less than 1” bet siaip tik teoriskai ziuriu. o kaip del gitaros maitinimo? nes pagal mane tai turetu but 3 laideliai: maitinimas, signalas is gitaros ir gnd? ar uztektu siaip tiesiog galima butu pajungt 5V prie IN lizdo, kuris maitintu gitara
Na, jei reikia gitarą maitinti, tai jungi tuos 5v prie in, o į schemą c2(c4) nepraleis įtampos ir viskas . Tik gal šį daiktą tada irgi geriau gitaroje montuoti…
o tai tas +9V palikti? nes jei poto jungt prie ausiniu tai ar nesudegtu? nes man rodos ausines max 5V, ar ne
Čia jau nesusišnekėjimas gaunasi, nes kuo toliau tuo daugiau kažkokių niuansų, o pilno vaizdo visai nesimato. Jei nori teisingų patarimų, tai visą schemą ar projektą atskleisk ir tada klausk
nu gitarinis efektas… ala panašiai, kaip fūzas, tik signalų formos gadinimas (gerinimas?) skirtingas čia nenorit pasižiūrėt? users.chariot.net.au/~gmarts/ampovdrv.htm
Tai aišku, kad efektas , tik ką jis ten dar į gitarą įkišęs ir kam jam ausinės prie gitaros? Prisižiūrėjau ir išbandžiau aš tų primočkių pakankamai…Nieko iš jų gero - triukšmų ir iškraipymų generuokliai Tokios, kurios garsas patiktų, kažkaip neaptikau. Matyt dėl to, kad jos visos tą patį principą naudoja.
ceslov> na tai jei nori kazka girdeti tai reik garsiakalbio ar ausiniu
iš pradžių ausinių, po to dar garsiakalbio, paskui dar gal stiprintuvo O dar pamiršai gitarą
na prie mini efekto didesnio garsiakalbio nedesi, tad geriau tiktu ausines. beto siaip megstu grot kai niekas negirdi