as dar ir nuo gripo kas rudeni ciestnai
zek a nebus taip, kad veikia tas prevenaras, o ne nuo kovid.
mano tevas 67 metu, antro tipo diabetas, sirgo covid, dar kai skiepu nuo covid nebuvo, bet turejo vakcina prevenar ir nuo gripo. tai kaip ir rizikos grupe, bet nieko jam labai nebuvo. labiau sharachalsia ant izmienu nei sirgo
o mamkai nieko, ir man nieko, nors atvarydavau ten.
Tai as tik paskui suzinojau, kaip jis vadinas, gal po pusmecio. Peti issisukes buvau, ejau pas traumotologa, ooo sako, juostiniu virusu sirgai. Nes paskui kuri laika lieka raudonos juostos po pazastim ant groblu, lyg su virve butum apjuostas ir pakabintas. Metus laiko gal mates…
O simptomai tai nu i nx. Temperatura, lomkes, galvos skausmas
migreninis. Vemimas, silpnumas, purto visa.
As tada pirma karta sau greituske kvieciausi.
Tik per kambari iki telefo irgi gal 2h strategavau kaip dasigaut.
Koks b.let dar juostinis virusas, Nakciau?
draugeliui ,kai klausiau, tai daktarai sake,kad vaikams uztenka 1no karto visam gyvenimui Reikes dukrai suleist kai aBsiramins cE viskas daugiau maziau- o tai gaudo tas ligas su savo plauciais
pas mus kazko skelbia, kad prevenar13 5 metus priot.
o pagal fricus 2-3.
tai pavasari jau varysiu atnaujint ta vakcina.
del prevenaro manau kad jis veikia, o del marmalo tai kiek zinau sunkiai sirgusiu - visi be marmalo buvo- bet cE daugiau su ankstesnem versijom,o ne omikronu - buvo kas jau laidotuvem ruosesi. Su marmalu paprastai visi lenvai/lengviau prasirgo ( kas sirgo) is aplinkui. O kas pasiskiepyje prevenaru - tai zinau tik kad as ir druzoko seima.
as dar ir nuo gripo kas rudeni ciestnai
zek a nebus taip, kad veikia tas prevenaras, o ne nuo kovid.
mano tevas 67 metu, antro tipo diabetas, sirgo covid, dar kai skiepu nuo covid nebuvo, bet turejo vakcina prevenar ir nuo gripo. tai kaip ir rizikos grupe, bet nieko jam labai nebuvo. labiau sharachalsia ant izmienu nei sirgo
o mamkai nieko, ir man nieko, nors atvarydavau ten.
Tai naktibliadas gi susleides tu dvi dozes marmalo, plius gi prevenaro doze-ka te bb tave covidas ims. As irgi tiek pat, zmona tik marmalo (be prevenaro)- tai zmona su vaikais persirgo rudeni- sunus is dailes mokyklos parsinese, dabar dukra dar antra karta jau persirgo - is mokyklos parsinese, o manes nepagriebe dar tfu tfu tfu. Kolega savo vaikams prevenaro suvares , be marmalo (su zmona ant marmalo sedi)- tai anie dar nei karto nesirgo ir mokykloj nepasigavo.
Pas mus darbe viena pasigavo, tai pirmas testas Jonavos g nerode, vakar vel vaziavo - jau parode, bet siandien jau geriau jauciasi, nors sake tris dienas buvo labai kujova.
as ko labiausiai bijociau, tai vel koki tais juostini virusa pasigaut.
nes covid sirgau, tai cia tik gelytes su tuo palygint.
o buvo taip, kad pabundu nakti, kad pilna ta zodzio prasme- mirstu!
kazkaip iki ryto pratempiau, vos dasliauziau iki per kambari.
atvare greituskes toks pagyvenes daktaras, sako- o taj tu cia pagaves busi ta ir ana. nelabai as pamentam ka jis ten aiskino. bet sako yra 2 keliai, arba pagal reglamenta tu sergi, ten sarasas tu visokiu priemoniu is vaistines, tos 'geriamos laselines’ blabla. arba as tau suleisiu vaistu, ir bus geriau. bet sako tie vaistai nelabai geri. ka renkies?
tai bbz kas jis man ten suleido, jauciu kokio tramadolo gal, nes atleido beveik iskart, tik tas xujovumas ir silpnumas kabejo. bet migrena ir trisucka dingo.
tai va jei tokia zaraza db siaustu, as su gp5 vaiksciociau
ps. o juostinis jis del to, nes ant groblu 2 juostos raudonos liko.
Eina nakui, sloga, nosis ir galva kaip skuduru prikista, ciut ciut temperaturos, vakar pasidariau ta is vaistines greita testa tai neigiamas, dabar tuoj varau i jonavos gatve ta tikslesni tyrima pasidaryt. Tep kujova dar per visa miesta fyzdint, nx.
per LRT ziuriu tik kase- tai ka rodo per rungtynes neabejoju, nes tiesiogine transliacija paprastai buna aisku, ‘jei nematai - tai taip ir nera’ gal ir varke, bet tiket ka (ne)mate furistas tai jau ne pagal paniatkes irgi tada gaunasi O kad zmones dirba su kitajum ir kartais ten skrenda tai bus irgi naujiena. nu bet jo, niekur tai nenuves…
kas tuscias, tai klp uostas
o kaip yra kitajuj- nemaciau, nzn.
bet matau beprasmiska toliau vystyt tokias temas, shita diskusija niekur neatves.
tau abejot delfi ir lrt, taip pat sventvagiska ir nuodeminga, kaip davatkai pries baznycia butu burnot.
Sakai pvz viesai paskelbia , kad toks ir toks uostas uzdarytas nesdami multimilijoninius nuostolius kad apifist kazka? nu ok , tebunie durni kitaicai ir tiek…
o is kur tu zinai, kas ten isvis toj kinijoj vyksta?
kai daznas nebekerta, kas cia jiems vietoj po nosim vyksta.
nu bliac kokie kinai? tie kur kinijoj gyvena. Ka ten kur kas pompavo kaip ir px siai dienai, man klausimas kodel kinai siai dienai vis dar grieztai su tuo virusu (ar gripu) kovoja ? dalbajobai jie gaunasi ? ne? Ar jie pvz ne rodiklis, furistas geriau zino ?
o kad ir pas mus db- ta visur visa vykstanti xyune, tai realiai ka ji turi bendro su priesepideminem priemonem?
kokie kinai, ka mums pumpavo mol is kinijos, italijos, ispanijos, tokia brechnia cia buvo.
o del skiepu, tai mane irgi gydytoja najabala
ta kuri man uz $ biuliotenius suveikdavo.
tipo blabla, va galim padaryt moderna, as ar ne 200evreju uz 2 ukolus mokejau.
o db pati svalyla i pencija, kad tik treciu nereiktu skiepytis.
Tai naktibliadas nesupratau konkreciai del kinu - pas juos ten kazkas kitaip su gripu ar jie ten tiesiog jobnuti su savo ‘kova su virusu’ ?
pas mus antroj pilaitej yra socbustai, as itariu, kad jis ten ir bazuojas.