Plovas

Plovas

Turiu ash savo plovo recepta…Nekaltas Bet man ydomu, kaip plova ruoshiate jus? Kaip namuose, darbuose, svechiuose ar pas gimines plova gaminat? Galu gale, gal kas zhinot koks yra ORIGINALUS uzbekishko receptas?

Plovas su citrina

Jums reikės:
1/3 stiklinės susmulkintų graikinių riešutų, l stiklinės ryžių, l šaukšto sviesto, 1/2 šaukštelio druskos, 2 šaukštų susmulkintų petražolių, l svogūno su laiškais, l šaukšto alyvuogių aliejaus, l šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės, 1/4 šaukštelio rupiai maltų juodųjų pipirų.

Sausame puode maišydama kiek paskrudinkite graikinius riešutus, kol jie parusvės (apie 4 minutes). Išberkite į kokį indelį. Tame pačiame puode išvirkite ryžius, įdėjusi sviesto ir pasūdžiusi. Kai vanduo išvirs ir ryžiai bus minkšti, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite petražoles, svogūnų laiškus, citrinos žievelę ir pipirus. Sukrėskite plovą į dubenį ir pabarstykite riešutais.


Kiaulienos plovas

500 gr. kiaulienos ( pusiau riebi ),
3 svogūnų galvos,
2 didelės morkos,
250 gr. ryžių

Kiauliena supjaustoma kubeliais, įdedama druskos ( pagal skonį ), priskonių kiaulienai bei truputį baziliko.
Sudedame į troškintuvą. Supjaustome svoguną. Jį dedame į troškintuvą, taip kad uždengtų mėsą. Burokine tarka sutarkuojame morkas. Jų sluoksnį dedame į troškintuvą, kad uždengtų svogunus. Viršuje beriame sluoksnį ryžių, kad šis užklotų morkas. Dabar į troškintuvą atsargiai įpiliame vandens.
Vandens turi būti tiek, kad ryžiai būtų apsemti. Troškintuvą įdedame į įkaitintą orkaitę ir plovą troškiname apie 1 val.

takas.lt

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/(Visi)?SearchView&que
ry=plovas
*

http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/166797.83-=(1942295264
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/208958.83-=(1406649373

Prisipazhystu, jog patingejau paieshkoti bei kalte prisiimu, atsiprashau uzh forumo tershima del savo skubejimoNekaltas

Viskas kas čia buvo parašyta yra chernia, nes tikro plovo nepagaminsi be plovui skirtų prieskonių, o pas mus jų beveik nėra.Galima kažką panašaus padaryti turint tokius prieskonius:
1.Romos kmynus (yra pirkti vienoje parduotuvėje).
2.Barbarisą (auga jis ir pas mus ir yra lietuviškas pavadinimas).

O viso kitko su žiburiu nerasime čiaŽliumbia

P.S.Aš tai turiu tą prieskonių mišinį ir atvežtas jis yra iš toli.Bet ką reikės daryti kai jis baigsis Nekaltas

jo… as irgi darau kazka i plova panashaus. bet plovu vadint nedrystu. tiesiog birus ryshiu-mesos troshkinys Cha cha

Aš irgi darau ne plovą, o jo parodijąTaip Argi čia plovas, jeigu ant pakepintos mėsytės su visokiais cibuliukais ir prieskoniukais užverti pokeliuose išvirtų ryžių?Nekaltas Bet man visai skanu ir greita, dar pomidorų padažiuko, galimo šiek tiek sojos padažo, kad patinka - ir niam niamCha cha

as tai nevirtus ryshius dedu ant sluoksniuotu pakepintu mesos, svogunu, morku. tada vandens, truputi pom. padazho ir i orkaite troshkintis…

Pas mus ant buto gyveno moteriškė iš Samarkando ir ji išmokė to plovo g-bos.
Visa esmė tai tame, kad reikia turėti specialų puodą.Vėlgi, pas mus jų nerasi niekur, bet kažką panašaus galima rasti - tai didelis storasienis puodas.Originale jis yra pagamintas iš ketaus.
Pagrindiniai niuansai - ryžiai turi būti ne jokie ten ilgagrūdžiai ir ne iš pakelių - eiliniai normalūs ryžiai.Juos būtina gerai perplauti ir duoti išmirkti vandenyje min. 2-3 valandas.
Avienos lajaus mes matyt niekas namie nelaikome ir parduotuvėse nerasime, tai galima naudoti aliejų, bet visgi pageidautina įdėti nors mažą gabaliuką riebios avienos ir jį apskrudinti (toliau jau galima jį ir išimti).Aliejaus pilasi gan daug.Jis gerai įkaitinamas ir tada į jį sumetama mėsa ir gerai apkepinama.Tada verčiama daug svogūnų + daug morkų (būtent morkos duoda spalvą,o ne kažkoks ketčupas).Morkos turėtų būti pjaustytos šiaudeliais (arba nusipirkti jau taip supjaustytų supermarketuose), nes kitaip jos tampa koše.Šiek tiek viskas apkepinama.Ant viso šito beriami ryžiai + pribadoma česnaklo skiltelių ir apibarstoma prieskoniais (romos kmynai - zira,barbarisas,raudonieji pipirai + juodieji pipirai + dž.petražolės).Ryžiai sudedami taip, kad viduryje susidarytų piramidė.Ir būtent per ją pilamas karštas pasūdytas vanduo iki tokio lygio,kad puodo kraštuose pasirodytų vanduo,bet ryžių neapsemtų.Viskas uždengiama dangčiu ir troškinama.Karts nuo karto dapilama karšto sūdyto vandens per tą piramidės viršūnę (aukščiau aprašytu būdu)iki reikiamo lygio.
Realiai plovas troškinasi apie 1 val.ir daugiau.Baigus gaminti galima viską permaišyti - čia jau skonio reikalas kaip patiekti.

Patarimas: nepatingėkite nueiti į prieskonių parduotuvę ęsančią Žirmūnų IKI pirmame aukšte ir nusipirkite tų Romos kmynų ir tada suprasite, kad prieš tai valgydavote tik ryžių/mėsos troškinį.

O čia tai jau krūtas povasApakęs Pas mane taip daryti neužtektų kantrybėsNe Aš geriau savo netikrąjį nemniosiuGirtas

Nieko mandro čia nėra - išdėsčiau kelis praktinius/principinius patarimus ir tiek. O jeigu yra kažkiek tai fantazijos ir išradingumo, tai galima surasti ir puodą ir prieskonius.
Aš nelabai įsivaizduoju paprastesnio produkto kaip plovas.

Kad daugiau nebekalbėti apie tai kas yra tikras uzbekiškas plovas, įmetu nuorodą kur apie plovą yra 3 galybės patarimų ir receptų :

http://asiacooking.narod.ru/kulinar/uzb/plov.html


  Pachiam Uzbekistane tu plovu rushiu yra labai daug ir skirstomi jie yra pagal vietove ,todel ir <img border=0 src="/shared/oldFiles/i/xsmiles/ne.gif" alt="Ne"> rasi vieno universalaus plovo recepta ...
 Visishkai teisingai ,tai vienas ish originaliausiu receptu,labai panashus  i Ferganos plova irgi ...
Taip <img border=0 src="/shared/oldFiles/i/xsmiles/taip.gif" alt="Taip"> tie prieskoniai vadinasi - ZRA ... <img border=0 src="/shared/oldFiles/i/xsmiles/labas.gif" alt="Labas"> ir JOKIO <img border=0 src="/shared/oldFiles/i/xsmiles/smile5.gif" alt="Apakęs">  kecupa !!!!!!

Tarp kita ko ,kauniechiai na ar miesto svechiai … jeigu norite paragauti tikro plovo,tai Kaune Savanoriu prospekte ar gatveje vasara atsidare uzbekishkas restoranas,kur kol kas vireju dirba tikras uzbekas,skubekite Cha chaLabas

tai pats mano megiamiausias patieklasNiam niamKandaTaip
Tik nemegstu kai i ji pridedama morku ar kokiu svogunuVeee

plovas tikrai nerealus dalykas, darta teko armeno daryta ragauti, pasaka…

Na tada paaiškink kokie ingradientai eina į tą Tavo mėgstamiausią patiekalą, jei nenaudojamos morkos ir svogūnai Nekaltas

tai kad cia pagrindines jo sudedamosios dalys be mesos ir ryziuNekaltas