Plastikiniai langai

Sveiki, planuoju užsisakyti langus Šiauliuose iš https://www.bildukas.eu/produktai/langai/ ir net neįsivaizduoju nuo ko pradėti juos pasirenkant… Trys stiklai ar du? Rėmas 88 mm ar 70 mm? Kokie apkaustai ir t.t. Klausimas dar: reikalingos tos visos papildomos medžiagos, tokio kaip juostos garo izoliacinės ir difuzinės?
Būtų įdomu sužinoti, pagal ką jūs rinkotės langus? :slight_smile:

Jokiais būdais nepirk iš bildukas! Jų pardavėjai vaikšto po viešus forumus ir reklamuoja jų produkciją apsimesdami klientais… ar tai gali būti patikimo verslo bruožas? Labai abejoju… panašu kad jų klientūra veikia ant reklamos o ne iš rekomendacijų, kas tikriausiai reikštų kad jie turi klientų trūkumą, su kuo kokybišką produktą už adekvačią kainą siūlanti kontora neturėtų susidurti.

Rekomenduoju Vaclovo langus. Veikia visoje Lietuvoje.

Ar naujai statomas namas? Ar yra projektas? Jei taip, tada langų pasirinkimas kaikuriais klausimais labai sumažėja

Namas renovuojamas, baltų plytų su oro tarpu, kadangi konstrukciškai nieko nekeičiame, nedalipdom ir negriaunam - projekto kaip ir nereikia. Pats namas skaitosi 1 aukšto su mansarda, tad su žmona nusprendėm mansardos neįrenginėti, patį stogą pasikeisti ir apsišiltinti tik perdangą - 30 cm vatos, sienas planuojame šiltinti 20 cm polistirolu ir klijuoti klinkerines plytas, norisi nepramesti ir su langais. Turime 10 - 11 langų (dėl vieno dar nenusprendėm, ar paliksim ar užmūrisim) todėl kiekvienas pasirinkimas prideda ar atima ne vieną 100 eurų :slight_smile: Plius dar sužinojau, kad dabar dedamos tos juostos aplink langus, jų 1 m kainuoja nuo 0,80 ct iki 1,5 euro ir tai x2 nes iš vidaus ir lauko dedasi. Kokia jūsų nuomonė apie jas?

Stalaktitas, net nežinau, buvau trumpam pas juos užbėgęs, tai kažkaip nepanašu kad jiems ten kažkas blogai būtų. Įmonė kaip įmonė, dalykiški, malonūs. Profiliai daugmaž visur tie patys, o dėl kainos bus matyt, kai pasiūlymus susirinksim.

Tai gerai. Klasių A++ vaikytis nereikia. Stenkis nepamest galvos ir sutaupysi tikrai ne vieną šimtą. Aišku reiktų pasitikrint ar nebus kad prastesni langai kainuoja tiek pat kiek geresni.

Juostų reikia bent iš lauko. Jei name bus gera ventiliacija viduj turetu but ok. Viduj gali bandyt iir kokias pigesnes susiklijuot

Tai va, ir norisi pasidaryti gerai, bet tuo pačiu nepermokant pinigų nereikalingiems dalykams, nes jei teko susidurti su renovacija seno namo - ten yra kur jų kišti :smiley: Kiek teko skaityti paskutinėmis dienomis, tai juostos reikalingos tam, kad į montavimo putas, kuriomis užpurkštas tarpas tarp lango ir sienos, neitų drėgmė ir neardytų esant šalčiui pačios putos, nes ji ale kristalizuojasi ir drasko jas. Kažkiek logikos galima įžvelgti, nes kiek esu butuose dėjęsis - 3 - 4 metai ir atšąla namai… Iki A++ namui toli, toli, todėl papildomo vėdinimo, greičiausiai nedarysim :slight_smile: Pataisyk jei klystu - profilį gal tada reikėtų rinktis ~70mm ar ten 73mm, o stiklus gal trigubus? Nes vis tiek didžiausias šalčio tiltas per stiklus ateina. O dėl juostų, manau pabandysiu paklausti kiek su jomis ir be jų kaina gaunasi ir tada spręsiu :slight_smile:

Nzn kiek 3 stiklu geresni uz 2. Siaip ar taip per stiklus daug iseina. Nenustebciau jei 3 stiklu geresni tik kokiais keliais procentais, o kaina skirsis kokiu 30% :smiley:

O gal Vilniuje kokių nors rekomendacijų?