o tai kaip palapine tvirtinai?
Metaliniu kuoliuku, kurie smeigiasi i zeme, neemiau, nes dar pries kelione issiaiskinau, kad ju neleis isinest. Palapines remo strypai is stiklo pluosto neuzkliuvo.
o kaip palapines kuoliukai, neuzkliuvo??
Neseniai skridau su Ryanair i Tenerife pre Diuseldorfa ir atgal per Bristoli. I kurprine tilpo palapine, miegmaisis, kilimelis, puodas maistui virt, truputi maisto produktu, keletas rubu ir kitu smulkiu daiktu. Svere, 9.9 kg. Oro uostuose problemu nebuvo, tik puodas tikrintojus sudomindavo ir tekdavo istraukt ji parodyti.
kad gabaritu nevirsytu va sitaip susipakuot ryanair’as rekomenduoja
http://www.youtube.com/watch?v=klNLqDpdYLI&feature=player_embedded
nofrills ra:
o Razruchai aciu uz ivertinima, malonu tai girdeti
As iki siol gerai menu, nuo ko ce prasidejo mano skraidymai visi ir kas padejo zengt pirmus zingsnius bei kas nakvyne Belgijoje siule. Todel labai dekingas tau esu, gerasis ce zmogau!
narvalas ra:
Nizinau kaip te su jusu kortelem, ale uzsakius bilietus per Star1 ir jam bankrutavus mano bankas man pinigelius sugrazino iki penso.O tai jau bankelio voprosas bylinetis su Star1.Mano saskaita yra drausta , ne taip kaip Lt. P.S. Kaip paziurejau -Lt bankai yra linke pleshikaut: nusiimant pinigus ish bankomato su uzsienio kortele jie ivaro 1.5 svaro mokesti, nepriklausomai kiek nusiimi, ko nepasakysi atsiskaitant kortele parduotuvej Plia, kita kart raiks pasiimt pakankamai grynuoliu, bo nezinojau , kad Lt bankai-pleshikai.
Narvalai, tu vel cia neteisus drastishkai uzsipuldamas Lietuvos bankus, kad anie pleshikauja tau pasiimant ish bankomato Lietuvoje su anglishka banko kortele grynuosius pinigus, kaskart po 1,5 svaro numinusuodami, nors musu shalies parduotuvese apsipirkineji be jokio nuskaiciavimo…
As tau nagliadno pailiustruosiu savo nuotykius Turkijoje, kai man tenai naturalia tvarka pristigo grynuju pinigu. Cia, Lietuvoj, man nuo SEB banko korteles irgi nieko neima kai pinigus nusiimu SEB bankomatuose, esanciuose prie Maximu parduotuviu, o jei ash ta darau kitur isdestytuose SEB banko automatuose, tai neishvengiu 1 lito nuostoliu…
Tai va, pristigo man toj Turkijoje 20 turku lyru vakare, tai kad te nevaryti iki tolokai Alanijos centre esanciu valiutos keityklu (turejau biski svaru su savim paemes), ash nusprendziau tuos pinigus grynais paimt ish shalimais esancio bankomato… Sekmingai juos pasiemiau (bankomatas leido net pasirinkt kokios valiutos noriu kupiuru (euro. turk lyru ar dolcu)). Kadangi Turkijoje laisvai apyvartoje cirkuliuoja eurai, dolcai, tai nusprendziau ishsiimti 10 euru ish savo saskaitos su banko kortele. Kai prashvilpiau tuos eurus ir sekancios dienos vakare, prisijunges savo atsivezto laptopelio pagalba prie prie banko saskaitos, pasiziurejau, kiek anys te man nuskaiciavo uz tu 10 euru ishsigryninima Turkijoje, tai likau labai maloniai nustebintas bei pamalonintas tokiu turkishku dosnumu turistaujantiems shalyje klientams - jokiu papildomu pinigu uz operacija bankomate jie man nenuskaiciavo.
Kai ish pat pradziu taip mane gerai nuteike shi banko operacija su pinigu ishgryninimu Turkijoje, tai nusprendziau daugiau saves nevarginti su laxtymais po valiutos keityklas, ieshkant kur geriausiu kursu ishsikeisti turimus svarainius, ir pinigus nusiiminet ish shalimais mano apartamentu Turkijoje esancio bankomato. Tad vos man te truputi grynu pritrukdavo, tai ash ir lekdavau kaskart tu pinigu nusiimt ish dosniojo bankomato… Da i kitiems turistaujantiems kolegoms mano hotelyje patariau nebut durniems ir nelaxtyt toli i Alanijos miesto centra po valiutos keityklas, ieshkant geriausio kurso pasikeisti pinigus…
O kad jie neabejotu mano nuoshirdumu ir puikiu ishganingu patarimu, ash jiems net pavyzdi parodziau kelis kartus, kaip pinigai ishgryninami ish bankomato be jokiu mokesciu uz tokias operacijas… Tpsknt, savo pavyzdziu sugundziau ir nukreipiau juos teisingiausiu turistams keliuku.
Kad man nebutu pereboro, kaskart nusiimdavau ish bankomato mazas sumas, nes gal didesnem sumom jie butu taike koki mokestuka simbolini…
Dar po poros dienu internete patikrines savo banko saskaita ar viskas te tvarkoj ir isitikines, kad viskas ciki-piki, daugiau nelandziojau i savo saskaita ir nebetikrinau ir taip aiskaus man jau dalyko… Turistai irgi man labai dekojo uz toki puiku patarima nevargint koju ir pinigus nusiiminet panosej su banko kortele…
Kadangi Turkijoj vieshejau net dvi savaites, tai pinigu nusiimineti teko 120 euru bendrai sumai. Emiau kupiuromis po 10 jevru… Ir stai kai nenumaldomai atejo mano prieshpaskutine vieshnages diena Turkijoje, as vel prisijungiau su savo laptopeliu prie banko saskaitos pasiziuret ar daug te man dar liko pinigeliu saskaitoj ir kiek jau busiu ju nuemes, kad savo ishlaidas shitos vieshnages Turkijoj metu sukalkuliuot (mano apgyvendinimas buvo su pusryciais ir vakariene). Tai netgi zagtelejau ish netiketumo, ishvydes te kaskart tvarkingai man numinusuotas po 10 litu sumas uz kiekviena pinigu paemima ish automato !!! Vajezus. Vien uz tuos mano 120 pasiimtu grynu jevriuku, man 120 lituokliu tvarkingai nusirashe kebabiniai…
O cia tai fintai i shposai. Ta vakara hotelio, kur apsistojes, koks sutapimas, recepcione mane administratore apdairiai informavo, kad visa diena manes jau ieshko kazko labai ir inirtingai keli mano aukshto kaimynai… Cia tie, kuriems ash te uzrodziau savo pavyzdziu kaip reikia ne laxtyti po keityklas, o pinigus imt ish cia pat esancio bankomato…
Ta vakara nenuejau ir vakarieniauti, kad tik ju nesutikti perpykusiu restorane ir i savo apartamentus atsliuginau labai velai, gerokai po vidurnakcio… Tyliai tyliai susikroviau daiktus ir shmutkes, nusiprausiau dushe ir truputi migteles lovoje (2 val.), jau laukiau pasiruoshes vestibiulyje labai anksti ryte (apie 5 val. ryto) manes atvaziuosiancio pasiimti autobuso, kuris nugabentu i Antalijos oro uosta skrydziui namo. Visa laime, kad jiems te ne kartu su manim skrist reikejo, nes jiems vieshnage Turkijoje turejo baigtis tik dar uz keleto dienu…
Tai va, narvalai, matai i turkai ima pinigus uz pinigu ishgryninima ish bankomato i da daugiau nei te, kad pas jumi kaskart nurasho 1,5 svaro, kai cia man gaunasi net 2,5 svaro (10 litu) uz operacija…
Vienzo, prisidirbau per tokius banko fintus, kai visko bankas neparodo saskaitoj kokie siurprizai da te laukia…
jo, leidžia ir pakraut sąskaitą leido…
nemanau kad Ryanams(o ir bet kam kitam) tikslinga laikyti bent vieną lėktuvuką kas 100km.
Turiu klausimuką Visa Virtuon vartotojams:
ant tos kortelės, kitoje pusėja nėra to vadinamo CVV numerio, nėra tų 3-jų skaičiukų, kuriuos irgi reikia įrašyti perkant bilietus. Ką rašot į tam skirtą langelį, ar paliekat tuščią, ar kaip?
manzana ra:
gal jau reiktų baigti vienąkart tokius off-topic?
O kas tamstai nepacinka? Vuo cia vieshai meciau linka, gal kokis mano geras druzbanas Razius ir uzmes man ,strielka, Juodkalnijoj, Budvoj,o ten jau ,poliana nakrojem, pasilinksminsim, gal mergu prisikviesim, kuom blogiau nei su dziandziaminiu kokiam Berlyne tusintis, kur hansu mentai laaaabai griezti, o cia- jie in viska pro pirshtus ziuri.Be to, berods kokiais 2005-2006 metukais kvieciau Raziu ant rybalkos, o pazadus reik teset, tai kokis problem, jei mes parybacynsim kokioj Juodkalnijoj ar pasipraktikuosim daivinge ir nukausim kokis nerealu ten egzistuojanti omara, kuris ten atrodo ne kaip koks nupiepes Lt veziuks
Sutinku su Razrucha.
Skaitykit taisykles. Ryanair skelbiasi tik kaip ‘point2point’ vezejas.
Vulkanas - ‘Force majeure’, todėl aviakompanija NEPRIVALO keleiviui atlyginti atsiradusių nuostolių. Ir is viso, kai uz tokia kaina skrendama, ko jus dar nepatenkinti.
Nori garantiju - pirk draudima.
Anksciau skrydis kastuodavo ne maziau keliu simtu lt. Dabar, pizonai, skraido su ryanair uz 50lt i abi puses ir dar sugeba skustis…
Nepatinka Ryanair, prasom, visada yra SAS, Lufthansa. Gausit ir savo garantijas ir bulkuciu per skrydi
jo… zopa su bremenu taip gerai ten pamiegot eidavo po vokisko alaus degustaciju, o ir oro uostas arti. Ir pigiu talonu i ten visada budavo… gaila
jau atsirado tie pinigai (nera ko jaudintis del manes, iskart buvo aisku, kad cia sistemos klaida, tik nervino, kad tiek ilgai truko)
New_Era ra:
gal del to, kad nepelningas. kiek ziuriu tai praktiskai vin tik i bremena pastoviai netrukdomas gali rast akcijiniu bilietu labai daug, kai i kitus likusius - tik labai pasisekusius. Bet kodel tada dar didino skrydziu kieki i bremena cia pries kelis menesius ar daugiau jei mate, kad nelabai perspektyvu?
Va va, teisingai porini kaliega. Praktishkai, jei noredavai surast lengvai pigiu skrydziu, tai turedavai visu pirma i Bremena dairytis, kur ju navalam budavo… Zinai, mane jau eme grauzti sazine del tu ore pinigu ish tamstos MP. Gal man vel pameginti juos nuleist ish oro ir nutupdyt ant zemes i saskaitos accounta. Blyn, kaip pacukas grauzia siela sazine - visai sugrauzti baigia, padla.
Ten tas new routes tai jei nepaminetas uostas reiskia nebus nauju routes is ten, o ne kad uzdarys. Is bremeno i kitus miestus yra skrydziu tai geguzei… Ir siaip tikrai ne vien is ryanairo bremeno uostas gyveno, ten skraido daugiau rimtu aviakompaniju
Renevatio ra:
Ciuju rauks su Bremenu, nes geguze neberodo nei vieno skrydzio
Cia tu rimtai? Negasdink musu visu taip ziauriai… Bet gal teisybe tu mums aishkini, nes kaip ziurejau Ryanairo siu metu nauju skrydziu planuose http://www.ryanair.com/lt/new-routes
Bremeno isvis nebera… Ciuju susipyko ir kapitaliai susiriejo M. O’Leary su Bremeno oro uosto valdzia ir iskeite Bremena i Vilniu ir Kauna. Dabar pastarajam mieste bus ju baze ir sandelys, nors Karmelavos oro uoste ir baisiai prastai valomas sniegas nuo pakilimo taku (nuobodziai laukiama kol jis pacs, savo jegomis ishtirps be jokios pagalbos ish ishores)…
Bankrutuos tas Bremenas be Ryanairo, nes ant jo tik ir laikesi visas oro uostas. Ir tas oro uostas buvo paciame mieste (marshrutiniu tramvajumi per 10 min pasiekdavai pati miesto centra). Gerai juk buvo, kai, turedamas daugiau laiko iki kito savo skrydzio Bremene, galedavai nulekt i miesto centra prisisiurbti papigiai vokisko alaus ir prisikishti pilna skrandi vursterio desreliu, nuo kuriu dazniausiai ir supykindavo jau bunant ore.
Tai va, kas dabar bus su mumis nabagais, pamegusiais skraidyt chaliavai? Ir daug marshrutu ish Bremeno juk buvo.
Renevatio ra:
gal del to, kad nepelningas. kiek ziuriu tai praktiskai vin tik i bremena pastoviai netrukdomas gali rast akcijiniu bilietu labai daug, kai i kitus likusius - tik labai pasisekusius. Bet kodel tada dar didino skrydziu kieki i bremena cia pries kelis menesius ar daugiau jei mate, kad nelabai perspektyvu?
very ra:
Beje 250+30 kaina labai ypatingai ir nepribloske po 1 lita pripratusiu skraidyti lietuviu.
Aga, nujo koki durniu gali suvilioti tokia kaina, kai tas kelmas yra skraides jau uz 1 lita (ans laukia dar pigesniu variantu, bet niekaip tokiu nesulaukia, tad ateiciai vilciu daug lieka, o, kaip zinia, viltis - visu durneliu motina))
Beje ir Star1 beveik uztokia pat kaina siulo i Zirona. Pasitikrinau kelias datas birzelio menesiui.
Bet tie zvaigzdukai kiteip gudrauja (sudaro puikia proga pigiai nuskristi, bet nuo norinciu sugrizt is ten devynis kailius nulupa ir dar glaudes numauna).
Kaip ten bebutu labai vilioja galimybe suskraidyti prie Vidurzemio juros vietoj Palangos
Ajo, tikrai vilioja suskraidyti vasara prie siltesnes juros, nes Palangos juroj nuskendo mano meile drauge su kelnemis…