per ka pajungti ?

per ka pajungti ?

Sveiki, prisireike nmodifikuoti RC servo mechanizma. Reikia vietoj mazo varikliuko pajungti galingesni. Tiesiai pajungus tikriausiai schema iskeptu, per ka patartumet pajungt? Tranzistoriai gal tinka situo atveju ?

netgi su Canon PowerShot S3 IS galima tokią netikusią nuotrauką padaryt? nesimato nei koks varikliukas, nei koks galas jį maitina. o kai rašai “servo” tai turi omeny servo ar tik šiaip?

Cia is neto ipastinau bele fotke, galia pats atsirinkisiu kokios reikia, Esme kad i varikli pareina + ir - ir kartais susikeicia pusem, ga lrele kazkokia panaudot ar ka ? RC servo variklis tai radijo bangom valdomu modeliu elementas kuriuo valdoma kas tiktai nori, nuo gazo iki parasiutininko dureliu.

servo esmė yra pilnas padėties valdymas, t.y. judesio greičio sinchronizavimas ir/ ar užduoto posūkio kampo išlaikymas, pagreičio valdymas tai pat į tai įeina

“kas tik nori” tai yra du skirtumai. Vienas dalykas pasukti varikliuką kol atsirems į vieną ar į kitą pusę, o kitas dalykas - tolydžiai ar proporcingai valdyti. Gazas, regis, valdomas proporcingai? Throttle vadinamas

tiekto. Gal kazkas tokio ?faq.solarbotics.net/images/H-bridge.gif

Taip iš 2 V veikia Mobilusis vibratorių varikliukai. Nežinau, ar tik man toks pakliuvo, bet tas, kurį turiu, veikia iš 4cm² saulės baterijos, ima apie 7mikroA srovės. taigi vietoje tranzų drąsiai galima naudoti tiesiog intelekto išėjimus

Vofka,neišradinėk dviračio,imk galingesnę servą ir viskas.

nu parodyk servą už 50litų kad galėčiau drąsiai su ja tikro laivo šturvalą sukinėt. Paprašau konkrečiai, svaigstat kaip tik išmanot. Ten linke padodžiau pavizdį, kaip įsivaizduoju dabar kad man reikalingas H bridge iš dviejų NPN ir dviejų PNP.

Laivo šturvalą - tai čia tanklaivio su 1 mln. kub m naftos, ar nusprogusi 2x4 m valtelė?

Geriau būtų n ir p kanalo MOSFET’ai, mažiau galios prarastum, mažiau kaistų. Tik kainuotų brangiau.

Elektronikas, aciu, pasidomesiu.

karosas2000, tai kad skirtumo dydyje nera. Vofka, pas mane autopiloto variklis 5A/12V srebia…