Obuolių vyniotinis
“Pažangi šeimininkė”, Lietuvių katalikų moterų draugijos ledinys, Kaunas 1939 Tešla: 200g miltų, 20g sviesto, 9-10 šaukštų vandens, druskos. Suminkoma tešla ir paliekama po apvožtu pašildytu dubeniu 0,5h pabrinkti. Įdaras (modifikuotas): 3 obuoliai, sauja korinkų (razinų), 2 šaukštai smulkintų riešutų, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas džiūvėsėlių, tarkuotos cintrinos žievelės, vanilio cukraus, 3 kupini šaukštai cukraus. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelem. Keptuvėj islydyt sviestą ir pakepint džiūvėsius. Visus įdaro ingridientus sumaišyti. Tešlą plonai plonai iškočioti ir patepti lydytais riebalais. Tada dėti įdarą ir atsargiai suvynioti. Viršų galima patepti lydytais riebalais. Kepti ~0,5h 175C karštumo orkaitėj. Iškepus apibarstyti cukraus pudra. SKANAUS
atrodo tai baisiai.
man tai visai skaniai atrodo
Pagal ingredientus panasu, kad labai labai skanu Reiks pabandyti.
Atrodo tai nelabai, bet turbut skanu?..
o kuom jau čia nelabai atrodo?
kai nebuvau padidinus nuotraukos pasirode,kad cia ungurys