nuo ko pradeti…?
Einam lenkčių, kas senesnę temą prikels?
niu wa labai noreciau pradeti normaliai fotkinti…bandysiu susirasti koki nors ne super brangu zenita/galite ir apie juos man kas nors papasakoti daugiau/…tai wa apskritai patarkit nuo ko man wiska normaliai pradet…?? aciu labaij
[quote]
painSoul rašė:
niu wa labai noreciau pradeti normaliai fotkinti…bandysiu susirasti koki nors ne super brangu zenita/galite ir apie juos man kas nors papasakoti daugiau/…tai wa apskritai patarkit nuo ko man wiska normaliai pradet…?? aciu labaij
Labai platus klausimas. Ka turi omenyje, sakydama "normaliai fotkinti"? Ka zadi fotografuoti, kokiu tikslu? Super brangiu Zenit’u nebuna. Taigi butina sukonkretinti klausima.
Mr.Miau
Visi pradejom nuo muilines, nes jos pigiausios.
Savo laiku kai pradejau fotkint buvo visokie Etiud placiajuosciai, Smena 8M. Dukra mano pradejo fotkint su muiline Skina ir dar dabar kai netingi pafotkina si bei ta, nors dabar ciumpa tevui is ranku skaitmenini… tik duok nes rezultata mato is kart ant savo kompo.
Na o jei gali sau leist trejeta ketverta simtu fotikui, tai ir gana neblogas jau ir vos ne profishkas gausis fotikas. Na o jei skaitmenini, tai jei ner 1000Lt kishenej neverta ir pradet galvot… nebent lizingu.
manau pradziai reiktu kokios literaturos pasiskaityt
arba kaip as visad visur darau… metod nau4nogo tykanja bet nezinau ar pades
pirk skaitmeni su manualinem funcijom - kad ir 1 - 2 mpixeliu koki naudoti nikona, kur is 2 daliu lankstosi - geriai fotina zaraza savo amziui - Zenitas gerai bet tai juosteliu apdorojimas tai nea…
ne jei visgi norui ismeginti juotu skoniu pirk koki canon eos 3000 ten apie 500 lt ir kainuos gal devetas, gal pigiau…
Na taip literatura gerai… Tik va kad jos gauti sunku…
Jei tikrai rinksies is paprastu veidrodiniu, uz Zenita butu geriau Praktika LT … LT5 ir pan… Geriau padaryta, islaikymu daugiau, optika kiek geresne, tinka rusiski objektyvai- ir nedaug brangiau, kazkur nuo 120Lt pasitaiko. Tiesa, vasara viskas brangsta
Na 120 - laimes dalykas. Nesenai maciau 450 prasant… Tada jau geriau minetasis EOS 3000…
Uz 450 tikrai pasitaiko geresniu fotiku. Is patebetu- Minolta 404, Canon 500 ar 3000, netgi Pentax MZ-5 uz tiek maciau ir dar su kokybisku objektyvu 28-70/4AL, tik gerokai korpusu subraizytu. Neautofokusiniai dar pigesni, pasitaiko pvz. Pentax P30 uz 300.
Tik autorei greiciausiai visi sitie neiperkami…
niu tikrai netikiu, kad isivso nera nei vienos knygos apie fotografija, fotografavima… ir pns tikrai yra… reik tik paieskot… kur? knygynuose, pas draugus, pas pazystamus, bibliotekose, skaityklose… vietu daug kad ir Nacionaline Mazvydo biblioteka… netikiu, kad tarp tiokios gausybes knygu… nebutu…
pirmiausia reikia normalaus fotoaparato ir zmogaus, kuris galetu su juo supazindinti, o po to, viskas ateina savaime su laiku ir darbu…reikia tik padirbeti…nereikia jokios literaturos, reikia su fotoaparatu dirbti, su juo susidraugauti…sekmes…