Naujoji Zelandija. Ar yra buvusiu?

Naujoji Zelandija. Ar yra buvusiu?

As buvau liepos men ir nebuvo taip salta kaip cia visi raso. Aisku ne karsta, bet su normaliu megztuku ir pavasariui skirta striuke ar pukine liemene galima apsieiti. Vel atvaziuosiu geguzes vidury, nes planuoju buti birzelio 1 d.

Kai pirma kart nuvaziavau keliavau kap turiste. Siaip gerai buvo, salis ne is paciu brangiausiu, tik ten, kur turistams skirta, ten brangiau. Siaurinej saloj daugiau kalvos, zaluma, o pietineje kalnai.

Jei keliausi viena, tai pigiau yra skraidyti lektuvu. Air New Zeland turi ir pigiu skrydziu, kuriuos reikia rezervuoti aie 2 savaites pries skrydi. Masina vairuoti iprasi per kelias dienas, tik nepatarciau pirma diena toli vaziuoti, nes anksti nulusit. Ir prie laiko prisitaikysit tik per kokias 3 dienas.

Pietinej saloj buvau tik savaite, bet tai yra per trumpas laikas. Spejau apziureti tik iki Chrischurch, nes atstumai po 5 val. ir daugiau. Mano marsrutas buvo Picton - Havelock - Nelson - Mapua - Nelson - Westport - Puanakaiki - Greimouth - Arthur’s Pass - Chrischurch - Hamner Springs - Kaikura - Picton ir atgal i savo kaima. Nelsone turejau draugu, tai tik del to ilgiau uztrukau. Havelock nieko idomaus - nebent noretum pazvejoti. Ten sutojom aplankyti mano vaikino draugo. Westport - tai mazas miestelis kurio upes ziotyse yra uostas - tai vienas is pavojingiausiu uostu, nes upes srove yra didesne nei laivo greitis ir i ji iplaukti galima tik su bangu pagalba. Siaip tai mazas miestukas su labai daug baru zvejams. Punakaki turi Pancake Rocks ir siaip grazus vaizdai. Kai mes vaziavom Arthur’s Pass, tai snigo ir mums pasiseke, kad mus praleido (pasakojom, kad esam is Lietuvos ir Danijos, kur orai dar saltesni, ir musu masina buvo 4WD tai praleido). Matyt nelabai kas matesi per sniega, bet vietos truejo buti ispudingos. Hamner springs vaziavom tik del situju versmiu. Pasisildyti norejom.

As buvau ilgiau siaurinej saloj, tai apie ja daugiau zinau. Bet principas yra toks, kad kiekvienas kaimas turi savo izymybes. O kaimu ten daug. Siaurinej saloj patarciau tikrai nuvykti i Piha ar siaip prie Aukland’o i vakarus, kur papludymiu smelis yra juodas kaip anglis. Jei jau busit NZ, tai nueikit i regbio rungtynes, kad suprastumet apie ka kalba vietiniai kiviai, o pries isvaziuojant isivalykit batus nuo zemiu ir deklaracijoje atvaziuonat nezymekit kad buvo miske ar dar kur, nes butinai persius per muitine ir patikrins. Mane patikrno, nes vaziausi golfo batus. jei vesite maista ar kazka kas gali sukelti biopavoju, tai galit gauti bauda.