Naivumas... ar ...neviltis?

Naivumas… ar …neviltis?

2also- tai jau ir suklydai- teko man pabuvoti bedarbiu ir ne karta… ir dar kaip teko- shiaip esu dar jaunas gan, bet buvo tokia suituation, kad vienu metu ir mokiausi univere (dienin. skyr.) ir dirbau 2 darbuose, nes BUVAU VIENINTELIS KURIS GALEJO ISHLAIKYTI 4 ASMENU SHEIMA… paskui atsitiko taip, kad netekau abieju darbu------o tada prasidejo tragedija: mokslu mesti nesinori, valgyti irgi kartais reikia, ir ne tik man bet ir dar 3 zhmogeliukam… vienu zhodzhiu buti bedarbiu, kai esi atsakingas ir dar uzh kazhka, yra TRAGEDIJA, KATASTROFA… tiesa, dabar viskas susitvarke, bent jau ish dalies.
o kalbama daugiausia chia buvo juk apie jaunimo bedarbyste, ir nors negrazhu ir nemalonu, ish bedos dazhniausiai galima ir tevams ant sprando pasedeti… nebent atvejis i mano panashus…

Zmones neturintys darbo,tame tarpe ir studentai visokiais bubais bando ji surasti.Jei nesiseka per blata imasi ivairiausiu veiksmu.Sakytciau net avantiuru.Ne vienas kreipiasi i idarbinimo agenturas…Sumoka pinigelius kuriu ir taip nelabai turi ir laukia kol zavinga sekretore paskambins ir pasiulys ka nors…Eina,bega laikas oziniu kaip ner taip ner…Aktyvesni keliauja vel atgal iagantura…Ten sulaukia atsakymo "uzeikit rytoj tikrai bus darbas" veliau poryt uzporyt ir t.t.kol zmonems neatsibosta ir jie nusispjauna i tuos pinigelius…
Ir kaip bebutu keista vel keliauja i idarbinimo agentura tik kitu pavadinimu.Vel sumoka …Vel laukia…IR…atejes po poros dienu ar savaiciu ne kvapo tos agenturos neuzuodzia.
Vat ir kyla klausimas :Kas tai naivumas ar neviltis?

Sakykime tokia situacija: mergina pabaigia vidurinę mokyklą. Gyvena jos dviese su mama. Panašiu laiku, dėl etatų mažnimo iš darbo atleidžiama jos motina. Kadangi mergina turi trečios grupės invalidumą, darbo biržoje jai labai greitai pasiūlomas darbas (lengvatos darbdaviui) ir darbdavys ieško tokių žmonių. Tai nekvalifikuotas pagalbinis darbuotojas. Darbas vyksta “trimis pamainomis”, žmonės dirba fizinį darbą nenormaliomis higieninėmis sąlygomis po 12 – 16 valandų kasdien(dažniausiai ir savaitgaliais). Nemokami jokie priedai už viršvalandžius, apie kažkieno invalidumą, ar ne visiškai gerą sveikatą net minčių nekyla. Atlyginimai, savaime aišku – minimumas. Apie darbo inspekciją, manau, kalbėti šioje vietoje neverta. Ką daryti tokiam žmogui, kuris užspaustas į kampą, turi išlaikyti motiną, kuri yra apie 50 metų amžiaus, darbo neieško, nes nesitiki jo rasti. Net ir tai, kad ji neakivaizdžiai studijuoja kolegijoj nerodo didelių perspektyvų. Dabar ji gyvena Švedijoje, gauna už savo darbą ATLYGINIMĄ, o ne pasityčiojimą, tuo pačiu išlaiko ir savo motiną.

Totalus naiwumas… Nekaltas

Ka reiskia nera darbo ? sako kad jau norinciu dirbt nera Šypsena kitas klausimas kiek uz darba moka Nekaltas

Man uzteko i dvi tos pacios imones vietas uzeit ir susiradau darba kai reikejo…Reikia paciam apgalvoti ko pats nori, ir ivertinti savo sansus…tada ir eiti tksliai ten kur taves laukia

Tau pasiseke Taip

pazhystu zhmoniu, kuriems tos agenturos surado darba. nelengva ji rast, jei zhmogus nieko nemoka arba darbas jo netenkina. nemanau, kad didelis skirtumas tarp tu mokamu agenturu ir darbo birzhos.

naivumas…neviltis… jei agenturai sumoki 15lt registracijos mokesti ir ji teikia tau visa info apie tavo mieste esanchias laisvas darbo vietas, o dar ir darbo ieshkot padeda, tai kame chia naivumas ir neviltis?